Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dubnová taneční scéna ZUŠ Nový Jičín

28. dubna 2014 14:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská Základní umělecká škola po roce opět připravila tradiční koncert s názvem Dubnová taneční scéna. Ve čtvrtek a v pátek se v Beskydském divadle představili všichni žáci tanečního oboru, včetně absolventů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 28. 4. 2014

28. dubna 2014 9:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový tržní řád ve městě zakazuje nevyžádaný podomní a pochůzkový prodej a
poskytování služeb na celém jeho území. Vydání tohoto nařízení předcházela dotazníková
akce mezi občany, ve které se vyslovilo pro zákaz podomního i pochůzkového prodeje více
než 98 procent respondentů. K tomuto tématu pro vás připravujeme reportáž.
*
V Laudonově domě pokračuje stavba expozice věnovaná legendárnímu vojevůdci. Hotovo by mělo být na přelomu září a října.
*
Městské kulturní středisko zve diváky na divadelní večer Prkna pro hodně. V něm se představí například Divadelní soubor Žluté S.A.K.O. z gymnázia v Příboře nebo další skupiny studentů z okolí. Začátek je v sobotu 3. května v 18 hodin v Galerce.
*
Ve stejný den proběhne v Beskydském divadle Koncert přátelství, ve kterém se představí novojičínský sbor Ondrášek a Symfonický orchestr města Ludwigsburg. Vstupenky jsou zdarma k vyzvednutí v Klubu rodáků a přátel města nebo v pokladně Beskydského divadla. Začátek koncertu je v 17 hodin.
*
Inline-hokejový tým Nového Jičína skvěle vstoupil do sezóny. První dva zápasy na domácí půdě, které sehrál v pátek a sobotu, dopadly pro IHC Nový Jičín vítězně. První utkání naši vyhráli 11:6 proti Kopřivnici. Sobotní zápas proti Uherskému Brodu byl vyrovnanější, ale přesto se ziskem bodů - 8:5.
*
Z vítězství se radovali i fotbalisté FK Nový Jičín, kteří v sobotním utkání hostili Slavičín. Po skvěle odehraném poločase 2:0, vyšlo i celkové skóre - domácí vyhráli 3:1. Nový Jičín je v tabulce Moravskoslezské divize na 7. místě.

Ženy v Novém Jičíně se budou učit sebeobranu

25. dubna 2014 15:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kurzy sebeobrany určené výhradně pro ženy, v Novém Jičíně je o ně stále velký zájem.
I proto se strážníci rozhodli připravit další kurz, tentokrát už počtvrté.

Ženy v Novém Jičíně se budou učit sebeobranu

25. dubna 2014 13:02 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Kurzy sebeobrany určené výhradně pro ženy. V Moravskoslezském kraji organizují tyto semináře v mnoha městech a stále je o ně velký zájem. Také proto se například v Novém Jičíně rozhodli připravit další kurz, tentokrát už počtvrté.

Nový Jičín pokračuje v elektronických aukcích

24. dubna 2014 20:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín pokračuje v elektronických aukcích. Po předchozích úspěšných dražbách připravuje vedení města další. Tentokrát budou moct lidé nově vysoutěžit i pohonné hmoty a telekomunikační služby.

Elektronické aukce jsou v MS kraji stále oblíbené

24. dubna 2014 14:21 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Města a obce v Moravskoslezském kraji pokračují v elektronických aukcích. Jednu z aktuálních výzev posílá svým obyvatelům Nový Jičín. Po předchozích úspěšných dražbách tam připravují další aukci - lidé budou moct nově vysoutěžit i pohonné hmoty a telekomunikační služby.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 24. 4. 2014

24. dubna 2014 10:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel Nového Jičína ve spolupráci s Fokusem zvou na tradiční výšlap Otvírání studánek. Jako obvykle bude na programu cesta směr kopec Puntík. Nebude chybět kvalitní studánková voda a zálesácká svačina. Sraz pro zájemce je v sobotu 26. dubna v 11 hodin a 15 minut na zastávce U partyzána v Žilině.
*
Středisko volného času Fokus stále hlásí několik volných míst pro děti na příměstské i pobytové letní tábory. Některé už jsou zcela obsazeny. Více na stránkách fokusnj.cz.
*
Městská policie pořádá další pětitýdenní kurz sebeobrany pro ženy. Bude probíhat každou sobotu, a to od 10. května do 7. června. Přihlášku najdete na stránkách města. Kurz je i tentokrát hrazen z rozpočtu města a z dotace Ministerstva vnitra. Pro účastnice je zdarma.
*
Fotbalový klub Nový Jičín bude tuto sobotu hostit městský fotbalový klub Slavičín a zve všechny sportovní příznivce. Utkání začíná v šestnáct hodin na domácím hřišti.

Nový Jičín zažil první Noc bojovníků

23. dubna 2014 14:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín má za sebou první Noc bojovníků. Hostitelem nekompromisního ale spravedlivého ringu bylo Středisko volného času Fokus. Diváci mohli vidět 6 zápasů v amatérských i profi disciplínách thajského boxu.

Vzácné klobouky z Nového Jičína míří na Slovensko

23. dubna 2014 13:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Unikátní klobouky ze sbírek Muzea Novojičínska míří na východ Slovenska. Lubovnianské muzeum požádalo své české kolegy o zapůjčení exponátů na chystanou výstavu. Bude to vůbec poprvé, kdy klobouky z Nového Jičína v podobném rozsahu zamíří do zahraniční cestu. Na Slovensku se představí desetitisícům lidí.

