Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Prvňáčci 11. ZŠ z F-M dostali první vysvědčení

25. června 2015 9:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Další školní rok končí a děti školou povinné čekají vytoužené letní prázdniny. Svá vysvědčení úplně poprvé dostali také prvňáčci z jedenácté základní školy Jiřího z Poděbrad ve Frýdku-Místku. Z technických důvodů navíc opustili lavice dřív, než žáci ostatních škol.

Revitalizace sídliště Slezská ve F-M je u konce

24. června 2015 11:22 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V minulém roce začala poslední etapa obnovy frýdeckomísteckého sídliště Slezská. Podoba jednoho z největších a nejlidnatějších sídlišť ve městě se mění k nepoznání už řadu let. V této chvíli se revitalizace konečně chýlí ke konci.

Frýdek-Místek razantně přitvrdí u barů a diskoték

12. června 2015 11:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Vedení města Frýdku-Místku přitvrdí u barů a diskoték. Rozhodlo tak na základě stížností občanů na rušení nočního klidu, které trápí obyvatele bydlící v blízkosti těchto podniků. Už nyní provádí kroky, které mají problém vyřešit.

Jazyková škola ve F-M uspořádala dětský den

9. června 2015 13:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jazyková škole ve Frýdku-Místku uspořádala pro děti z města i okolí dětský den. Čekalo na ně několik soutěžních stanovišť, na kterých mohly prokázat své schopnosti anglického jazyka. Připraven byl i kulturní program.

Lékaři a sestry se setkali na Dni zdravotníků

3. června 2015 12:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Národní dům ve Frýdku-Místku hostil další ročník Dne zdravotníků. Odborná konference, kterou letos organizovala frýdeckomístecká nemocnice, byla určena lékařům a sestrám napříč obory. Účastníci si prostřednictvím přednášek vyměnili zkušenosti ze své praxe a seznámili se s novinkami v oblasti zdravotnictví.

V Divadle loutek vystoupila Markéta Bosáková

2. června 2015 13:40 | Ostrava-město | Marek Remeta

V ostravském Divadle loutek se uskutečnil absolventský koncert devatenáctileté Markéty Bosákové. Nadaná studentka Lidové konzervatoře zde předvedla vynikající pěvecké vystoupení a prozradila plány do budoucna.

Neznámý zloděj ukradl sochu lišky Bystroušky

28. května 2015 13:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Z obory u hradu Hukvaldy na Frýdeckomístecku někdo v noci z úterka na středu ukradl známou bronzovou sochu lišky Bystroušky. Kriminalisté po neznámém pachateli a jedinečném díle vysoké umělecké i historické hodnoty ihned rozjeli pátrání.

Ve Frýdku-Místku vznikl ojedinělý labyrint v ČR

27. května 2015 9:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Sadech Bedřicha Smetany ve Frýdku-Místku vznikl největší labyrint svého druhu v městské zástavbě v České republice. V prostoru před altánem ho za finanční podpory města vytvořil příznivec mystiky Petr Litvák. Na jeho slavnostní představení dorazily desítky lidí.

Muzeum Beskyd zve na výstavu II. světová válka

22. května 2015 12:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém zámku v těchto dnech probíhá další výstava Muzea Beskyd, tentokrát zaměřená na druhou světovou válku. Návštěvníci se na ní dozví zajímavé informace a prohlédnou si řadu exponátů.

Ve Frýdku-Místku proběhne jedna seč trávy navíc

20. května 2015 12:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek nechá trávu na sídlištích posekat vícekrát. Jeho vedení totiž uvolnilo na sečení veřejné zeleně více peněz. Trávníky v sídlištních zástavbách tak budou posečeny do konce roku celkem čtyřikrát, což je v porovnání s minulými léty o jedno sečení více.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více