Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Poznejte Frýdek a Místek ve světle baroka

18. ledna 2016 13:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém zámku probíhá v těchto dnech další výstava Muzea Beskyd. Nese název Ve světle baroka. Návštěvníci se jejím prostřednictvím seznámí s každodenním životem Frýdečanů v barokní době a budou si moci vyzkoušet i dobové oblečení.

Frýdeckomístecká nemocnice otevřela novou lékárnu

15. ledna 2016 11:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Donedávna museli pacienti Frýdeckomístecké nemocnice docházet do lékárny, která stála mimo její areál. To se ale v těchto dnech změnilo. Aby nemocnice zajistila svým klientům větší komfort, otevřela novou lékárnu, která se nyní nachází přímo v prostorách nemocnice.

F-M i nadále bojuje proti obalovně v Chlebovicích

13. ledna 2016 14:07 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se stále nehodlá smířit s výstavbou obalovny asfaltových směsí v Chlebovicích. Projekt soukromého investora považuje od počátku za pirátský, protože společnost k němu podávala jen kusé a nedostatečné informace. O dalším vývoji teď rozhodne krajský úřad.

Poznejte ptáky, kteří v zimě zalétají na krmítko

8. ledna 2016 11:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd zve návštěvníky všeho věku na novou výstavu. Jmenuje se Ptáci na krmítku a jak název napovídá, představí ptačí druhy, které lze u nás na krmítku pozorovat nejčastěji.

BIC F-M opět rozšířilo svou nabídku služeb

7. ledna 2016 12:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum Frýdek-Místek opět rozšířilo nabídku svých služeb. Protože chce vycházet vstříc návštěvníkům, zavedlo například možnost platit na pobočkách platební kartou. A to není všechno.

Stavební úřad odhalil kontaminovanou zeminu

6. ledna 2016 14:06 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pozemky jedné z firem v průmyslové zóně v Chlebovicích pokrývá zemina vykazující nebezpečné látky. Tuto skutečnost odhalili pracovníci stavebního úřadu při kontrolní činnosti související s terénními úpravami, které firma ve svém areálu prováděla.

Nemocnice F-M vydala brožuru pro budoucí maminky

4. ledna 2016 10:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecká nemocnice vydala pro nastávající maminky nového Průvodce porodnicí. Barevná a ilustrovaná brožurka jim pomůže zvládnout nelehké dny před porodem, seznámí je s porodnicí a poradí, jak se starat v prvních dnech o miminko i o sebe.

F-M poskytuje půjčky z Fondu rozvoje bydlení

23. prosince 2015 13:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Lidé, kteří se chystají na nějakou opravu nebo modernizaci obytné budovy na území Frýdku-Místku, si mohou finančně přilepšit. Od druhého ledna totiž mohou zájemci žádat statutární město o půjčku z Fondu rozvoje bydlení.

F-M chystá odchyt holubů, lidé by je neměli krmit

21. prosince 2015 10:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek plánuje během zimy odchyt holubů na území města. V minulých dnech proto byla ve vytipovaných lokalitách umístěna odchytová zařízení. Aby se odchyt podařil, lidé by holuby neměli krmit. Potravu by ale neměli dávat ani toulavým kočkám.

Boj za obchvat Frýdku-Místku stále pokračuje

17. prosince 2015 11:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek se stále snaží urychlit situaci kolem výstavby obchvatu města, na který jeho obyvatelé čekají už dlouhá léta. Proto se před pár dny obrátilo i na ministerstvo dopravy, aby zjistilo, jak si věci vedou.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více