Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Ve Štramberku vznikla petice na podporu Trúby

11. dubna 2014 15:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jaroňkova útulna - budova z roku 1925, která přiléhá k hradní věži ve Štramberku. Město se rozhodlo ji zrekonstruovat. Na základě této informace lidé začali organizovat petici za záchranu provozu místní Trůby a hradu v tomto roce. Podle nich se dá rekonstrukce spustit i mimo sezónu.

Zloděj v Novém Jičíně kradl na hřbitově

10. dubna 2014 14:49 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Strážníci v Novém Jičíně zadrželi zloděje, který na hřbitově s vozíkem a taškou kradl květiny a další věci z hrobů. Pomohla jim starší žena, která byla v danou chvíli na místě. I když muž ze hřbitova rychle odešel, strážníci ho nakonec dopadli i s lupem.

Řidiči nerespektují signalizaci na přejezdech tratí

9. dubna 2014 13:20 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nekázeň řidičů - jedině tak se dají popsat případy, které denně zachycují kamery na železničních přejezdech v kraji. Zatím nejproblémovější je přejezd trati u Suchdolu nad Odrou. Policie díky kamerám zmapovala dva poslední případy.

Světový den zdraví probíhá i v Moravskoslezském kraji

7. dubna 2014 14:10 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

7. duben - od roku 1950 je věnován Světovému dni zdraví. K této osvětově-preventivní akci se každý rok připojují i zdravotnická zařízení v Moravskoslezském kraji. Letošní ročník je zaměřen na nemoci přenášené biologickými vektory - například komáry nebo klíšťaty.

Firmy na Novojičínsku drží nezaměstnanost na uzdě

4. dubna 2014 13:21 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

10,9 procenta, tedy více než 93 tisíc nezaměstnaných - tolik lidí je bez práce v Moravskoslezském kraji. Jednou z oblastí, kde se daří procento nezaměstnanosti držet na uzdě je Novojičínsko. I tady pomáhá situaci úspěch firem, kterým se daří vyvíjet a dodávat nové výrobky - a to i na mezinárodní trh.

Bezpečnostní akce policie a úředníků na Novojičínsku

3. dubna 2014 16:08 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Police od čtvrtečního rána zasahovala na celém Novojičínsku. Velká kontrola měla v hledáčku mnoho věcí. Například kradené pracovní stroje, kolkované cigarety a padělky nebo bezpečnost práce. Spolu s policií byli u většiny kontrol i pracovníci úřadů.

Naděje novojičínského fotbalu se připravují na jaro

3. dubna 2014 15:31 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nemají ani deset let a už vyhrávají fotbalové zápasy a turnaje, kde se dá. Naděje novojičínského fotbalu - přípravka FK Nový Jičín - v těchto dnech poctivě trénuje na svůj nabitý jarní program. S kamerou jsme mladé hráče navštívili na jednom z tréninků.

Výstava v N. Jičíně představuje cheerleading

2. dubna 2014 11:10 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dynamika i akrobatické prvky nebo pyramidy – to vše na fotografiích. Úspěšný novojičínský tým FunTime, který se věnuje cheerleadingu, uspořádal výstavu. Neobvyklý počin zachycuje jeho historii, úspěchy a taky poctivou dřinu. K vidění je na Staré poště v Novém Jičíně.

Stav postřelené orlice Toničky se zlepšuje

1. dubna 2014 11:03 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dobrá zpráva dnes přišla z Bartošovic. Orlice Tonička, kterou před několika dny zatím neznámý pachatel postřelil brokovnicí, už je na tom o něco lépe. Kontrolní rentgen zlomené kosti dopadl dobře. Na návrat do přírody si ale orlice ještě několik dnů musí počkat.

Novojičínští basketbalisté převálcovali Krnov

1. dubna 2014 9:47 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

O rovných 60 bodů - 100 ku 40. Takto dopadlo víkendové utkání novojičínských basketbalistů, kteří hostili tým BK Krnov. Oba celky spolu hrají oblastní přebor 1. třídy. Výkonnostní rozdíl v tomto utkání byl ale nepřehlédnutelný.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více