Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Charita Frýdku-Místku připravila dětem akci v rámci PVM

11. srpna 2017 3:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecká charita připravila pro děti další z akcí v rámci Prázdnin ve městě. Její účastníci měli tentokrát možnost spatřit různorodost světa lidí.

ZŠ Petra Bezruče F-M bude mít nová okna i šatny

10. srpna 2017 19:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Do konce letních prázdnin by měla být hotova další část velké rekonstrukce Základní školy Petra Bezruče. V současné době se zde provádí výměna oken a zároveň pokračuje akce z loňska, v rámci níž dochází budování nových šaten.

Blíží se zasedání Zastupitelstva města F-M

10. srpna 2017 17:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se blíží další jednání zastupitelstva města. Zastupitelé na něm budou probírat mimo jiné tři zásadní body. Ještě před tím chce ale primátor města svolat pracovní seminář pro zastupitele, aby se s těmito body blíže seznámili.

Parkování pod estakádou ve F-M je teď jednodušší

8. srpna 2017 8:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Parkování pod estakádou ve Frýdku-Místku je pro řidiče jednodušší. Město se po letech dohodlo s ŘSD a na parkovišti nechalo namalovat vodorovné dopravní značení. Díky lepší organizaci zde vzniklo i více parkovacích míst.

Upečte nejlepší štrúdl a vyhrajte v soutěži

8. srpna 2017 4:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Reportáž by mohla zajímat především ty z vás, kteří rádi pečou. Beskydské informační centrum totiž připravilo soutěž o nejlepší štrúdl. Do soutěže se může zapojit kdokoli. Vítěze pak vybere porota na letošním gastrofestivalu.

F-M neztrácí naději a počítá s obchvatem

7. srpna 2017 18:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V reportáži se vrátíme k problematice obchvatu města. Už jsme vám říkali, že ministerstvo dopravy vyhovělo námitkám Dětí Země a zrušilo stavební povolení, čímž řízení vrátilo na začátek. Město ale neztrácí naději a věří, že se tímto stavba obchvatu jen o něco oddálí.

Frýdek-Místek v tropických dnech osvěží kropicí vůz

3. srpna 2017 12:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Frýdku-Místku mohou v těchto dnech spatřit na silnici kropicí vůz Technických služeb. Ten v tropických dnech, kdy se teploty přehoupnou přes 30 stupňů Celsia, projíždí frekventovanými ulicemi a užitkovou vodou skrápí vyprahlé komunikace.

Technické služby F-M zjišťovaly spokojenost občanů

2. srpna 2017 14:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku opět zjišťovaly spokojenost občanů s poskytovanými službami. Vybraní kolemjdoucí se formou dotazníku mohli vyjádřit, jak jsou spokojeni například se zelení nebo s veřejným osvětleným.

Beskydské informační centrum vyráží mezi turisty

1. srpna 2017 13:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum opět vyráží mezi lidi. V loňském roce se pilotní projekt osvědčil, proto i letos mohou turisté potkat mobilní operátory na kolech, kteří budou lákat na zajímavá místa a akce ve Frýdku-Místku i v Beskydech.

Město F-M našlo vhodnou budovu pro městskou policii

31. července 2017 17:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek hledalo vhodnou budovu, která by se mohla v budoucnu stát centrálou pro městskou policii. Ta dnes sídlí v nevyhovujících podmínkách. Nyní se naskytla příležitost využít budovu společnosti Slezan.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více