Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Prohlídky porodnic v krajských nemocnicích

5. listopadu 2013 0:00 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Nastávající maminky mají na výběr z desíti porodnic krajských nemocnic, ve kterých mohou přivést na svět své miminko. Dny otevřených dveří na většině těchto odděleních se proto staly nedílnou součástí poskytovaných služeb.

Řidiči ve F-M otálejí s výměnou řidičáků

24. října 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Povinná výměna řidičských průkazů zatím frýdeckomístecké řidiči příliš netrápí. Do konce tohoto roku si jej musí vyměnit ještě zhruba 3 a půl tisíce tamních řidičů. Většina lidí to ale nechává na poslední chvíli. Budova magistrátu, kde se nové řidičáky vyřizují, tak zeje prázdnotou.

Dopravní výchova na ZŠ Pionýrů ve F-M

18. října 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dvakrát do roka navštěvují čtvrté třídy základních škol strážníci frýdeckomístecké městské policie. Důvodem je dopravní výchova, díky které se děti učí, jak se správně chovat v silničním provozu například při jízdě na kole. V tomto týdnu absolvovali tento seminář i žáci základní školy na ulici Pionýrů.

Policisté F-M varují chataře před krádežemi

17. října 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí policisté varují chataře před krádežemi, které souvisejí s opouštěním chatovišť před nadcházející zimou. Tento čas totiž láká zloděje, kteří využívají nedostatečného zabezpečení chat.

Žáci 5. ZŠ ve F-M pomáhají bezdomovcům

11. října 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci páté základní školy ve Frýdku-Místku pomáhají bezdomovcům. Ptáte se jak? Dobrovolnické centrum ADRA uspořádalo na jejich škole sbírku oblečení pro Sociální šatník. Po dva dny tak děti mohly donášet staré nepotřebné ošacení, které lidem bez domova pomůže přečkat zimu.

MS kraj vydal knihu o přírodních krásách regionu

8. října 2013 0:00 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Moravskoslezský kraj vydal novou publikaci o přírodních krásách našeho regionu s názvem Příroda a krajina Moravskoslezského kraje. Práce na jejím sestavení, která trvala autorům několik let, vyvrcholila v Literární kavárně knihkupectví Academia v Ostravě jejím slavnostním pokřtěním.

Ve Frýdku-Místku proběhla akce Zebra se za tebe nerozhlédne

12. září 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zebra se za tebe nerozhlédne, tak takový je název celostátní osvětové akce zaměřené hlavně na bezpečnost chodců při přecházení silnice. Policisté ve spolupráci se zástupci BESIPu v rámci ní informují chodce, převážně děti, jak správně přecházet přes přechod. Akce proběhla i ve Frýdku-Místku.

V aquaparku Olešná končí technologická odstávka

11. září 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Následující reportáž jistě potěší všechny milovníky koupání nebo saunování. Technologická odstávka, která od druhého září probíhá v aquaparku Olešná totiž v tomto týdnu končí. Návštěvníci se tak brzy dočkají jeho znovuotevření.

MFK Frýdek-Místek utrpěl první porážku

10. září 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V sobotu 7. září sehráli fotbalisté Městského fotbalového klubu Frýdek-Místek další utkání v rámci Fotbalové národní ligy. Na stadionu Stovky nastoupili proti týmu FK Fotbal Třinec. Valcířům ale tentokrát štěstí nepřálo a hostující odjížděli s výhrou 1:0.

Znáš město Frýdek - Místek?

6. září 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Prázdniny jsou nenávratně pryč, my se do nich ale na chvíli vrátíme, abychom si připomněli jednu z posledních akcí, kterou pro děti připravilo město Frýdek-Místek v rámci Prázdnin ve městě. Tentokrát se jednalo o hru, během které měly děti prokázat znalost svého města.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více