Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Beseda s ředitelem Městské policie Karviná, Petrem Bičejem

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Panošová

S Petrem Bičejem, ředitelem MP Karviná, na téma nepřizpůsobivých občanů, záškoláctví, neoprávněného pobývání obyvatel na cizích adresách a vyhlášení projektu "Nulové tolerance".

V Chuchelné znovuotevřeli hrobku knížat Lichnovských

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V obci Chuchelná na Opavsku znovuotevřeli hrobku knížat Lichnovských. Rodina zde kdysi žila a nyní v rodinném mauzoleu spočívají ostatky nejslavnějšího zástupce rodu, Karla Maxe Lichnovského, diplomata a velvyslance v Londýně, který zemřel v roce 1928.

V Krásném Poli roste nová školní jídelna

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Škola v Krásném Poli bude mít už brzy novou jídelnu. Staré prostory jsou podle hygieniků nevyhovující a obec proto dostala ultimátum. Pokud by se nepustila do stavby nové jídelny, musela by zavřít základní i mateřskou školu, což by mělo pro vesnici nedozírné následky.

V ZŠ ve Staré Bělé chtějí adoptovat dítě z Keni

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

O tom, jak propastný je rozdíl mezi životem ve dvou různých vesnicích se přesvědčily děti ze Staré Bělé. Tamní školu navštívili jejich vrstevníci z východních Čech, kteří se nedávno vrátili z Afriky. V Keni totiž adoptovali chlapce a chtěli se podívat, jak se mu žije. O své africké zážitky se teď ochotně dělí s ostatními.

Beseda s Davidem Hrubošem o Tanečním klubu Jarky Calábkové

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Taneční klub Jarky Calábkové Ostrava oslaví v příštím roce úctyhodné 70ti leté jubileum. Za tu dobu se v něm vystřídaly stovky nadaných tanečníků, kteří na soutěžích doma i v zahraničí sbírají evropské i světové tituly. Nejnovější úspěchy sklidili ostravští tanečníci na sklonku loňského roku na šampionátu v Liberci.

Beseda s Petrem Kůdelou, tiskovým mluvčím HZS MSK o práci hasičů

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Letošní rok odstartovali hasiči MS kraje v plném zápřahu. Denně vyjíždějí k zásahům až 200x. Z toho jedna třetina výjezdů je v Ostravě. Teď zaměstnává hasiče hlavně odstraňování rampouchů. Hasiči ale též upozorňují na nutnost odstraňovat ze střech domů sněhovou vrstvu, která může střechy domů nebezpečně přetížit.

V Ostravici zprovoznili novou čističku odpadních vod

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Panošová

Ostravice na Frýdecko - Místecku zprovoznila novou čističku odpadních vod. Zahájením zkušebního provozu tak začal v obci fungovat nový kanalizační řád. A díky tomu je voda v řece Ostravici čistější než doposud.

Beseda se spisovatelem Tomášem Neuwirthem o nové knize pohádek

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Se spisovatelem a velkým milovníkem a ochráncem přírody Štěpánem Neuwirthem si povídáme o jeho nové knize "Pohádky s vůní luk a lesů", která má za cíl ukázat těm nejmenším, jak je příroda důležitá pro člověka. Půvabnými ilustracemi knihu doprovodil Adolf Dudek.

Na výstavě panenek v Sedlnicích zavzpomínali na Zdeňku Hanzelkovou

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Výstava panenek v kulturním domě v Sedlnici na Novojičínsku byla pastvou pro oči. Navždy ale bude spojena se smutnou událostí. Pořadatelka výstavy, paní Zdeňka Hanzelková, která je v Sedlnici známou osobností, se jejího otevření nedožila.

Beseda s mluvčí Úřadu práce Ostrava o nezaměstnanosti v MS kraji

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

S tiskovou mluvčí Úřadu práce Ostrava, Svatavou Baďurovou, hovoříme o tom, jak se vyvíjela nezaměstnanost v našem regionu ke konci uplynulého roku.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více