Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Opravu chodníku na ulici Míru ve F-M ztěžují vandalové

13. července 2017 19:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku naplno běží opravy a výstavby chodníků. Také obyvatelé ulice Míru se dočkají nového chodníku, který byl před opravami ve špatném stavu. V lokalitě je ale i několik problémů.

Zápach v podchodu ve Frýdku-Místku odhalil mrtvolu

11. července 2017 14:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku bylo dnes ráno nalezeno mrtvé tělo neznámého muže. Strážníci městské policie ho objevili v technické místnosti v jednom z tamních podchodů. Zatím není známa totožnost ani příčina smrti muže.

Válečný veterán Václav Petras oslavil 90 let

11. července 2017 14:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Válečný veterán z Nošovic plukovník ve výslužbě Václav Petras oslavil v tomto roce 90 let. Hrdinovi druhé světové války, který do československé jednotky vstoupil v pouhých sedmnácti letech, popřála k životnímu jubileu řada hostů z řad vojáků i členů Československé obce legionářské.

Miroslav Holinka vystavuje v Muzeu Beskyd

11. července 2017 5:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém zámku v těchto dnech vystavuje frýdeckomístecký fotograf Miroslav Holinka. Návštěvníci výstavy na snímcích naleznou bohatou škálu námětů od krajiny, přes ženské motivy až po sport.

Žáci 11. ZŠ J. z Poděbrad navštívili primátora

11. července 2017 3:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci Základní školy Jiřího z Poděbrad navštívili frýdecký magistrát. Setkali se zde s primátorem města Michalem Pobuckým a dozvěděli se zajímavosti jak o něm samém, tak o chodu magistrátu.

Stavební práce v Lískovci jsou ve druhé fázi

10. července 2017 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Příznivou zprávu máme pro obyvatele městské části Lískovec. Práce na novém chodníku a silnici se přehouply do druhé fáze. Přestože stále trvá uzavírka komunikace, po novém chodníku se lidé projdou už koncem měsíce.

Na cyklostezkách ve F-M si můžete nabít elektrokolo

7. července 2017 15:14 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud patříte mezi majitele elektrokola a rádi se na něm vydáváte třeba kolem Olešné, máme pro vás dobrou zprávu. Na cyklostezkách ve Frýdku-Místku a okolí teď totiž najdete nabíjecí stanice, ve kterých si v případě potřeby můžete své elektrokolo dobít.

Vystoupejte s průvodcem na vrchol Lysé hory

7. července 2017 9:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum opět připravilo atraktivní komentované výstupy na vrchol Lysé hory s průvodcem a také se zbojníky. Zájemci se během túry dozví řadu zajímavých informací.

Ve Frýdku-Místku je 28 kontejnerů na elektroodpad

7. července 2017 6:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané města Frýdku-Místku už několik let poctivě třídí elektroodpad, čímž šetří životní prostředí i své peněženky. A aby město lidem třídění usnadnilo, navýšilo počet červených kontejnerů v ulicích.

Město F-M rozkvetlo květinovou výzdobou

6. července 2017 19:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek rozkvetlo květinovou výzdobou. Zaměstnanci Technických služeb, které mají péči o květiny a zeleň na starosti, vysadili po celém městě více než 30 tisíc letniček. Smutné ale je, že už se setkali i s naschvál pošlapanými záhony.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více