Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve městě přibudou barevné kontejnery na odpad

2. června 2016 23:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Občané se v letošním roce opět dočkají nových barevných nádob na třídění odpadů. Dalších třicet pět kontejnerů bude do města umístěno díky projektu Moravskoslezského kraje a společnosti EKO-KOM.

Vydejte se po stopách textilek ve Frýdku-Místku

2. června 2016 23:07 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum připravilo zajímavou prohlídku pro všechny, kteří se rádi dozvědí o bohaté historii textilního průmyslu ve městě. Komentovaná prohlídka, při které se určitě nebudete nudit, proběhne už tuto sobotu 4. června.

Dům na ulici Pionýrů bude muset jít k zemi - rozšířená verze

30. května 2016 17:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dům na ulici Pionýrů, který měl po stavebních úpravách sloužit Svazu důchodců jako Centrum pro seniory, nakonec po provedené studii rekonstrukcí neprojde. Magistrát rozhodl, že bude efektivnější, když na stejném místě vyroste novostavba.

Město chce opravit pramen v Hájku v Lískovci

30. května 2016 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už jsme vám v minulosti říkali, že pramen v lískoveckém Hájku začal vytékat mimo rezervoár. Důvodem bude pravděpodobně poškozené potrubí. Město proto učinilo kroky, aby pramen vrátilo tam, kam patří.

Ve Frýdku-Místku odstartovalo tradiční Veseléto

30. května 2016 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku opět po roce odstartovalo tradiční Veseléto. Město prostřednictvím KulturyFM v rámci něj připravilo sérii akcí, které budou na různých místech probíhat až do konce prázdnin.

Brožura Vstupte do Beskyd získala ocenění v soutěži

27. května 2016 10:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek se zúčastnilo veletrhu cestovního ruchu Regiony ČR v Lysé nad Labem. Součástí veletrhu bylo také vyhlášení soutěže o nejlepší turistickou informaci TuristPropag, v níž získala ocenění propagační brožura Vstupte do Beskyd.

Město F-M nechá častěji čistit cyklostezky

26. května 2016 17:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Cyklostezky ve správě města budou v letošním roce čištěny vícekrát. Rozhodli o tom radní města. Cílem je udržet na cyklostezkách bezpečné a příznivé podmínky pro pohyb cyklistů, bruslařů, ale i pěších.

Aquapark Olešná je připraven na letní sezónu

26. května 2016 17:07 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Léto přichází a s ním začíná také sezóna letních radovánek, mezi které patří hlavně koupaní. Letní aquapark Olešná se proto pečlivě přichystal na své návštěvníky a letos pro ně připravil i pár novinek.

Senioři si užili zábavně sportovní den

26. května 2016 17:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V tělocvičně policie České republiky proběhl další ročník zábavně soutěžního dne seniorů. Na programu nechyběly tradiční soutěžní disciplíny. Pro důchodce byla ale připravena i hodina jógy a dokonce i posezení u táboráku s kytarou.

Návštěvníci Muzea Beskyd uvidí svět jinýma očima

26. května 2016 17:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd zve návštěvníky frýdeckého zámku na novou netradiční výstavu. Nese název Galerie 16 “Vidět svět jinak”. Výstava představuje tvorbu žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy Frýdku-Místku.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více