Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Obyvatelé Bartošovic si stěžují na černé skládky

6. března 2014 14:31 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jeden z diváků televize Polar upozornil naše reportéry na možnou černou skládku zeminy. Podle všeho má jít o pozemek v katastru obce Bartošovice. Nedaleko odtud už inspekce životního prostředí řeší podobný problém.

Mikulenkovi z Žiliny u NJ pokračují ve stavbě domu

5. března 2014 14:32 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Je to více než rok, kdy požár v Žilině u Nového Jičína vzal střechu nad hlavou Jiřímu Mikulenkovi a jeho rodině. Statik nařídil dům zbourat a Mikulenkovi se rozhodli postavit nový. Pomoct jim měla také veřejná sbírka.

Kutil z N. Jičína vyrábí pro své okolí dřevěná díla

28. února 2014 10:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Neobvyklým způsobem se rozhodl zvelebit okolí paneláků. Řeč je o Pavlu Muszynském z Nového Jičína, který na sídlišti postavil zajímavá díla ze dřeva. V těchto dnech dokončil lavičku pro kolemjdoucí. Lidé si jeho práci nemohou vynachválit.

Krádeže Octavií v MS kraji stále pokračují

27. února 2014 12:22 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Policie stále šetří nové případy ukradených vozidel. Zloději se nejčastěji zaměřují na rozšířený typ Škoda Octavia. Dosud to byly hlavně vozy první řady, policisté ale evidují i krádeže novějších typů tohoto auta. Problematika se týká celého Moravskoslezského kraje.

Nový Jičín nabízí pomocnou ruku svým dlužníkům

26. února 2014 13:53 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pomocnou ruku lidem, kteří dluží městu na nájmu, nabízí novojičínská radnice. Město pro tyto účely zřídilo post koordinátora prevence dluhů. Pilotní projekt má za cíl získat peníze, které by radnice exekucemi a vymáháním jen těžko získala.

Zájemci o lovecký lístek v Kuníně uspěli

25. února 2014 12:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Malá maturita – takto se mluví o mysliveckých zkouškách, které každý rok absolvují uchazeči o lovecký lístek. Na Novojičínsku jich letos bylo 13. Před přísnou ale spravedlivou komisí na zámku v Kuníně museli ukázat a obhájit své znalosti.

Unikátní objev archeologů na Novojičínsku

21. února 2014 12:44 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Objev evropského významu, který nepřichází každé desetiletí. Takto mluví archeologové o nálezech v Oderské bráně na Novojičínsku. Podařilo se jim najít několik míst, která sloužila jako mezičlánek v distribuci kamenných surovin - a to v šestém tisíciletí před naším letopočtem.

Obce na Novojičínsku mají výhrady k Valašské rally

20. února 2014 13:51 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Komplikovanou situaci řeší organizátoři tradiční Valašské rally. Obce na Novojičínsku, kudy trať závodu vede, příliš nechtějí závodní auta v blízkostech svých domů. Některá vydají svá konečná stanoviska až v následujících dnech. I přesto to vypadá, že se ale po několika jednáních s pořadateli nakonec domluví.

Domov Duha v NJ se proměnil v kadeřnický salon

19. února 2014 12:07 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Improvizovaný kadeřnický salón pro seniory vymysleli v Domově Duha v Novém Jičíně. Pomohly jim budoucí kadeřnice ze střední školy v Odrách. Všechny dámy, které měly zájem, si mohly nechat vylepšit své účesy. Některé před kamerou televize Polar doslova omládly.

V Novém Jičíně znají výsledky projektu Mapa školy

17. února 2014 13:50 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Také školy v Moravskoslezském kraji se vloni zapojily do celorepublikového projektu s názvem Mapa školy. Děti a učitelé základních škol, a také rodiče, anonymně vyplňovali dotazníky, které měly napovědět o prostředí ve škole. Výsledky teď analyzují například v Novém Jičíně.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více