Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Senioři mohou ve F-M získat tzv. Senior Pasy

26. března 2014 11:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Senioři v Moravskoslezském kraji mohou využívat novou službu, která vznikla při projektu Senior Point ve Frýdku-Místku. Jedná se o tzv. Senior Pasy. Díky nim pak mohou u vybraných poskytovatelů služeb uplatnit řadu slev.

Ve Frýdku-Místku začalo blokové čištění

21. března 2014 11:15 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku odstartovalo tento týden blokové čištění ulic a komunikací. Pracovníci Technických služeb se nejprve zaměřili na sídliště Slezská. Kromě samotného úklidu ale museli opět řešit problémy s nepřeparkovanými vozidly.

Frýdeckomístečtí kriminalisté dopadli lidskou hyenu

20. března 2014 13:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

S opravdovým hyenismem se setkali frýdeckomístečtí kriminalisté. Sedmatřicetiletý muž neváhal okrást seniora, který v Křížovém podchodu v Místku upadl do bezvědomí. Bezcharakterního zloděje policisté dopadli a je jasné, že trest ho nemine.

Kriminalisté F-M pátrají po zlodějích z pošty

18. března 2014 17:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí kriminalisté vyšetřují stále častější případy okrádání seniorů, ke kterým dochází v prostorách frýdecké pošty. Nyní se jim do rukou dostal záznam z bezpečnostní kamery, na kterém by mohli být zachyceni možní pachatelé. Pomoci s jejich nalezením můžete i vy.

O učebnu na Sokolské ve F-M je mezi dětmi zájem

13. března 2014 12:50 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Před časem jsme vás informovali o vzniku nové učebny na ubytovně Sokolská ve Frýdku-Místku, která je určena dětem ze sociálně vyloučené lokality. Po měsíci jejího fungování jsme se do ní vrátili, abychom se podívali, jak se tento projekt uchytil.

F-M daroval budovu Gymnázia P. Bezruče kraji

11. března 2014 12:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Budova Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku-Místku již nepatří městu. Zastupitelé schválili její převod do majetku Moravskoslezského kraje, který je zároveň zřizovatelem školy. Po mnoha letech se tak budova dočká tolik potřebné rekonstrukce.

Město F-M finančně podpoří sociální služby

11. března 2014 12:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek finančně podpoří poskytovatele sociálních služeb na území města i za jeho hranicemi. Na svém posledním zasedání o tom rozhodli zastupitelé. Město k tomuto účelu vyčlenilo ze svého rozpočtu téměř 7,5 milionů korun.

Dolní Benešov ovládla soutěž mažoretek

10. března 2014 12:21 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Sobotní den patřil v Dolním Benešově již 3. ročníku mezinárodní soutěže mažoretek Excelent cup 2014. Divákům i porotě se představilo přes sedm set mažoretek z České republiky i ze Slovenska.

Historii Frýdku a Místku odráží nová výstava

7. března 2014 13:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nejen frýdeckomísteckým občanům je určena nová výstava Muzea Beskyd s názvem Zmizelý Frýdek a Místek. Díky řady fotografií, dobovým pohlednicím a dalším exponátům si mohou lidé udělat představu, jak toto dvojměstí vypadalo v minulosti.

Budova bývalé přádelny ve F-M bude zbourána

6. března 2014 9:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku dojde v brzké době k demolici jedné z jeho historických budov. Jedná se o budovu bývalé přádelny zkrachovalé textilky Slezan. Důvodem je její narušená statika. S demoličními pracemi uvnitř budovy se již začalo.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více