Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Vyšetření zraku dětí v mateřských školách

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Dětem z karvinských mateřských školek byl hromadně vyšetřen zrak speciální kamerou v rámci projektu nazvaném - „Koukají na nás správně?"

Základní škola U Lesa má zateplenou fasádu

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Jednu z nejnákladnějších rekonstrukcí letošního roku má zdárně za sebou karvinská Základní škola U Lesa. Náklady na její opravy a zateplení se vyšplhaly na devatenáct milionů korun. Většinu peněz zaplatil stát.

ZŠ Slovenská upořádala vánoční jarmark

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Základní škola Slovenská v Karviné-Hranicích uspořádala svůj historicky první vánoční jarmark. Děti z celé školy připravily pro návštěvníky bohatý prodejní sortiment vánočních ozdob z různých materiálů.

První narozené miminko roku 2010 v Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V karvinské porodnici se prvního ledna narodily tři děti. První karvinský občánek roku 2010 se jmenuje Patrik Kondziolka. Vážil 3750 gramů a měřil 50 cm. Přivítat ho přišli zástupci vedení radnice, Zdravého města a nechyběli ani představitelé nemocnice.

Děti se zapojily do Tříkrálové sbírky

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Tradičně začátkem ledna vyrazily do ulic děti převlečené za tři krále. Jejich posláním je žádat obyvatele města o libovolný příspěvek, který pak poslouží potřebným lidem.

V Karviné ubylo obyvatel! Úředníci zveřejnili nové údaje

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Každoročně s příchodem nového roku oznamují úředníci i statistické údaje. Tak například právě v Karviné žije o pět set osmdesát dva obyvatele méně než v roce 2009. V loňském roce se také v Karviné uzavřelo méně sňatků a bylo i méně rozvodů.

Karvinská hornická nemocnice zlepšila péči o pacienty s epilepsií

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinská hornická nemocnice je bohatší o dalšího pomocníka v péči o své pacienty. Tentokrát se jedná o moderní monitor, jehož funkce umožňují sledování mozkové aktivity u pacientů s těžkými nezvladatelnými epileptickými záchvaty.

Házenkáři se zdokonalují v přípravných utkáních

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Házenkáři HCB OKD Karviná mají za sebou první letošní přípravné utkání s Kopřivnicí. Po celou dobu hry měla Karviná navrch, vyhrála 45:27.

Karvinská kapela Team Revival účinkuje již pátým rokem

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Kapela Team Revival z Karviné funguje na hudební scéně úspěšně již pátým rokem a čím dál více je žádaná nejen tady u nás v republice, ale i v zahraničí.

Při dopravní kontrole se bude povinně foukat

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Od prvního ledna jsou policisté povinni provádět u kontrolovaných řidičů dechovou zkoušku. Řidičům nezbývá nic jiného než tuto změnu přijmout.

Komerční sdělení více

Ostrava zažije tu pravou Itálii díky nové pobočce restaurace L´Osteria

Kombinací italského životního stylu a hlavně skvělým italským jídlem vítá restaurace L’Osteria první zákazníky v Ostravě. Slavnostní otevření nové pobočky proběhlo ve čtvrtek 20. června 2024 v unikátní lokalitě Dolních Vítkovic v budově U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L’Osteria v České republice.


Rok české hudby v MSK: Smetanovský cyklus, 20 let populárního festivalu i podpora skladatelů

Série regionálních tiskových konferencí představuje aktivity orchestrů, divadel a festivalů, které se svým programem zapojily do oslav probíhajícího Roku české hudby. Nejvýznamnější hudební instituce v Moravskoslezském kraji ve svých dramaturgických plánech reflektují zejména dvousté výročí narození Bedřicha Smetany. MHF Leoše Janáčka připravil také celodenní oslavu 170 let od narození hukvaldského rodáka. NDM připomíná kromě obou zmíněných autorů trojici terezínských skladatelů Pavla Haase, Viktora Ullmanna a Hanse Krásu, jejichž životy vyhasly v roce 1944 v koncentračním táboře Osvětim.

Výtvarné odpoledne v LDN Klokočov přilákalo třetinu pacientů

Léčebna pro dlouhodobě nemocné v Klokočově, která je nedílnou součástí Fakultní nemocnice Ostrava, se na jedno odpoledne proměnila ve výtvarný ateliér. Oddělení marketingu připravilo pro klienty řadu nenáročných tvořivě výtvarných aktivit a také drobné občerstvení. Zájem předčil očekávání.

Cestovní pojištění u ČPZP si už vyřizují online čtyři z pěti klientů

Zájem o online cestovní pojištění stoupá. Zatímco ještě před pěti lety představoval podíl takto uzavřených pojistných smluv 61 procent, v loňském roce to bylo 80 procent. Osobně na pobočce si tak nyní uzavírá pojištění jen každý pátý cestovatel, vyplývá z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která poskytuje cestovní pojištění ve spolupráci s Českou podnikatelskou pojišťovnou (ČPP).

Inspirativní projekt MeetLoutky v Divadle loutek Ostrava má za sebou úspěšnou sezónu

Divadlo loutek Ostrava uzavřelo sérii vzdělávacích workshopů a seminářů v rámci projektu 3xMeetLoutky+. Od listopadu 2023 do června 2024 proběhlo celkem 5 akcí určených pedagogům, divadelním lektorům a studentům uměleckých a pedagogických vysokých škol, které se organizátoři snažili především inspirovat k tvořivé práci s žáky při výuce po návštěvě divadelního představení a nabídnout, jaké jsou možnosti jeho reflexe.

Spolupráci při obnově Ukrajiny řešili podnikatelé z ČR, Polska a Slovenska v Ostravě

Obnova Ukrajiny je příležitostí pro velké i menší firmy, shodli se na tom účastníci tradičního Setkání podnikatelů České, Polské a Slovenské republiky. Akce, kterou pořádala v Ostravě Česko-polská obchodní komora už po třicáté, se zúčastnilo zhruba 150 zástupců firem a různých institucí. Věnovali se také bezpečnosti, dopravě a posílení metropolitní spolupráce.

Více