Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 27. 1. 2014

27. ledna 2014 10:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Příznivci jazzových nálad a muziky by si neměli nechat ujít koncert Tria Miloša Železňáka, které v pátek vystoupí v Galerce na Staré poště. Slovenské trio tady představí svou vlastní tvorbu.
Začátek koncertu je ve 20 hodin.
Tajemnice Městského úřadu vyhlašuje další výběrové řízení, tentokrát na dvě pozice referenta sociálních věcí. Jedná se o pracovní poměr na dobu určitou a předpokládaný nástup je 1. března. Zájemci najdou více informací na webu města - termín pro podání přihlášek je 10. února. Návštěvnické centrum zve všechny novojičínské podnikatele v gastronomii na účast v soutěži o nejlepší jarmarečnou zelnou polévku. Ta proběhne 14. února na Masarykově náměstí v rámci Dobového jarmarku s generálem Laudonem.
Rodinné centrum Mami připravuje od 6. února tradiční bazárky oblečení a potřeb pro děti. Kromě toho také akci s názvem Větrání dámského šatníku. Více informací najdete na stránkách mamirc.cz

Hokejisté Nového Jičína zvrátili téměř ztracené utkání

24. ledna 2014 9:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní část II. hokejové ligy se pomalu ale jistě blíží ke konci. Dalším týmem, který přijel poměřit síly s našimi muži byl HC Frýdek-Místek. Domácí celek trenéra Aleše Flašara napjaté utkání málem prohrál, ale bojoval až do konce.

Tříkrálová sbírka v Novém Jičíně byla i letos úspěšná

23. ledna 2014 17:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letošní Tříkrálová sbírka skončila před několika dny a opět byla velmi úspěšná. Spokojeni jsou nejen koledníci, ale také Charita v Novém Jičíně. Lidé ji věnovali na dobročinné účely více peněz než vloni.

Podomní a pochůzkový prodej skončí i v Novém Jičíně

23. ledna 2014 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

I Nový Jičín se chce připojit k městům, která zakázala podomní nebo pochůzkový prodej.
V Moravskoslezském kraji je jich už poměrně dost a další stále přibývají. Změnit tržní řád ze dne na den, ale není tak jednoduché.

Bývalý J-klub v Novém Jičíně prodal stát až na 8. pokus

22. ledna 2014 10:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Až na osmý pokus se státu podařilo prodat bývalý J-klub. Budovu v roce 2003 získalo město, ale po necelých deseti letech ji vrátilo státu. Cena v několika kolech výběrového řízení klesla na konečných 1,8 milionu korun.

Výzva pro podnikatele a firmy z Nového Jičína

20. ledna 2014 14:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Turistické informační centrum vyzývá majitele, provozovatele firem nebo poskytovatele služeb z Nového Jičína, aby se zapojili do vytvoření uceleného internetového katalogu na nových webových stránkách. Spousta údajů o firmách je na portálu už vložena. Pracovníci informačního centra proto prosí o kontrolu nebo zaslání nových ůdajů a dalších podrobností, otevírací doby nebo fotografií. Vše můžete vyřešit i osobně v informačním centru.
titulek: web: www.icnj.cz, email: icentrum@novyjicin-town.cz

Anketa Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti 2

20. ledna 2014 12:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jen několik dnů můžete ovlivnit výsledek ankety Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti. Hlasovat mohou všichni občané města - o jejich přízeň se uchází sportovci a kolektivy z Nového Jičína a jeho místních částí. Pavel Sedlář, spoluorganizátor ankety A tady je seznam nominovaných jednotlivců - je jich celkem sedmnáct . O hlasy novojičíňáků se uchází i 5 kolektivů. Vybrat z tohoto výčtu nebude jednoduché, novojičínským sportovcům se totiž v loňském roce dařilo. Hlasování končí 31. ledna - hned poté organizátoři začnou sčítat hlasy - vyhodnocení a vyhlášení výsledků totiž proběhne 3. února v Beskydském divadle.

