Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Na děti o prázdninách ve městě nuda nečeká

28. června 2017 5:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Děti se o prázdninách ve městě určitě nudit nebudou. Město pro ně ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč a dalšími subjekty připravilo tradiční „Prázdniny ve městě“. Ty nabídnou přes padesát nejrůznějších akcí, které je pobaví v letních dnech.

Žáci čtvrtých tříd soutěžili o Putovní pohár 2017

27. června 2017 6:44 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci čtvrtých tříd základních škol soutěžili na dopravním hřišti o putovní pohár. Zábavně soutěžní den uspořádala městská policie jako vyústění dopravní výchovy, která na školách během roku probíhala. Dva nejlepší si dokonce odnesli nové kolo, které darovala nošovická automobilka.

Nové kanalizace se dočkají i Zelinkovice a Lysůvky

26. června 2017 18:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už jsme vám říkali, že příměstské části Chlebovice a Skalice budou mít novou kanalizaci. Dočkají se jí ale i Zelinkovice a Lysůvky. Celkem bude vybudováno zhruba 30 kilometrů kanalizací a město se teď pokusí získat na projekt dotace.

Město Frýdek-Místek vydalo tři nové vyhlášky

26. června 2017 17:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek vydalo tři nové obecně závazné vyhlášky. Ty upravují jednak noční klid, jednak regulují provozní dobu hostinských provozoven a také zakazuji pití alkoholu a kouření na některých veřejných místech.

Ve F-M proběhl 23. Mezinárodní folklorní festival

23. června 2017 7:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek má za sebou 23. ročník Mezinárodního folklorního festivalu. Ten přinesl do města během několika dní hudbu, zpěv i tanec. Jedinečnou atmosféru festivalu si přišly vychutnat stovky lidí.

Soud zprostil primátora Pobuckého obžaloby

22. června 2017 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ostravský krajský soud v úterý potvrdil tresty okresního soudu za ovlivňování veřejných zakázek a zahlazování pokut. Nejvyšší trest si vysloužil ředitel městské policie Sněhota, nebo bývalý náměstek primátora Hrabec. Naopak byl potvrzen osvobozující rozsudek pro primátora města Michala Pobuckého.

Ve Frýdku-Místku odstartoval festival Sweetsen fest

22. června 2017 12:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku ve středu vypukl 14. ročník benefičního festivalu Sweetsen fest. Několikadenní show zahájil nejpozoruhodnější koncert v historii festivalu, který proběhl na obří scéně na řece Ostravici uprostřed města.

Senioři se na zábavně sportovním dni nenudili

21. června 2017 9:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí senioři mají za sebou další ročník Zábavně sportovního dne seniorů. Na programu měli tradiční soutěžní disciplíny. Možná největší zážitek si pro ně ale připravili policisté.

Cyklostezky ve správě F-M jsou pravidelně čištěny

20. června 2017 9:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Protože začala cyklistická sezóna, přistoupilo město k pravidelné údržbě svých cyklostezek. Cílem je udržet na cyklostezkách bezpečné a příznivé podmínky pro pohyb nejen cyklistů a bruslařů, ale i pěších.

Odbahnění Olešné skončilo, přehrada se napouští

19. června 2017 18:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lokalita přehrady Olešná se navrací do původního stavu. V minulých dnech dokončil státní podnik Povodí Odry odtěžení nánosů bahna ze dna přehrady a spustil její napouštění. S příchodem sezóny také město vylepšuje své služby v lokalitě.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více