Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Zloději ve Studénce stále kradou železo z mostů

18. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Zloději ve Studénce stále rozebírají dva mosty na zrušené železniční trati za mestem. Policii se zatím nedaří je chytit při krádeži. Železné díly konstrukce tak pomalu mizí. Po mostech přitom denně prochází desitky lidi.

Lagunáři z Nového Jičína stále na světové špici

15. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Lagunáři z Nového Jičína jsou opět nejlepší na světě. Juniorky totiž ve švýcarské Ženevě na světovém poháru obhájily loňské vítězství v plavání s ploutvemi. Medaile odtud přivezli i další členové klubu, ten díky poctivé práci sklízí další a další úspěchy.

Požár seníku za N. Jičínem vyšetřuje policie

10. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hasiči z Novojičínska stále zasahují u hořícího seníku nedaleko Nového Jičína. Ukázalo se, že desítky tun slámy pravděpodobně zapálily děti. Okolnosti požáru tak spolu s hasiči vyšetřuje i policie.

Mezinárodní výstava umělců z Číny v Novém Jičíně

4. října 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Moravskoslezského kraje dorazila mezinárodní výstava obrazů s názvem Neochvějná statečnost. Olejové malby a pastely zachycují pronásledování a utrpení lidí, kteří praktikují učení Falun gong v Číně. Výstava byla poprvé představena v New Yorku, teď jsou obrazy k vidění na Staré poště v Novém Jičíně.

Města a obce v MS kraji hledají možnosti úspor

3. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Města i obce v Moravskoslezském kraji se snaží stále více šetřit své výdaje. Tento trend je vidět hlavně v posledních měsících. Většina starostů tvrdí, že v rozpočtu jim zbývá stále méně peněz, hledání úspor je tak logickým krokem.

Ruské studentky si zlepšují angličtinu v MS kraji

26. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě studentky z Petrohradu studují angličtinu a poznávají Moravskoslezský kraj. Už měsíc žijí v Šenově u Nového Jičína a navštěvují místní obchodní akademii. Výměnný pobyt platí jejich rodiny, hostí je i učitelé a spolužáci.

Unikátní knihovna maršála Laudona ožila v Kuníně

25. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Vrchol letošní zámecké sezóny v Kuníně. Takto se dá mluvit o unikátní výstavě plánů a map Maršála Laudona. Na oči návštěvníků čekaly mnoho let a jsou vystaveny vůbec poprvé.

Moravskoslezský kraj bavily víkendové Dny NATO

24. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 145 tisíc lidí navštívilo o víkendu další ročník Dnů NATO. Obří přehlídka i letos nabídla vojenské taháky. Moravskoslezský kraj opět navštívil nákladní letoun Ruslan nebo oblíbená turecká stíhací letka. I přes nepříznivé prognózy počasí se svátek všech milovníků vojenské techniky povedl.

Neudržovaná klimatizace v autě přináší problémy

23. září 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Se závěrem léta končí i období častějšího používání klimatizací v autech. Ty jsou rozšířenou příčinou alergií a dalších dýchacích potíží. Pokud jste dosud nestihli jejich údržbu před létem, právě teď je ideální čas.

Další den soudního líčení v kauze Studénka

18. září 2013 1:04 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Druhý den pokračuje v Novém Jičíně líčení v případu pádu mostu a vlakové tragédie ve Studénce. Otázkám soudu i obhájců dnes čelili znalci, kteří zpracovali posudek zřícení konstrukce opravovaného mostu. Obhajoba ho zásadním způsobem napadla.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více