Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně chtějí zopakovat úspěch e-aukce

9. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně chtějí zopakovat úspěch elektronické aukce elektřiny a plynu. Nabídli proto všem, kdo první dražbu nestihli nebo ještě nebyli rozhodnuti, přihlásit se do další - podzimní. Kromě domácností mohou této možnosti využít i podnikatelé, kteří působí na území města.

Africké muzeum v Jelení

9. září 2013 0:00 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Už nadcházející sobotu otevře své dveře návštěvníkům muzeum, jaké nemá v regionu obdoby. V Jelení u Holčovic na Bruntálsku bude slavnostně otevřeno Africké muzeum.

Mladík okradl seniorku v Novém Jičíně za bílého dne

6. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Mladý zloděj si vyhlédl seniorku a okradl ji přímo na ulici, a to za bílého dne v Novém Jičíně. Pachatelem je 20 letý mladík z Fulneku, který do města původně přijel nakupovat. Nakonec se rozhodl přepadnout starší ženu. Brzy ale skončil v poutech.

Silničáři na Novojičínsku chystají podzimní opravy

5. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Silnice II. a III. třídy Moravskoslezského kraje čekají během podzimu další opravy. Krajští radní k tomu už dříve vyčlenili 144 milionů korun. Silničáři chtějí vše stihnout do zimního období a vypadá to, že jim bude přát počasí.

Muž se pokusil přepadnout poštu v Příboře

3. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Bezvýchodná situace, ztráta zaměstnání a předluženost. Tyto důvody vedly, do víkendu neznámého muže, k přepadení pošty v Příboře. Díky rychlému policejnímu pátrání ale brzy skončil v poutech.

Turnaj v ultimátním frisbee na Novojičínsku

2. září 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ultimátní frisbee. Tento relativně nový sport se představil divákům v Žilině u Nového Jičína. Nadšenci z okolí se tady sešli na prvním turnaji pro veřejnost. A přihlásilo se rovnou šest týmů.

Další krádeže kol na Novojičínsku

30. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Jen tři minuty a kolo za patnáct tisíc ukradl zloděj. Policie vyšetřuje několik čerstvých případů krádeží kol na Novojičínsku. Zlodějům stačí čím dál méně času a neodradí je ani zámek. Jednoho z pachatelů pomohl kriminalistům odhalit záznam z bezpečnostních kamer.

Nový Jičín chystá výjimečnou výstavu k 700. výročí

29. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Nový Jičín letos slaví výjimečné jubileum a chystá unikátní výstavu. K sedmi stům letům od první písemné zmínky o městě budou zveřejněny mimořádně cenné listiny a dokumenty. Dá se mluvit o svátku nejen pro historiky, ale i pro veřejnost. Převoz exponátů jako jediná sledovala naše televize.

Moravskoslezský kraj navštívila americká zpěvačka Janet Robin

27. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do Evropy a také do Nového Jičína přijela americká kytaristka a zpěvačka Janet Robin. Aktuálně propaguje své nové album. Diváky na Masarykově náměstí bavila v rámci velké série koncertů a akcí s názvem Novojičínské léto.

Proměna bývalých Hückelových zahrad v Novém Jičíně

23. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Bývalé Hückelovy zahrady na Skalkách v Novém Jičíně čeká velká proměna. Město totiž získalo dotaci na jejich rekonstrukci. Z jedné části se stane růžové království, vyrostou tady desetitisíce květin.

Komerční sdělení více

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Ostroj pozinkoval na nové lince již 500 tisíc m2 ploch. Vytížení je zpět na před-covidových číslech

Společnost OSTROJ, přední český strojírenský výrobce, slaví dvouleté výročí provozu své závěsové zinkovací linky. Automatická linka za tu dobu pokovila ocelové výrobky o ploše velké téměř jako 70 fotbalových hřišť. Linka výrazně přispěla ke zvýšení produkčních kapacit, ke zkvalitnění povrchových úprav a podstatně snížila svůj dopad na životní prostředí.


NDM uvede muzikál Interview na počest Patricii Burda Janečkové a výstavu Ostře sledovaná prsa

Národní divadlo moravskoslezské věnuje v úterý 1. října představení muzikálu Interview v Divadle „12“ PATRICII BURDA JANEČKOVÉ (1998-2023) a ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona zahájí měsíční výstavu věnovanou prevenci rakoviny prsu. Právě této nemoci nadějná sopranistka přesně před rokem podlehla. Manžel a manažerka pěvkyně pořádají týž den večer vzpomínkový koncert v katedrále Božského Spasitele.

FNO: Plánované chirurgické operace dětí rodiče rušit nemusí

Vedení Chirurgické kliniky FN Ostrava ubezpečuje rodiče dětí, které čeká plánovaný operační výkon, a jejichž pediatr v souvislosti s povodní není schopen provést předoperační vyšetření, že termín rušit nemusí. Potřebná vyšetření provedou v této výjimečné situaci lékaři FN Ostrava.

Podcast FNO: Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí?

Co očekávat, pokud se vaše dítě předčasně narodí, vysvětluje v podcastu MUDr. Pavla Zárubová, zástupkyně primářky Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zároveň představuje sérii užitečných brožur, kde se rodiče předčasně narozených dětí dozví vše podstatné. Paní doktorka také v podcastu líčí, jak funguje péče o předčasně narozené děti na australské klinice Royal Brisbane and Women's Hospital, kde před časem absolvovala stáž.

Radegast Ryze Hořká 12 kraluje: Nejlepší ležák v Česku

Oblíbenost Radegast Ryze Hořké 12 u tuzemských pivařů dlouhodobě roste. Teď nezaměnitelně hořký chuťový zážitek z nošovického ležáku potvrdila i odborná veřejnost na nejvýznamnější degustační soutěži v Česku. Radegast Ryze Hořká 12 ovládla českou pivní scénu a získala titul nejlepšího ležáku roku 2024. Tento správně hořký ležák si v soutěži České pivo 2024, pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, zasloužil nejvyšší ocenění – zlatou medaili.

Říční hráze, jejich funkce vs. katastrofální povodeň v září 2024

Za 4 dny od čtvrtku 12. září do neděle 15. září vypadly na povodí Odry extrémní srážky, které dosahovaly hodnot i přes 500 mm a způsobily katastrofální povodňové vlny, které se odhadem pohybovaly mezi stoletými až tisíciletými vodami. Tomuto přívalu velkých vod nemohly říční hráze odolat.

Více