Opilého řidiče z Nového Jičína chytila policie 2x za dopoledne

20. ledna 2014 12:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

S více než dvěmi promilemi alkoholu v krvi řídil muž, kterého zastavili strážníci městské policie. Opilý nasedl do svého auta před devátou hodinou ráno a nedojel daleko. Strážníci ho ale za volantem chytili během stejného dopoledne znovu.

Muži HC Nový Jičín přivezli body z Val. Meziříčí

20. ledna 2014 12:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muži HC Nový Jičín o víkendu vyrazili na derby do Valašského Meziříčí. Celý zápas museli dotahovat skóre. Nakonec ale předvedli ukázkový obrat utkání a tři body si odvezli domů.

Revitalizace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně pokračuje

20. ledna 2014 10:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sídliště ve městech Moravskoslezského kraje se postupně mění. Na mnoha místech stále revitalizují nejen samotné domy, ale i veřejný prostor kolem nich. I Nový Jičín tento rok chystá nové projekty, do závěrečné fáze navíc míří revitalizace sídliště Dlouhá.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 20. 1. 2014

20. ledna 2014 9:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bývalý J-klub má nového majitele. Chátrající objekt prodával Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových původně za osm milionů korun. Cena se postupně snižovala a budovu se podařilo prodat až v osmém kole výběrového řízení za 1,8 milionu korun. Nového majitele čeká poměrně vysoká investice do opravy. Více informací přineseme v pátečním expresu. Rodinné centrum Provázek hází záchytné lano a zve na workshop Jak si zachovat chladnou hlavu. A to v úterý 21. ledna. V nabídce rodinného centra najdete i další připravované aktivity.
titulek: www.rodinne-centrum.cz Městský úřad upozorňuje na místní poplatek za komunální odpad na rok 2014. Od ledna se změnila jeho sazba na 552 koruny - splatný je jednorázově do 31. března nebo ve dvou splátkách 276 korun do 31. března a 30. září. Výtvarná soutěž Nakresli Laudona má vítěze - prvenství si odnáší skupina žáků pod vedením magistry Jitky Jeřábkové ze Základní školy Dlouhá 56. Největší počet hlasů z této skupiny získala kresba Zuzany Grulichové z 8. B, která bude vystavena v chystané expozici generála Laudona.

Muži HC Nový Jičín porazili Orlovou až v prodloužení

16. ledna 2014 14:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Orlová - to byl soupeř, kterého ve středu 15. ledna hostili muži HC Nový Jičín. Na domácím ledě chtěli navázat na předchozí, i když těsné vítězství. S hosty, kteří okupují předposlední místo tabulky to ale nebylo lehké. Těsný výsledek 2:1 naši neudrželi a Orlová vyrovnala na 2:2. živě gól vyrovnávací Poslední třetina i přes řadu šancí nepřinesla rozuzlení, zápas tak šel do prodloužení, které brzy rozhodl v přesilovce Petr Macháček. Nový Jičín si připsal 2 body a v tabulce poskočil na 9. místo.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 16. 1. 2014

16. ledna 2014 12:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Městském úřadě hledají zájemce o obsazení pracovního místa referent veřejné správy na úseku rozvoje města. Přihlášky mohou podat 3. února. Základní školy Komenského 66 a 68 a Dlouhá 56 zvou v následujícím týdnu na Den otevřených dveří. Na všech zmíněných školách bude návštěvníky čekat program, občerstvení i ukázka výuky a prací žáků a kantorů. 6. února proběhne na všech základních školách ve městě a jeho místních částech zápis předškoláků do 1. tříd. Muzeum Novojičínska připravilo seminář tvůrčího psaní s názvem Krocení literární můzy. Zúčastnit se mohou mladí lidé od 12 do 19 let s aktivním zájmem o autorskou tvorbu. Seminář proběhne 7. února. Městská knihovna zve na přednášku s názvem PRAVIDLA PRO ZDRAVÝ A ŠŤASTNