Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Pavel Straka

Důlní lokomotiva v Ostravě-Svinově vzdává hold lidem, kteří pracovali v hornictví

19. června 2023 11:23 | Ostrava-Svinov | Pavel Straka

Vedení Svinova cítilo potřebu opravit všechny kruhové objezdy v obvodu. Začalo se dvěma v blízkosti nádraží. Na ten třetí pak zapůjčila umělecká škola AveArt plastiku Ostravského Kentaura a od června 2023 krášlí poslední kruhový objezd historická důlní lokomotiva z dolu Darkov.

Krásné počasí, soutěže, hudba a zábava. Vítkovický jarmark vyšel na jedničku

7. června 2023 11:46 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

Ukázka policejní kynologie, skákací hrad nebo středověké městečko. K tomu krásné počasí, stánky s občerstvením, kvalitní muzika a hlavně spousta dobré nálady. První Vítkovický jarmark vyšel na jedničku.

After party v anglickém stylu. PORG International oslavila nástup Karla III. na trůn

24. května 2023 10:44 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

Jediná akreditovaná britská škola na Ostravsku PORG International School společně s mateřskou školou PORG Ostrava oslavila nástup Karla III. na trůn. Na After party nabídla nejen ochutnávku tradiční britské kuchyně, ale i pestrý doprovodný program.

Investice do modernizace bytových domů, vítkovická radnice plní své programové prohlášení

10. května 2023 16:29 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

V roce 2020 se vedení Vítkovic podařilo získat výhodný úvěr na 20 let s úrokem 1,56. Tyto prostředky chtějí radní investovat především do revitalizace bytových domů. Právě díky modernizaci původně vybydlených bytů se z Vítkovic stává dobrá adresa.

Vítkovická radnice investuje do modernizace bytových domů

10. května 2023 10:29 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

V roce 2020 se vedení Vítkovic podařilo získat výhodný úvěr na 20 let s úrokem 1,56. Tyto prostředky chtějí radní investovat především do revitalizace bytových domů. Právě díky modernizaci původně vybydlených bytů se z Vítkovic stává dobrá adresa.

Pálení čarodějnic spojené se stavěním máje se v Ostravě-Svinově povedlo na výbornou

3. května 2023 9:10 | Ostrava-Svinov | Pavel Straka

Po celém Česku se o uplynulém víkendu upalovaly čarodějnice. V ostravském obvodu Svinov se tato akce uskutečnila v areálu dobrovolných hasičů.

Na opravu ikony Ostravy-Vítkovic přispěli MS kraj, MMO i tamní radnice

26. dubna 2023 13:12 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

Kostel svatého Pavla je rukopisem vídeňského architekta Augusta Kirnsteina a byl postaven na konci 19. století. Teď ikonu Mírového náměstí obklopuje lešení a probíhá důležitá oprava.

Na opravu ikony Ostravy-Vítkovic přispěli MS kraj, MMO i tamní radnice

24. dubna 2023 13:12 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

Kostel svatého Pavla je rukopisem vídeňského architekta Augusta Kirnsteina a byl postaven na konci 19. století. Teď ikonu Mírového náměstí obklopuje lešení a probíhá důležitá oprava.

Plavci KPS Ostrava získali na Velké ceně Ostravy 29 medailí

17. dubna 2023 9:08 | Celý MS kraj | Pavel Straka

Čeští plavci letos na Velké ceně Ostravy nemohli poměřit své síly s evropskou plaveckou špičkou. Souběžně se totiž konal špičkově obsazený plavecký závod ve Stockholmu. Ve skvělé atmosféře se tak předvedli především čeští borci. Ostravané získali celkem 29 medailí.

Díky prospěšným aktivitám v Ostravě-Vítkovicích vnímají obyvatelé lidi bez domova kladně

12. dubna 2023 12:33 | Ostrava-Vítkovice | Pavel Straka

Vítkovická radnice pomáhá s Charitou Ostrava lidem bez domova začlenit se zpět do společnosti. Ti každé úterý uklízí v problémových lokalitách obvodu. Za každou odpracovanou půlhodinu dostanou padesátikorunovou stravenku.

Komerční sdělení více

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.


Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Český Bazar - Online inzerce zdarma

Český Bazar je nově vzniklá online inzerce zdarma pro soukromé i firemní účely. Inzerci založil v roce 2023 její majitel, Jaroslav Průcha z Čeladné, s cílem nabídnout soukromou i komerční inzerci na jednom místě.

OZO Ostrava chystá Green swap = výměnu rostlin a workshop Mozaikový květináč 2024

V úterý 14. 5. 2024 se naše Reuse centrum Ostrava zbarví do zelena. Od 14 hodiny v něm totiž bude probíhat oblíbený GREEN SWAP alias VÝMĚNA ROSTLIN. Přijďte si s námi zaswapovat pokojové, balkonové i venkovní rostliny. A dále také semínka a sazenice zeleniny, bylin i květin. Rostliny k výměně můžete přinášet od rána, vyměňovat je začneme od 14 do 18 hodiny.

FN Ostrava spoluorganizovala 1. konferenci dětských sester

Historicky první konference dětských sester, kterou spolupořádala FN Ostrava se Střední zdravotnickou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Ostravě, nabídla celkem 15 odborných přednášek. Všech 150 míst v konferenčním sále Výstaviště Černá louka Ostrava bylo zaplněných do posledního místa.

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Více