Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Z Frýdku-Místku vyráží kola pro Afriku

3. března 2014 11:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Po více než čtyřech měsících skončila ve Frýdku-Místku charitativní akce s názvem Kola pro Afriku. Během této doby mohli nejen frýdeckomístečtí občané donášet na sběrné místo jízdní kola, která budou poslána lidem do Afriky.

Mírná zima by mohla ušetřit Frýdku-Místku peníze

28. února 2014 11:18 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek letos pravděpodobně ušetří peníze za zimní údržbu. Díky mírné zimě totiž Technické služby vyjížděly s technikou na odklízení sněhu méně často než v jiných letech. Pokud se zima do konce dubna už neozve, mohly by být úspory až padesáti procentní.

Frýdek-Místek bojuje s klesajícím počtem obyvatel

26. února 2014 9:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Počet obyvatel města Frýdku-Místku, včetně jeho příměstských částí, se od roku 2010 pomalu a postupně snižuje. Důvodem je zejména menší počet narozených dětí. Letos je oproti minulému roku ve městě o 412 obyvatel méně. Město chce s klesajícím počtem obyvatel bojovat.

DC ADRA ve F-M oslavilo 10. narozeniny

24. února 2014 11:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Dobrovolnické centrum ADRA ve Frýdku-Místku letos slaví své desáté narozeniny. U příležitosti tohoto významného výročí proběhl v kině Vlast slavnostní večer. Zaměstnanci, dobrovolníci a další význační hosté si v rámci něj připomněli úspěchy uplynulých deseti let.

Frýdek-Místek získal 130 hektarů lesa

21. února 2014 12:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek získalo významný majetek. Do jeho vlastnictví přešly rozsáhlé lesní pozemky v lokalitě bývalých kasáren. Město nyní uvažuje, jak tyto prostory co nejlépe využít.

Na Olešné zasedal Euroregion Beskydy

20. února 2014 12:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na Olešné se konalo zasedání představitelů tří národních částí – Česka, Slovenska a Polska, které dohromady tvoří tzv. Euroregion Beskydy. Cílem tohoto setkání bylo zhodnotit společné aktivity a projekty minulého roku a zároveň představit plány pro roky následující.

Ve F-M proběhl turnaj v Člověče, nezlob se

13. února 2014 9:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na půdě Střediska volného času Klíč ve Frýdku-Místku proběhl další ročník turnaje ve hře Člověče, nezlob se – O pohár města Frýdek-Místek. Soutěžního klání se zúčastnily děti i dospělí. My vám nyní ukážeme, jak akce probíhala.

Paní Kombercová z F-M oslavila sté narozeniny

11. února 2014 12:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Moravskoslezský kraj se může pochlubit dalším občanem, který se dožil sta let. Své životní jubileum oslavila v uplynulém týdnu klientka Domu pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké Marta Kombercová. Oslav se účastnil i náš štáb.

Dětské plavecké oddíly se sešly v aquaparku Olešná

9. prosince 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na aquaparku Olešná proběhlo setkání dětských plaveckých oddílů z Frýdku-Místku. Hlavním smyslem setkání bylo zejména to, aby se děti odreagovaly a na chvíli si odpočinuly od náročné práce, kterou sportovní plavání přináší. Za tímto účelem pro ně byly připraveny nejrůznější zábavné aktivity.

Hornická desítka hostila rekordní počet běžců

7. listopadu 2013 0:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhl již osmadvacátý ročník silničního běhu s názvem Hornická desítka. Závodu, který se řadí mezi deset nejlepších v České republice, se zúčastnilo rekordních 2 651 běžců.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více