Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Kriminálka vyšetřuje smrt mladého muže. Místní mluví o tom, že mladíka zastřelil kamarád

18. listopadu 2019 17:20 | Těrlicko | Libor Běčák

Tragédií skončila oslava narozenin v Těrlicku-Hradišti. Ani ne osmnáctiletý mladík měl postřelit staršího kamaráda, který zraněním podlehl.

17. listopad si na jablunkovské radnici připomněli písněmi Marty Kubišové, vzpomínáním i koncertem Františka Nedvěda mladšího

18. listopadu 2019 9:53 | Jablunkov | Libor Běčák

Písničky Marty Kubišové, vzpomínání pamětníků a koncert Františka Nedvěda mladšího. 30 let od revolučního 17. listopadu oslavili také v Jablunkově.

Spolek nezávislých vesnických žen pořádal v Hukvaldech tradiční Vánoční jarmark pro dobrou věc

16. listopadu 2019 16:53 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Stále větší oblibu si u obyvatel Hukvald, ale i návštěvníků z širokého okolí, získává tradiční Vánoční jarmark. Jeho výtěžek je určen pro uměleckou školu a nemocnici.

Na silnici mezi Havířovem a Orlovou vyhasly další dva životy, tragédii vyšetřují policisté

15. listopadu 2019 15:00 | Orlová | Libor Běčák

V lokalitě u bývalého Dolu Dukla mezi Havířovem a Orlovou na silnici vyhasly dva životy. Nehoda se stala okolo 14. hodiny v pátek 15. listopadu. Osobní auto havarovalo na poměrně přehledném úseku po vyjetí z mírné levotočivé zatáčky.

Hasiči už dvakrát zamítli návrh zabezpečení nového kostela v Gutech. Biskupství teď žádá znovu

12. listopadu 2019 11:22 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na starém hřbitově v třinecké části Guty by už mohla stát replika vypáleného dřevěného kostela. Brání tomu však spor mezi hasiči a biskupstvím (investorem), který se týká požárního zabezpečení.

Řidič se "prohnal" kolem radaru 35 km/h. Pak zběsile ujížděl a ujel od nehody

12. listopadu 2019 10:02 | Havířov | Libor Běčák

Když v úterý ráno strážníci měřili rychlost v obytné zóně v ulici Gen. Svobody v Havířově-Šumbarku, projelo kolem jejich radaru auto o 15 km/h rychleji, než je povolená dvacítka. Řidiče se pokusili zastavit a přestupek s ním vyřešit. Ten ale začal ujíždět.

Řidič byl pod vlivem drog, mladistvá posádka notně opilá

10. listopadu 2019 12:08 | Havířov | Libor Běčák

Případ party mladých lidí, kterou v neděli kontrolovali strážníci a policisté v centru Havířova, se ukázal komplikovanější, než se zprvu zdálo.

Policisté obvinili sekuriťáka ze smrtelného zranění hokejového fanouška

8. listopadu 2019 14:30 | Havířov | Libor Běčák

V případu úmrtí havířovského hokejového fanouška padlo obvinění.

Řeší se sice ještě vyvlastnění jednoho pozemku, dostavba obchvatu Třince však přesto začala

7. listopadu 2019 7:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Posledních 32 měsíců začali odpočítávat lidé, které na Třinecku každodenně sužují tisíce automobilů. Ministr dopravy ve středu odpoledne zahájil stavbu poslední části obchvatu, který z obcí odvede veškerou tranzitní dopravu.

Tragédie v Petrovicích u Karviné. Vyšetřovatel hasičů se propadl střechou uhašené haly

6. listopadu 2019 8:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragická událost zasáhla Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Při vyšetřování uhašeného požáru v Petrovicích u Karviné zemřel vyšetřovatel hasičů, který se propadl střechou do haly. Muž i přes následné oživovací pokusy nepřežil pád z výšky.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více