Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 13. 7. 2015

13. července 2015 14:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městská knihovna připravila pro děti program na prázdninové čtvrtky. Čeká na ně dvouhodinový vzdělávací nebo zábavný blok se zajímavými hosty. Vstup je zdarma, zájemci se ale musí nahlásit předem.
*
Do Nového Jičína se chystá cyberpunková performance KO.MIX.X1, která je inspirovaná komixem Káji Saudka a Miloše Macourka. Příběh plný křídel, ohně, světel, lásky a nenávisti Vás zavede do světa oživlého komixu. Divadlo nabídne spojení s prvky fireshow, nového cirkusu, akrobacie, gigantických hořících lan a chůd nebo tanec v hořících obručích. To vše na Masarykově náměstí v pátek 17. července, začátek je ve 21 hodin.
*
Odbor Životního prostředí se obrací na všechny obyvatele města, aby v letních měsících nekrmili ptáky. Podporují tím jejich nemoci a šíření parazitů. V poslední době se totiž zejména v Janáčkových sadech objevují sypaný chleba, rohlíky a dalších zbytky. Sůl obsažená v těchto zbytcích je pro ptáky jedovatá.

Strážníci MP používají nové motto a software

13. července 2015 14:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

My Pomáháme Nasloucháme Jednáme - takto zní nové motto novojičínských strážníků. To není jediná novinka u Městské policie.

Horolezec Marek Novotný míří na K2

13. července 2015 14:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský horolezec Marek Novotný je na své další expedici, tentokrát je jeho cílem K2. Z Himalájí pravidelně posílá zprávy, jedna z nich dorazila v neděli. "Ahoj, 9. 7. jsem opět vyrazil do stěny a vrátil se až v neděli ráno.
Postavil jsem C3 v 7175m a přečkal 2 noci. Jen jednou za těch
48 hodin jsem mohl vylézt ze stanu.
Sestup byl krutý - tolik nafoukaného sněhu...
Teď opravdu spočnu. Abych se dostal do C4,
musím překonat jedno ledové pole a skalní věž cca 800." K2 je hora v pohoří Karákóram v Asii. Kromě toho, že se jedná o nejvyšší horu Pákistánu, pyšní se i titulem druhá nejvyšší hora světa s výškou 8611 m nad mořem. Marek Novotný o této expedici mluvil už v březnu, kdy spolu s Liborem Uhrem promítali své video z expedice Broad Peak v kině Květen. Fotografie a další zprávy od Marka Novotného najdete na facebookových stránkách projektu Hybaj.cz.

Strážníci v Novém Jičíně využívají nový software

13. července 2015 14:23 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Tablety a telefony v rukou městských strážníků. V Novém Jičíně začali používat software, který městské policii pomáhá v terénu. Starý systém, který používali dříve, už měl patnáct let.

Za svobodu - válečná výstava Muzea Novojičínska

13. července 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jedna z aktuálních výstav v Novém Jičíně míří za svobodou. Muzeum Novojičínska a Jan Číp se v ní věnují okupaci, osvobození a konci 2. světové války. Přelomové období vykreslují autentické dobové předměty.

Únik plynu v Životicích u NJ ohrozil šest domů

10. července 2015 15:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Koncentrace plynu, které se blížily výbuchu. Jen díky včasnému zásahu hasičů a policie se podařilo odvrátit velké nebezpečí pro obyvatele domů v Životicích u Nového Jičína. Plyn se tam nahromadil kvůli výkopovým pracem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 10. 7. 2015

10. července 2015 12:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

V úterý 14. července proběhne na Masarykově náměstí připomenutí 225. výročí úmrtí generála Laudona, a to za doprovodu jezdeckého oddílu Bludička a klubu vojenské historie. Akce začíná v 16 hodin.
*
Novojičínské hokejový áčko mužů povede v další sezóně i nadále trenérské duo Aleš Flašar a Radomír Grimm. Klub mimo jiné potvrdil i znovuobnovení B týmu, ten bude zřejmě trénovat Jaroslav Fleischman.
*
Až do 30. července jsou v galerii Návštěvnického centra k vidění fotografické POSTŘEHY Vladana Máchy. O patro výš vystavuje Ivan Bartoň dobové dokumenty s tématikou hospod, hotelů, pivovarů a lihovarů v Novém Jičíně.

Pěvecký sbor Puellae Et Pueri zazářil v Řecku

10. července 2015 10:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sbor Puellae Et Pueri přivezl další úspěch. Tentokrát si jeho členové vyzpívali stříbrné pásmo na mezinárodní soutěži v Řecku. Mají tak další důvod k oslavě ve svém jubilejním roce.

