Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Prostor u dopravního hřiště ve F-M prošel úpravou

11. září 2015 10:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Více než před rokem vzniklo ve Frýdku-Místku nové dopravní hřiště. Letos přistoupilo město k úpravám jeho okolí. Před pár dny tak byla vedle hřiště odstraněna betonová plocha a místo ní tam Technické služby vybudovaly velký záhon s rostlinami.

Frýdek-Místek připravuje nové projekty v oblasti dopravy

9. září 2015 12:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení Frýdku-Místku podpoří stávající a připraví nové projekty v oblasti dopravy. Vyplývá to z programového prohlášení Rady města. Plánuje například každý rok opravit jednu křižovatku, anebo rozšířit síť cyklostezek.

Magistrát F-M chce hlídat vzhled města

8. září 2015 11:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístecký magistrát se chce zasadit o co nejpříjemnější vzhled města. Začal proto realizovat kroky, které povedou k odstranění některých nevzhledných objektů. Dále bude také důsledně posuzovat stavební záměry investorů.

Město F-M chystá nové projekty v oblasti školství

4. září 2015 12:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek chystá nové projekty v oblasti školství. Rada města to uvedla ve svém programovém prohlášení. Počítá se například s rekonstrukcemi sportovišť u základních škol nebo s vybudováním tělocvičny v Chlebovicích.

F-M chystá memorandum k textilním budovám

3. září 2015 12:58 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se zástupci společnosti Slezan a společností Textil Invest Group připravují společné memorandum o spolupráci. To by mělo vést k plnohodnotnému začlenění textilních průmyslových areálů do městského prostoru, včetně ochrany historických fasád.

F-M se opět zapsal do České knihy rekordů

25. srpna 2015 12:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se opět pokusilo zapsat do České knihy rekordů. Letošním tématem bylo “Balíme na dovolenou”. Pokusu se zúčastnilo několik stovek lidí. Stejně jako v uplynulých ročnících se rekord nakonec podařilo uskutečnit.

Senioři z F-M si vyhlédli budovu pro své centrum

21. srpna 2015 12:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení frýdeckomísteckého magistrátu spolu se zástupci Svazu důchodců dlouhou dobu hledalo vhodnou budovu, která by mohla sloužit jako Centrum pro seniory. A takový objekt, kde by občané důchodového věku mohli relaxovat, pořádat sportovní aktivity a jiné zájmové činnosti, se nyní možná konečně našel.

Chodníky na Staré Slezské ve F-M projdou opravou

20. srpna 2015 12:14 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obyvatelé frýdeckomísteckého sídliště Stará Slezská se dočkají nových chodníků. Stávající chodníky, které jsou už dlouho ve velmi špatném stavu, totiž projdou v nejbližší době celoplošnou opravou. Tu budou provádět pracovníci Technických služeb.

Někteří řidiči ve F-M nerespektují blokové čištění

13. srpna 2015 8:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby Frýdku-Místku se opakovaně potýkají s řidiči, kteří v době blokového čištění ulic nepřeparkují svá vozidla. To nejenže zaměstnancům ztěžuje práci a ubírá čas, ale v některých případech dokonce musí celou akci zrušit.

Mezinárodní závod jachet ovládl Olešnou

11. srpna 2015 13:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na přehradě Olešná se uskutečnil mezinárodní závod v jachtingu. Hladinu přehrady šněrovalo hned několik desítek lodí. O vítězství se utkaly posádky z České republiky, ale také dalších zemí Evropy.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více