Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Magistrát F-M opět prodává přebytečný movitý majetek

20. dubna 2017 17:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už za pár dní budou moci lidé nakoupit přebytečný movitý majetek, který magistrát Frýdku-Místku nabízí k prodeji prostřednictvím elektronické aukce. Město tyto aukce pořádá pravidelně na svém portále, v němž lidé mnohdy naleznou zajímavé věci ke koupi.

F-M hostil 38. ročník Turnajů šachových nadějí

20. dubna 2017 14:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhl v pořadí již 38. ročník Turnajů šachových nadějí. V prestižní soutěži mezi sebou změřilo síly přes 300 šachistů z jedenácti zemí světa.

Frýdek-Místek se připojí k oslavám Dne Země

19. dubna 2017 10:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se již tradičně připojí k celosvětovým oslavám Dne Země. Při této příležitosti se v pátek 21. dubna v Sadech Bedřicha Smetany uskuteční bohatý zábavně naučný program pro děti i dospělé.

Velikonce ve Frýdku-Místku byly tradičně veselé

18. dubna 2017 14:07 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané města i jeho návštěvníci si až do uplynulé soboty mohli užívat programu Velikonočního městečka, které vyrostlo na místeckém náměstí Svobody. To už pošesté ožilo hudbou, divadlem, soutěžemi a hrami. Na své si přišli i milovníci dobrého jídla a pití.

Vedení Frýdku-Místku si prohlédlo objekt Moravia banky

17. dubna 2017 17:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení Frýdku-Místku a zástupci dalších institucí si byli prohlédnout budovu bývalé Moravia banky, kterou město nedávno koupilo. Návštěvou chtěli zúčastnění získat přehled o budově a zvážit její další využití.

Opravy horkovodů ve F-M si vyžádaly kácení stromů

14. dubna 2017 14:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na sídlišti Bezručovo a Riviéra došlo ještě na konci vegetačního klidu ke kácení vzrostlých stromů. Důvodem ke kácení byly výkopové práce prováděné při generální opravě dosluhujícího horkovodu.

Obrazy Karla Lepíka v Muzeu Beskyd ve F-M

13. dubna 2017 17:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ještě pár dní mají zájemci na to, aby navštívili jedinečnou výstavu obrazů akademického malíře Karla Lepíka. Akt, víra nebo krajina - to je jen malý výčet námětů, které milovníci umění na výstavě spatří.

Odtěžování sedimentů z Olešné se blíží ke konci

13. dubna 2017 11:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na Olešné už brzy skončí práce vedoucí k odtěžení sedimentů ze dna přehrady, které loni zahájilo Povodí Odry. V letních měsících už by se návštěvníci měli dočkat čisté vody v přehradě a na Olešnou by se měl vrátit běžný ruch spojený s aktivním odpočinkem.

Sídliště Riviéra ve F-M se dočká rozsáhlé revitalizace

12. dubna 2017 13:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecké sídliště Riviéra se dočká rozsáhlé revitalizace. Magistrát města v současné době připravuje projekt na rekultivaci veřejného prostoru a zeleně. Zapojit se do něj mohou i občané, kteří svými návrhy mohou přispět ke konečné podobě sídliště.

Občané F-M se mohou zdarma zbavit objemného odpadu

11. dubna 2017 12:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jaro je ten správný čas na pořádný jarní úklid. Pokud máte doma nepotřebné věci, během těchto dnů se jich proto můžete zdarma zbavit. V dubnu budou totiž v různých lokalitách města přistaveny velkoobjemové kontejnery.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více