Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Pošťačka z Novojičínska okrádala majitele karet

15. dubna 2015 7:53 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Poštovní doručovatelka z Novojičínska vybírala peníze z karet klientů úvěrových společností. Policisté z oddělení hospodářské kriminality zjistili, že našla způsob jak obelstít bezpečnostní opatření při zasílání karet. Nebylo to pro ni vůbec složité a přišla si na téměř 250 tisíc korun.

Majitelé aut by měli dát pozor na změny v registraci

14. dubna 2015 19:43 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Už jen dva a půl měsíce mají majitelé aut v převodu na jejich novou registraci. Pokud ji nestihnou do 30. června, vozidlo administrativně zanikne a už ho nebudou moci nikdy přihlásit. Říká to jedna z klíčových změn zákona o provozu vozidel. Zjišťovali jsme pro vás více informací.

Další odhalená varna pervitinu na Novojičínsku

14. dubna 2015 12:28 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Další odhalená varna pervitinu na Novojičínsku. Pětatřicetiletý muž vyráběl drogu v pronajatém domě v Petřvaldu. Policejní TOXI tým ho zadržel spolu se zásahovkou. Policisté našli na místě podomácku sestavenou laboratoř a samozřejmě drogy.

Cestu nikoho z Rybí do Nového Jičína čeká oprava

9. dubna 2015 14:13 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Před dvěma lety jsme natáčeli silnici nikoho na Novojičínsku, která je ve špatném stavu. Pořád není jasné, kdo se o ni má starat. Vznikla také petiční akce, kterou podepisovali řidiči přímo na cestě. Problémový úsek podle našich informací čeká v následujících týdnech oprava.

Klub vojenské historie v Novém Jičíně slaví 20 let

7. dubna 2015 14:04 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Klub vojenské historie Nový Jičín slaví dvacet let. Za tuto dobu jste jeho členy mohli vidět na mnoha vojenských bitvách u nás i v zahraničí. Kulaté výročí oslavili setkáním na zámku v Bartošovicích.

Kampaň v modré připomíná problematiku autismu

3. dubna 2015 15:09 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V noci z 2. na 3. dubna začala celorepubliková kampaň týkající se poruch autistického spektra. Až do konce dubna se některá místa a budovy každou noc rozsvítí modře a připomenou Světový den zvýšení povědomí o autismu. Připojili se lidé i organizace v Moravskoslezském kraji.

Puellae Et Pueri z Nového Jičína slaví 10 let

2. dubna 2015 15:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pěvecký sbor Puellae Et Pueri z Nového Jičína slaví deset let. Kulaté výročí si připomněl výstavou plnou fotek a zážitků. Na vernisáži v návštěvnickém centru ale samozřejmě nemohl chybět ani zpěv.

Novojičínská výstava Hů Em Áj pátrá po autorovi

1. dubna 2015 13:19 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně právě probíhá zajímavá výstava. Její autor ale zůstává pro většinu lidí utajen a mohou si ho leda nakreslit nebo představit. Koncept s názvem Hů Em Áj také nabízí několik otázek a zastavení.

Nový Jičín hostil další závody v chůzi s kočárkem

30. března 2015 15:25 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Na desítkách náměstí v celé republice o víkendu odstartovaly Strolleringové závody. Maminky a tatínkové, spolu se svými dětmi, se postavili na start krátké trasy, kterou museli zdolat ve sportovní chůzi s kočárkem. Podruhé se strollering představil také v Novém Jičíně.

Úspěch Marie Juroškové v celostátní soutěži sester

24. března 2015 14:27 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hlavní sestra novojičínské nemocnice Marie Jurošková získala druhé místo v soutěži Sestra roku 2014. Do kategorie “Sestra v managementu a vzdělávání” ji přihlásila kolegyně. Brzy se připojili další, kteří pro ni v celostátní soutěži hlasovali.

Komerční sdělení více

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.

NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.


FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Více