Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Dům na ulici Pionýrů ve F-M bude muset jít k zemi

26. května 2016 13:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dům na ulici Pionýrů ve Frýdku-Místku, který měl po stavebních úpravách sloužit Svazu důchodců jako Centrum pro seniory, nakonec po provedené studii rekonstrukcí neprojde. Magistrát rozhodl, že bude efektivnější, když na stejném místě vyroste novostavba.

Výstavba obchvatu F-M se opět přiblížila

23. května 2016 20:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Výstavba frýdeckomísteckého obchvatu se snad opět přiblížila. Premiér Bohuslav Sobotka chce speciální novelu zákona o posuzování vlivu na životní prostředí, která by měla 11 dopravním stavbám zajistit rychle ověřovací stanovisko a díky které by nemusely čekat na nový posudek EIA. Mezi těmito stavbami je i obchvat Frýdku-Místku.

Z podchodu v Místku zmizí prodejní plechové kóje

23. května 2016 20:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Podchod u bývalého autobusového stanoviště v Místku prochází stavebními úpravami. Radní města odsouhlasili odstranění čtyř plechových kóji, které sloužily jako prodejny po pravé straně ve směru od stanoviště k náměstí.

Frýdek-Místek na kole byl opět bohatý

23. května 2016 20:11 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

U přehrady Olešná se konal další ročník akce s názvem Frýdek-Místek na kole. Akce byla určena cyklistům všeho věku, ale také koloběžkářům a in-linistům. V průběhu dne byl na Olešné připraven i bohatý doprovodný program.

Naučte se fotit lépe se zkušeným fotografem

23. května 2016 20:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum opět připravilo pro začínající a amatérské fotografy oblíbenou akci Beskydy objektivem, aneb foťte jinak foťte lépe. Zájemci o minikurz fotografování se ale musí včas přihlásit, zbývají poslední místa.

Výstavba obchvatu F-M se opět přiblížila

23. května 2016 10:35 | Bruntál | Marek Remeta

Výstavba frýdeckomísteckého obchvatu se snad opět přiblížila. Premiér Bohuslav Sobotka chce speciální novelu zákona o posuzování vlivu na životní prostředí, která by měla 11 dopravním stavbám zajistit rychle ověřovací stanovisko a díky které by nemusely nečekat na nový posudek EIA. Mezi těmito stavbami je i právě obchvat Frýdku-Místku.

V objektu Slezanu by mohly sídlit subjekty města

19. května 2016 22:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V jednom z objektů společnosti Slezan by v budoucnu mohly sídlit některé subjekty města, například městská policie. V těchto dnech proto probíhají jednání mezi vedením města a zástupci Slezanu.

Nemocnice F-M pořádala 7. Beskydské ortopedické dny

19. května 2016 22:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ortopedické oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku uspořádalo již sedmý ročník Beskydských ortopedických dnů. Tématem odborného kongresu byla letos ortopedie a traumatologie kyčle.

Ve městě odstartovaly Beskydské farmářské trhy

19. května 2016 22:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku opět odstartovaly Beskydské farmářské trhy. Náměstí Svobody tak bude opět v pravidelných čtrnácti denních intervalech v obležení stánkařů a trhovců, kteří budou nabízet své výrobky a potraviny.

Ve F-M odstartovaly Beskydské farmářské trhy

18. května 2016 9:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku opět odstartovaly Beskydské farmářské trhy. Náměstí Svobody tak bude opět v pravidelných čtrnácti denních intervalech v obležení stánkařů a trhovců, kteří budou nabízet své výrobky a potraviny.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více