Novojičínské léto se dostává do varu

10. července 2015 10:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínské léto se dostává do varu. Seriál prázdninových akcí už má za sebou ostrý start, ale stále má co nabídnout. Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín
V neděli 12. července připravilo Městské kulturní středisko lahůdku pro milovníky dechovky. Na zahradě Nové slunce se svým příznivcům představí dechový orchestr Boršičanka Antonína Koníčka, začátek je v 16 hodin. Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín
Členové Ko.mix.x1 fireshow vystoupí v Novém Jičíně 17. července. O týden později přichází na řadu letitý a stále oblíbený Jičínfest s místními kapelami a hosty Hentai Corporation a Salamandra. Program Novojičínského léta dále pokračuje na Masarykově náměstí s kapelami November 2nd a britskou formací Jade Vine.
jejich promofotky - možná bude u tohoto lepší screen webu
http://www.jadevineuk.com/gallery/the-band/ Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín
Program Novojčínského léta vyvrcholí zářijovou Městskou slavností a následným ukončením léta Oldies rockovými koncerty na Skalkách 19. září. Výčet těchto i spousty dalších akcí v rámci Novojičínského léta najdete na webu Městského kulturního střediska.

Akty, fraktály a abstrakce - výstava na Staré poště

10. července 2015 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Stará pošta nabízí i během prázdnin další díl nekončící série výstav umělců z Nového Jičína a okolí. V těchto dnech jsou k vidění akty, fraktály a abstrakce Lenky Dobiášové ze Štramberku.

Novojičínský sbor Puellae Et Pueri zazářil v Řecku

8. července 2015 13:31 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Novojičínský sbor Puellae Et Pueri přivezl další úspěch. Tentokrát si jeho členové vyzpívali stříbrné pásmo na mezinárodní soutěži v Řecku. Mají tak další důvod k oslavě ve svém jubilejním roce.

Nový Jičín zve na letní výstavy pro každého

7. července 2015 11:26 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Pět výstav na několika místech ve městě. Nový Jičín zve turisty i všechny další návštěvníky na několik zajímavých expozic. Jestli dáte přednost kultuře před koupáním a odpočinkem, nebudete litovat.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 6. 7. 2015

6. července 2015 16:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci ve spolupráci s městem mají k dispozici tři fotopasti. Ty budou instalovány podle potřeby na místech, kde vznikají černé skládky. Městská policie nově zavedli také speciální systém, který využívá polohy strážníků v terénu a dalších údajů.
*
Na Staré poště začala výstava Lenky Dobiášové s akty, fraktály a abstrakcemi. K vidění je do 14. srpna. Reportáž nabídneme v dalším expresu.
*
V pátek 10. července bude Masarykovo náměstí dějištěm prázdninového Novojičínského jarmarku. V doprovodném programu vystoupí Novojičínská dechovka.
*
Ve stejný den večer zazní na Masarykově náměstí v rámci Novojičínského léta moderní a poctivý rock 60. let. Na pódiu vystoupí Votchi & Mad in 60´s.
*
Od 27. července do 7. srpna bude uzavřena Městská knihovna.

Klub rodáků na besedě vzpomínal na Ervína Bártka

6. července 2015 12:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel města ve čtvrtek vzpomněl velkou osobnost Nového Jičína. Ervín Bártek byl zakladatelem klubu, pedagog, dirigent a iniciátor. Návštěvníci setkání na něj vzpomněli nejen u osobních historek, ale také u filmového dokumentu Jaroslava Bělíka.

Nový Jičín spustí bezplatné wifi připojení na náměstí

6. července 2015 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Turisté a lidé ve městě už brzy budou surfovat na internetu zdarma. Město se rozhodlo zřídit bezplatné připojení v centru na Masarykově náměstí. Signál by měl pokrýt minimálně dvě třetiny jeho plochy.

Městští strážníci získali k užívání elektroskútr

6. července 2015 8:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dvacet haléřů na jeden kilometr. Takto levně a navíc bez výfukových zplodin teď budou jezdit novojičínští strážníci. Od energetické společnosti totiž získali elektroskútr, který mohou využívat nejméně jeden rok.

Nový Jičín spustí bezplatné wifi připojení na náměstí

3. července 2015 12:42 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Turisté v Novém Jičíně už brzy budou surfovat na internetu zdarma. Město se rozhodlo zřídit bezplatné připojení v centru na Masarykově náměstí. Signál by měl pokrýt minimálně dvě třetiny jeho plochy.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 3. 7. 2015

