Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Tábor ve Vyšních Lhotách přijímá první běžence

7. srpna 2015 13:25 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Od pátečního odpoledne přijímá nově otevřený uprchlický tábor ve Vyšních Lhotách na Frýdeckomístecku první běžence. Do konce týdne by se jich zde mělo zabydlet několik desítek. Přestože bezpečnostní opatření jsou navýšena, obyvatelé obce mají strach.

Základní a mateřské školy ve F-M prochází opravami

6. srpna 2015 12:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Letní prázdniny jsou časem, kdy na mnoha školách v našem kraji probíhají nejrůznější stavební práce. Nejinak je tomu také ve Frýdku-Místku. Letos budou na tamních základních školách provedeny úpravy za téměř padesát milionů korun. Další desítky milionů město investuje do mateřských školek.

Ve F-M probíhají letní ořezy stromů a keřů

5. srpna 2015 11:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pracovníci frýdeckomísteckých Technických služeb se v letních měsících zabývají vedle jiných činností také pravidelnou péčí o stromy a keře. Na celém území města provádí ořezy starých suchých větví, a to zejména kvůli bezpečnosti kolemjdoucích.

V Nemocnici F-M byl otevřen chirurgický pavilon

3. srpna 2015 13:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V areálu frýdeckomístecké nemocnice proběhlo slavnostní otevření nového moderního pavilonu chirurgických oborů. Po dvou letech stavebních prací se tak již za pár dní do nového pavilonu přestěhují lékaři i pacienti.

V Ostravě-Porubě se střetl autobus s tramvají

30. července 2015 15:08 | Ostrava-město | Marek Remeta

V Ostravě-Porubě se dnes po poledni střetl autobus s tramvají. Několik osob se zranilo. Nehoda si vyžádala také uzavírku silnice. Přesné okolnosti srážky prošetřují policisté.

Sloupy veřejného osvětlení ve F-M mají nový nátěr

30. července 2015 13:02 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku probíhají v těchto dnech udržovací práce na lampách veřejného osvětlení. V rámci těchto činností dochází hlavně k nátěrům sloupů a také k nutným opravám na některých svítidlech.

Organizace ADRA přichází s novým projektem

30. července 2015 12:49 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA připravuje ve Frýdku-Místku a Třinci nový projekt. Nese název Dobrovolníci v domácnostech seniorů. Jeho cílem je zpříjemnit život osamělým seniorům a pomoci jim v jejich domácím prostředí.

Chirurgický pavilon Nemocnice F-M je před otevřením

27. července 2015 12:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pavilon chirurgických oborů, který rostl v areálu frýdeckomístecké nemocnice, je před otevřením. Stavba jako taková je již dokončena a nyní se plní vybavením a technikou. Lékaři tak budou mít brzy zcela nové pracoviště.

Do objektu ve Vyšních Lhotách se vrátí uprchlíci

27. července 2015 12:48 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Objekt bývalých kasáren v obci Vyšní Lhoty na Frýdeckomístecku začne opět fungovat jako uprchlický tábor. Záměr znovuotevření areálu potvrdila vláda. Na konkrétním termínu, kdy by se do něj měli nastěhovat první běženci, se zatím pracuje.

Děti z ulice Míru poslouchaly policejní pohádky

23. července 2015 13:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Obyvatelé vyloučené lokality na ulici Míru ve Frýdku-Místku měli policejní návštěvu. Nešlo však o vyšetřování trestného činu, ale o čtení příběhů z nové knížky Policejních pohádek. Děti se tak nenásilnou formou seznámily se skutečným případy a odnesly si z nich poučení.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více