Nový Jičín si připomněl Den Země

23. dubna 2014 12:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

22. duben - tento datum každoročně připomíná, že v přírodě nejsme sami. Mezinárodní Den Země - slaví ho celý svět, ale také lidé v Novém Jičíně, kde každoročně probíhá jedna z největších akcí v rámci Moravskoslezského kraje.

Vzácné klobouky z NJ míří na Slovensko

23. dubna 2014 12:07 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Unikátní klobouky ze sbírek Muzea Novojičínska míří na východ Slovenska. Lubovnianské muzeum požádalo své české kolegy o zapůjčení exponátů na chystanou výstavu. Bude to vůbec poprvé, kdy klobouky z Nového Jičína v podobném rozsahu zamíří do zahraniční cestu.

Lidé v MS kraji si připomínají Den Země

22. dubna 2014 12:11 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

22. duben - tento datum každoročně připomíná, že v přírodě nejsme sami. Mezinárodní Den Země - slaví ho celý svět, ale také lidé v Moravskoslezském kraji. Asi největší oslava tohoto svátku proběhla v Novém Jičíně.

Nový Jičín hledá Dobrovolníka roku

19. dubna 2014 9:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín hledá Dobrovolníka roku. Město vyhlásilo novou anketu, ve které můžete hlasovat i vy. Poděkování by měli dostat ti, kteří nezištně pomáhají v sociální a zdravotnické oblasti. Nominace mohou podávat organizace i občané, a to písemně nebo emailem odboru sociálních věcí Městského úřadu. Titul Dobrovolník roku může obdržet i neregistrovaný dobrovolník. V hledáčku jsou lidé, kteří pomáhají sociálně slabým a vyloučeným, seniorům, nemocným nebo hendikepovaným. Ocenění může získat i občan jiného města nebo obce, a to pokud vyvíjí dobrovolnickou činnost na území Nového Jičína.
Uzávěrka pro příjem tipů na Dobrovolníka roku je 31. května. Nominace musí obsahovat základní údaje o navrhované osobě, stručný životopis a podrobný popis činnosti, kterou vykonává. Dále je požadován kontakt na osobu, která návrh podává.
Návrhy projedná sociální komise - následně je budou schvalovat radní města. Slavnostní vyhlášení proběhne 10. září na Dni sociálních služeb. Více informací k projektu najdete na stránkách města. titulek: email pro podání návrhů: dsusikova@novyjicin-town.cz,

Novojičínská nemocnice vyšetřuje sportovce

19. dubna 2014 9:38 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jak začít sportovat, kontrolovat svůj trénink nebo jakou zvolit zátěž. To vše, spolu s posouzením zdravotního stavu, se dozví sportovci v Novojičínské nemocnici. Otevřeli tam poradnu pro všechny, kteří provozují výkonnostní sport.

Radnice v Novém Jičíně testuje nový městský rozhlas

19. dubna 2014 9:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 14. dubna byl v Novém Jičíně spuštěn nový bezdrátový městský rozhlas. V následujících týdnech pracuje ve zkušebním provozu. Radnice proto vyzývá obyvatelé města, aby pomohli doladit jeho fungování.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19. 4. 2014

19. dubna 2014 9:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městský úřad hledá zájemce o pracovní pozici referent veřejné správy na úseku územního plánování. Bližší informace o volných místech jsou na internetových stránkách města.
*
Muzeum Novojičínska zve všechny zájemce na další přednášku z cyklu Muzejní čtvrtky 2014. Tentokrát s tématem Kulturní dědictví Severní dráhy císaře Ferdinanda. Přednášet bude Alena Borovcová z Národního památkového ústavu v Ostravě. Začátek je ve čtvrtek 24. dubna v 16:30 hod.
*
Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých zve na koncert hudební skupiny Kyklop Band z Olomouce. Soubor je složen ze zrakově postižených hudebníků a jejich kolegů. Akce proběhne v pátek 25. dubna v 18 hodin v modlitebně evengelické církve v Novém Jičíně, a to v rámci Dny umění nevidomých na Moravě.
*
Do galerky se chystá chicagský kytarista Rene Trossman se svým bluesovým triem. Jeho filozofií je vzít posluchače na hudební výlet do zlaté bluesové éry 50. a 60 let. Koncert začíná v pátek 25. dubna ve 20 hodin.
*
Na Mendelově střední škole chystají další Basketbalový maraton 24 hodin Nonstop. Nepřetržité sportovní klání začne v pátek 25. dubna v 15 hodin a skončí o čtyřiadvacet hodin později.

Novojičínská nemocnice vyšetřuje sportovce

18. dubna 2014 11:37 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

10 až 20 sportovců za rok náhle zemře v průběhu zápasu nebo tréninku, a to v celé České republice. Nepříznivou statistiku se rozhodli řešit v novojičínské nemocnici. Zřídili tady specializovanou poradnu pro mladé výkonnostní sportovce.

I Nový Jičín slaví Velikonoce

18. dubna 2014 9:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

I Nový Jičín slaví Velikonoce. Svátku jara během týdne příliš nepřálo počasí, i přesto byla ve městě velikonoční atmosféra znát - například na novojičínském jarmarku.

Bezplatné získání koncese pro prodej lihovin končí

17. dubna 2014 15:02 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

17. duben. Den, do kterého si mohli podnikatelé vyřídit koncesi na prodej tvrdého alkoholu zdarma. Bez tohoto dokladu navíc od teď nemohou lihoviny prodávat. Nařizuje to novela živnostenského zákona. Někteří podnikatelé v MS kraji nechali vše na poslední chvíli, jiní už prodávají s novou koncesí i několik měsíců.