Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Slezan získá od F-M dotaci na obnovu tří objektů

10. června 2016 12:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zastupitelé města Frýdku-Místku rozhodli o poskytnutí neinvestičních dotací na regeneraci tří objektů společnosti Slezan s historickou nebo historizující fasádou. Jedná se o objekty na ulici Těšínská, Beskydská a u vlakového nádraží.

Město nadále sleduje situaci kolem hotelu Centrum

9. června 2016 18:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město začalo uvažovat o nabytí hotelu Centrum. Proto rozhodlo o vytvoření pracovní skupiny, která se problematikou zabývá. Na základě nasbíraných informací se ukázalo, že se hotel nachází ve velice složité právní situaci. Město nyní musí vyčkat, jak se tato situace vyvine.

V příštím roce by mohlo proběhnout hned 5 sečí trávy

9. června 2016 18:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město chce v příští sezóně opět navýšit sečení trávy. V letošním roce proběhne kosení v sídlištních zástavbách celkem čtyřikrát. Příští rok by to ale podle potřeby mohlo být až pětkrát. Technické služby proto musí navýšit stav techniky i pracovníků.

Lávka pro pěší u Polárky ve F-M je v rekonstrukci

8. června 2016 11:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lávka pro pěší u haly Polárka ve Frýdku-Místku prochází další rekonstrukcí. Práce se týkají bezbariérové rampy na místecké straně. Kvůli špatnému stavu betonové konstrukce se ale oprava oproti předpokladům protáhne.

Město ovládne Mezinárodní folklorní festival

6. června 2016 20:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku už zanedlouho vypukne další ročník Mezinárodního folklorního festivalu. Veřejnost se letos může těšit na řadu místních, ale především zahraničních folklorních souborů, které opět předvedou tanec, hudbu a zpěv.

Město zatravní rozježděná místa po autech

6. června 2016 20:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek nechá zatravnit rozježděná místa po řidičích, kteří parkovali se svými auty na trávě. Město se potýká s nedostatkem parkovacích míst, parkování na travnatých plochách je ale zakázáno a trestáno pokutou.

Občanky a pasy vyřídíte na magistrátu v Místku

6. června 2016 20:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Příspěvek se týká především těch z vás, kteří se v létě chystáte na dovolenou do zahraničí a nemáte platný cestovní doklad. Povinnost se týká i dětí, které musí mít při cestě za hranice naší republiky také vlastní pas.

Ve F-M proběhlo 11. zasedání Zastupitelstva města

6. června 2016 20:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na půdě frýdeckého magistrátu proběhlo v pořadí 11. zasedání Zastupitelstva města. Zastupitelé se například zabývali návrhem 2. změny rozpočtu pro tento rok. Schvalovali také mimo jiné finance pro sociální oblast, sport i kulturu.

F-M poskytuje dotace z fondu životního prostředí

2. června 2016 23:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek opět poskytuje dotace z fondu životního prostředí. Předmětem finanční podpory je například přechod z vytápění pevnými palivy na vytápění plynem. Zájemci musí žádost o dotaci podat nejpozději do konce června.

Autobusová zastávka u Ještěra je v rekonstrukci

2. června 2016 23:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Autobusová zastávka u Ještěra na ulici Frýdlantská se dočká nového betonového povrchu. Technické služby začaly s opravou zálivu už v průběhu května a do konce tohoto měsíce by s pracemi měly být hotovy.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více