Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Dům na půl cesty pomáhá mladým do běžného života

16. listopadu 2015 11:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pátým rokem funguje na území Frýdku-Místku služba s názvem Dům na půl cesty. Ta pomáhá mladým lidem, kteří opustí některý z ústavních zařízení, ať už dětský domov nebo nápravné zařízení, a nemají, kam jít. Cílem služby je tyto lidi podpořit při vstupu do samostatného života.

Ve Frýdku-Místku se konal Trh vzdělávání

12. listopadu 2015 20:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Národním domě ve Frýdku-Místku se uskutečnil další ročník Trhu vzdělávání. Žáci základních škol se na něm mohli seznámit s širokou nabídkou oborů středních škol a také s budoucími zaměstnavateli.

Domov se zvláštním režimem ve F-M zahájil činnost

11. listopadu 2015 14:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Armáda spásy ve Frýdku-Místku slavnostně otevřela Domov se zvláštním režimem Přístav. Město tak jako druhé v regionu nabídne zázemí osobám bez domova se špatným zdravotním stavem.

Technické služby F-M připravují vánoční výzdobu

4. listopadu 2015 13:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přestože Vánoce jsou ještě daleko, Technické služby Frýdku-Místku v těchto dnech dokončují přípravu tradiční vánoční výzdoby. Ještě před tím, než ozdoby ve městě nainstalují, musí projít pečlivou údržbou.

F-M zbytečně platí statisíce za černé skládky

2. listopadu 2015 10:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město každoročně vynakládá nemalé finanční prostředky na likvidaci tzv. černých skládek. Jen loni jich muselo odstranit více než osm desítek. Dalším problémem je pak likvidace velkoobjemového odpadu, který lidé odloží k popelnicím. To se děje stále častěji, i když za to hrozí vysoká pokuta.

Autobusový záliv na Frýdlantské ve F-M letos nebude

30. října 2015 10:29 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku mělo do konce roku vzniknout pět nových autobusových zálivů. Dva jsou v tuto chvíli hotovy, další dva v těchto dnech Technické služby budují. Pátý, který měl být na Frýdlantské ulici, ale letos realizován nebude. Důvodem je oprava silnice v této lokalitě.

Nemocnice ve F-M má nový počítačový tomograf

26. října 2015 12:42 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku uvedla do provozu nový počítačový tomograf. Jeden z nejvýkonnějších přístrojů ve své třídě bude nyní sloužit pacientům v nedávno otevřeném pavilonu chirurgických oborů.

Technické služby F-M finišují s přípravami na zimu

22. října 2015 13:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby Frýdku-Místku finišují s přípravami na zimní údržbu silnic a chodníků. V těchto dnech už mají sklady plné posypové soli a v pozoru je i technika. V případě náhlého sněžení jsou silničáři schopní okamžitě vyjet do ulic.

Nemocnice F-M otevřela oddělení následné péče

21. října 2015 14:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nemocnice ve Frýdku-Místku otevřela oddělení dlouhodobé následné péče. Určeno je pacientům, jejichž zdravotní stav už nevyžaduje péči na akutním lůžku, ale současně nedovoluje jejich propuštění domů.

Dobrovolníci ADRY F-M stříhali bezdomovce

16. října 2015 11:28 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Čtyřikrát do roka se mohou do Dobrovolnického centra ADRA ve Frýdku-Místku přijít ostříhat lidé bez domova. Stříhání a holení proběhlo i v rámci Týdne chudoby. O službu je mezi bezdomovci vždy velký zájem, dobrovolníci jich za jedno dopoledne ostříhají i několik desítek.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více