3. července 2015 8:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dvacet haléřů na jeden kilometr. Takto levně a navíc bez výfukových zplodin teď jezdí novojičínští strážníci. Od energetické společnosti totiž získali elektroskútr, který mohou využívat nejméně jeden rok. Reportáž uvidíte v pondělním expresu
*
Na Masarykově náměstí vznikne bezplatné připojení na internet. Služba je určena hlavně pro turisty a signál by měl pokrýt minimálně dvě třetiny plochy náměstí. Začne fungovat od 15. července a město i turisté ji díky spolupráci se soukromou firmou budou mít zdarma. Městský úřad zaplatí jen energii k napájení wifi zařízení.
*
Klub rodáků a přátel města Nového Jičína ve čtvrtek zavzpomínal na svého zakladatele Ervína Bártka. Návštěvníci besedy mohli vidět i dokument Jaroslava Bělíka. Více se dozvíte v přípravované reportáži.
*
Spolek Bidolido Team zve na už 12. ročník fotbalového Bidolido Cupu, který proběhne 11. července v areálu hřiště ve Straníku. Turnajová kapacita je 30 týmů.
www.bidolidocup.kvalitne.cz
*
V souvislosti s projektem Zdravé Město Nový Jičín nabízí Městská policie patnácti zájemcům možnost účasti na lekci Nordic Walking pod vedením instruktora - Jiřího Kleina. Akce proběhne 9. července, přihlásit se můžete na facebooku Městské policie.
Dvacet haléřů na jeden kilometr. Takto levně a navíc bez výfukových zplodin teď jezdí novojičínští strážníci. Od energetické společnosti totiž získali elektroskútr, který mohou využívat nejméně jeden rok. Reportáž uvidíte v pondělním expresu
*
Na Masarykově náměstí vznikne bezplatné připojení na internet. Služba je určena hlavně pro turisty a signál by měl pokrýt minimálně dvě třetiny plochy náměstí. Začne fungovat od 15. července a město i turisté ji díky spolupráci se soukromou firmou budou mít zdarma. Městský úřad zaplatí jen energii k napájení wifi zařízení.
*
Klub rodáků a přátel města Nového Jičína ve čtvrtek zavzpomínal na svého zakladatele Ervína Bártka. Návštěvníci besedy mohli vidět i dokument Jaroslava Bělíka. Více se dozvíte v přípravované reportáži.
*
Spolek Bidolido Team zve na už 12. ročník fotbalového Bidolido Cupu, který proběhne 11. července v areálu hřiště ve Straníku. Turnajová kapacita je 30 týmů.
www.bidolidocup.kvalitne.cz
*
V souvislosti s projektem Zdravé Město Nový Jičín nabízí Městská policie patnácti zájemcům možnost účasti na lekci Nordic Walking pod vedením instruktora - Jiřího Kleina. Akce proběhne 9. července, přihlásit se můžete na facebooku Městské policie.

Vítání prázdnin na Masarykově náměstí

2. července 2015 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Žáci a studenti škol v úterý vítali prázdniny. Tradiční akce letos změnila své místo a rozšířila program. Z areálu na Skalkách ji pořadatelé přesunuli na Masarykovo náměstí. Iva Pollaková, Odbor školství, kultury a sportu, MěÚ Nový Jičín
Martin Jakůbek, ředitel SVČ Fokus živě anketa: žáci základních škol v Novém Jičíně Někteří se mohli pochlubit skvělým vysvědčením, další mají co dohánět v příštím školním roce, teď ale všechny čekají dva měsíce volna. Martin Jakůbek, ředitel SVČ Fokus Kromě táborů je v Novém Jičíně připravena pro mladé lidi spousta aktivit. Například Městská knihovna spouští už 9. července Prázdninové čtvrtky se zajímavým programem a hosty. Na Masarykově náměstí a na několika místech v Novém Jičíně se chystá také spousta koncertů a akcí v rámci Novojičínského léta. Podrobný program najdete na webu Městského kulturního střediska.

Novojičínské Pivobraní opět osvěžilo milovníky piva

2. července 2015 14:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínské náměstí v sobotu ovládl chmelový mok. Už potřetí proběhla stále oblíbenější akce Pivobraní. Na výběr byla téměř stovka druhů piv z dvaadvaceti pivovarů. Lidé je ochutnávali celý den až do večera.

Novojičínští strážníci získali k užívání elektroskútr

2. července 2015 13:23 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Dvacet haléřů na jeden kilometr. Takto levně a navíc bez výfukových zplodin teď budou jezdit novojičínští strážníci. Od energetické společnosti totiž získali elektroskútr, který mohou využívat nejméně jeden rok.

Ministryně Marksová navštívila Novojičínsko

2. července 2015 10:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila Moravskoslezský kraj. Během prvních dvou dnů zamířila na Bruntálsko. Úterní ministerská návštěva patřila Novojičínsku. Náš okres je na tom s nezaměstnaností nejlépe v celém kraji.

Ministryně Marksová navštívila Moravskoslezský kraj

30. června 2015 14:55 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila Moravskoslezský kraj. Během neděle a pondělí zamířila na Krnovsko a Bruntálsko. Úterní ministerská návštěva patřila Novojičínsku. Bývalý okres je na tom s nezaměstnaností nejlépe v celém kraji.

Taneční pár z NJ vybojoval stříbro ve Slovinsku

29. června 2015 14:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Skvělý úspěch tanečního páru z Nového Jičína. Petra Pístecká a Luboš Nevrla přivezli ze Slovinska druhé místo v soutěži latinskoamerických tanců. Je to zatím jejich největší úspěch, další už jsou ale na cestě.

Finálové kolo školních lig v miniházené

29. června 2015 14:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Školní ligy v miniházené znají svého celkového vítěze. Na zimním stadionu proběhlo velké finálové kolo s osmi nejlepšími týmy, které se utkaly o titul. Atmosféru na všech zápasech podpořili spolužáci i učitelé.