Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Frýdek-Místek uspěl v soutěži Město pro byznys

10. dubna 2017 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek má na svém kontě další ocenění. V soutěži „Město pro byznys“ získal třetí místo v rámci Moravskoslezského kraje. Svědčí to o tom, že je podnikatelsky přívětivým městem.

Město F-M zprovoznilo portál s klikacím rozpočtem

10. dubna 2017 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město zprovoznilo nový internetový portál s klikacím rozpočtem. Občané budou jeho prostřednictvím snadněji informováni o příjmech i výdajích magistrátu.

V Lískovci běží poslední etapa výstavby chodníku

7. dubna 2017 10:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané Lískovce se do léta konečně dočkají zbrusu nového chodníku podél silnice. Jeho výstavba byla rozdělena na čtyři etapy, s tou první se začalo už v roce 2014. A právě v těchto dnech běží výstavba posledního úseku.

Na náměstí v Místku vyroste Velikonoční městečko

7. dubna 2017 1:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Velikonoce jsou za dveřmi, a proto na místeckém náměstí Svobody vyroste Velikonoční městečko. Od 13. do 15. dubna bude lákat na zajímavý program, tradiční velikonoční zboží a mnoho dalšího.

BIC F-M nabízí suvenýry k 750. výročí města

7. dubna 2017 1:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Letošní rok se ve Frýdku-Místku nese v duchu oslav 750. výročí jeho vzniku. Obyvatelé města i jeho návštěvníci proto letos zažijí celou řadu akcí, které oslavy doprovází. Kromě toho mohou také získat suvenýry, které Beskydské info centrum nabízí exkluzivně k tomuto výročí.

Poškozené cesty ve Frýdku-Místku se dočkají oprav

6. dubna 2017 17:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku jako každoročně zahájí práce spojené s vysprávkami silnic. Po zimním období je nutné zacelit výtluky na vozovce a zajistit bezproblémový provoz. Tam, kde je to potřeba, budou probíhat i celoplošné opravy.

Frýdek-Místek zatepluje další domy zvláštního určení

6. dubna 2017 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku pokračují revitalizace domů zvláštního určení. Nových oken i fasády se dočkají obyvatelé domů na ulici Sadová a na ulici 17. listopadu.

Základní škola Komenského ve F-M slaví 120 let

5. dubna 2017 10:07 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Základní škola na ulici Komenského letos slaví 120 let. Pro širokou veřejnost proto plánuje uspořádat hned dvě velké akce. Jednou z nich je den otevřených dveří, druhou školní akademie.

ADRA F-M sbírá víčka pro nemocného Lukáška

4. dubna 2017 10:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA Frýdek-Místek spolupracuje s rodiči jedenáctiletého zdravotně postiženého Lukáška. Sběrem víček z PET láhví chce pomoci zajistit finanční prostředky pro speciální rehabilitační metodu. Pomoci můžete i vy.

Frýdek-Místek by mohl mít větší plavecký bazén

3. dubna 2017 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku by v budoucnu mohl být plavecký bazén, který by měl parametry potřebné pro sportovní plavání. Místo v centru města pro něj ale není. Jednou z možností je proto využít bazén při Střední škole elektrostavební a dřevozpracující.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více