Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Frýdek-Místek na týden ovládli sprejeři

28. dubna 2017 14:39 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek ovládli sprejeři. Celý týden tam totiž probíhá Street art a graffiti festival. 12 špičkových umělců maluje v místeckém malém podchodu. Tématem jsou frýdeckomístecké báje a pověsti.

Zápis na sedmé základní škole ve F-M se dětem líbil

28. dubna 2017 10:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zkraje týdne probíhaly na základních školách ve městě zápisy dětí do prvních tříd. My jsme navštívili sedmou základní školu na ulici 1. máje. Učitelé a starší žáci si tam pro děti připravili zábavný program, který zápis provázel.

Na ulici Jana Švermy vzniká nový chodník

27. dubna 2017 17:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku běží práce na budování nových chodníků, které byly kvůli svému stáří ve špatném stavu. Nového chodníku se letos dočká také ulice Jana Švermy.

Frýdek-Místek trápí “brlohy” bezdomovců

27. dubna 2017 14:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek stejně jako řadu jiných měst v kraji trápí tzv. brlohy. Ty zakládají bezdomovci nejčastěji v okolí sídlišť a obchodních center. Městská policie se snaží situaci řešit, je to ale sisyfofská práce.

Stiborková a Sudnikowicz vystavují ve F-M

25. dubna 2017 10:20 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Muzeu Beskyd právě teď probíhá nová výstava, která by mohla opět zaujmout především milovníky obrazů. Svá díla na ní předvádí dvě známé umělkyně Češka Karla Stiborková a Polka Bernardeta Sudnikowicz.

Opravy silnic ve F-M probíhají i přes rozmary počasí

24. dubna 2017 17:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Kvůli nepřízni počasí uplynulých dní musely být ve Frýdku-Místku pozastaveny některé práce, které měly v plánu Technické služby. Přesto zahájily vysprávky poškozených silnic, které po zimě potřebují nový povrch.

Sweetsen fest letos vypukne na řece Ostravici

24. dubna 2017 13:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jedna z nejočekávanějších kulturních událostí ve Frýdku-Místku - benefiční festival Sweetsen fest - letos zahájí svůj program opravdu nevšedně. První koncert, který odstartuje několikadenní hudební podívanou, proběhne v centru města přímo na řece Ostravici.

Na základních školách ve F-M proběhne zápis do 1. tříd

22. dubna 2017 6:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se v příštím týdnu uskuteční zápis dětí do prvních tříd základních škol. V reportáži se proto dozvíte, co na prvňáčky čeká a jaká kritéria musí děti, které přijdou k zápisu, splňovat.

Rozsáhlá rekonstrukce přehrady Šance pokračuje

21. dubna 2017 13:36 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Na přehradě Šance pokračuje rozsáhlá rekonstrukce. Důvodem prací je převedení extrémních povodní. Po dokončení rekonstrukce tak bude přehrada schopna utlumit až deset krát větší povoděň, než byla v roce 1997.

SVČ Klíč F-M přichystalo tábory pro děti a mládež

21. dubna 2017 6:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Středisko volného času Klíč každoročně chystá pro děti a mládež příměstské a pobytové tábory. Také v letošním roce jich připravilo celou řadu. Na mnohých z nich už ale zbývají poslední místa, zájemci by si proto měli pospíšit.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více