Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Moravskoslezský kraj získal 216 milionů korun na podporu vzdělání

22. srpna 2013 9:43 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Více než 216 milionů korun na podporu přírodovědného a technického vzdělání. Tolik se právě podařilo získat Moravskoslezskému kraji. Přijetí této dotace potvrdili krajští radní na svém posledním jednání. Projekt se dotkne téměř padesáti tisíců studentů.

Zasedání krajských radních v Novém Jičíně

21. srpna 2013 9:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští radní zavítali do historického Nového Jičína. Jejich návštěva je jednou z několika putovních setkání po místech Moravskoslezského kraje. Na nich se vždy podrobněji seznamují s aktuálními problémy a situací v dané lokalitě.

Módní show na historickém náměstí v Novém Jičíně

20. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Módní show na historickém náměstí mohli o víkendu vidět lidé v Novém Jičíně. Pořadatelé divákům nabídli ukázky extravagantního líčení a vlasové tvorby. Nechybělo ani společenské a módní oblečení.

Obliba domácích výpěstků v Moravskoslezském kraji stoupá

19. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Lidé v Moravskoslezském kraji mají stále více v oblibě domácí výpěstky, ať už ovoce, zeleninu nebo bylinky. Potvrzují to zahradníci a koneckonců i farmáři. U většiny těchto lidí hraje zásadní roli poctivá chuť a původ plodů.

Medailový úspěch kopřivnické policistky v Irsku

15. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kopřivnická policistka a plavkyně Andrea Zátopková zazářila v Irsku. Z velkých světových her policistů a hasičů přivezla domů dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Do Belfastu se sjelo 7 tisíc závodníků z více než 60 zemí světa.

Nemocnice Nový Jičín má nový "drtič kamenů"

5. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novojičínské nemocnici začali používat drtič kamenů. Tak by se dal volně přeložit název laserového přístroje, který pomáhá pacientům odstraňovat kameny z močových cest. Ty jsou i přes veškerý pokrok v medicíně stále vážným zdravotním problémem.

Taxikáře v Novém Jičíně napadl opilý muž

1. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Opilý muž v Novém Jičíně napadl řidiče taxislužby. Poškodil mu auto a škrtil ho. To vše kvůli ceně za jízdu, na které se s taxikářem nepohodl. S útočníkem cestoval i jeho mladší bratr, ten ale incidentu pouze přihlížel.

Do Nového Jičína se vrátil pomník J. G. Mendela

31. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Do Nového Jičína se vrátilo zpět sousoší Johanna Gregora Mendela. 16 tun vážící pomník byl ve velmi špatném stavu. Jeho oprava trvala čtvrt roku, teď je kompletně restaurován. Složit zpět ho musela těžká technika.

Děti v MS kraji si užívají letní tábory

30. července 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Téměř polovinu letních prázdnin už mají děti v Moravskoslezském kraji prakticky za sebou. Většinu z nich rodiče posílají na tábor a podle odborníků dělají dobře. Jak se dětem líbí v přírodě, mimo domov a bez rodičů, jsme zjišťovali ve Štramberku.

Historický hotel Praha v NJ dostane nová okna

26. července 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně stále hledají nájemce místní secesní perly - Hotelu Praha. Budovu převzalo město od Moravskoslezského kraje a stále s ní počítá ve svých plánech. V budoucnu by tady mělo znovu vzniknout významné společenské centrum.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více