Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město F-M chce vrátit na hřiště kolotoč hříbek

24. července 2017 17:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Více jak pět desítek let stál na hřišti ve Frýdku-Místku dětský kolotoč ve tvaru hříbku. Vzhledem ke svému stáří byl ale tento dnes už historický prvek odstraněn ze svého místa. To však vyvolalo mezi občany vlnu rozhořčení. Město ale chce hříbek vrátit zpátky, hledá proto možnosti, jak toho dosáhnout.

Děti z F-M a okolí se ocitly ve včelím království

21. července 2017 12:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku opět po roce odstartovaly Prázdniny ve městě. Během léta čeká na děti více jak padesát nejrůznější akcí. My jsme jako první navštívili zábavně naučné dopoledne ve Včelařském muzeu v Chlebovicích.

Mateřídouška získala mezinárodní titul Ekoškola

20. července 2017 17:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Mateřská škola Mateřídouška získala prestižní mezinárodní titul Ekoškola. Cílem projektu Ekoškola je rozvíjet u dětí ekologické myšlení, cítění a chování. Učitelé a rodiče zapojení do projektu tak děti cíleně a nenásilně vedou k ochraně životního prostředí.

Teplotní extrémy v MS kraji budou stále častější

20. července 2017 9:03 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Klimatické změny, jejich dopad a potřeba reakce, to jsou hlavní témata současné environmentální politiky. Vědecké poznatky ukazují, že v posledních deseti letech probíhají změny rychleji, než kdy dřív. Můžeme tyto změny pozorovat i v našem kraji? Odpověď naleznete v příspěvku.

Ve Frýdku-Místku probíhá o prázdninách řada oprav

19. července 2017 13:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Každoročně během letních prázdnin probíhá ve Frýdku-Místku celá řada oprav nejrůznějšího charakteru. Rekonstrukcí prochází silnice i chodníky, dělají se nejrůznější výkopové práce, obnovují se inženýrské sítě a tak dále. Kde všude práce probíhají nebo budou probíhat, prozradí příspěvek.

Vlaky, vláčky, mašinky na frýdeckém zámku

19. července 2017 1:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdecký zámek dorazily vlaky, ovšem pouze jejich modely. Jde o novou výstavu Muzea Beskyd. Milovníci vláčků na ní spatří modely historické i současné a dozví se plno zajímavostí.

Základní škola Jana Čapka F-M oslavila půl století

18. července 2017 11:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Základní škola Jana Čapka slaví v tomto roce padesáté výročí svého založení. U příležitosti oslav připravila hlavně pro rodiče žáků školní akademii. Děti předvedly zpěv, tanec i nejrůznější scénky.

V hasičárně v Lískovci se opravují vnitřní prostory

17. července 2017 17:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V městské části Lískovec pokračují práce na rekonstrukci hasičské zbrojnice. Budova už se dočkala zateplení, nové fasády a úpravou prošly i prostory kolem ní. Teď se provádí opravy uvnitř zbrojnice.

Ve F-M započaly práce na sanaci Skatulova hliníku

14. července 2017 10:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku započaly přípravné práce vedoucí k odstranění ekologické skládky známé pod názvem Skatulův hliník. Skládka znamenala jeden z největších problémů při výstavbě obchvatu města. Nyní se věci daly do pohybu a realizace obchvatu se tak opět přiblížila.

Výstava přiblíží 750 let města Frýdku-Místku

14. července 2017 1:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve výstavních síních frýdeckého zámku probíhá zajímavá výstava věnovaná 750. výročí Frýdku-Místku. Výstava zachycuje proměny města od jeho založení do aktuální přítomnosti. Provází ji i řada doprovodných akcí.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více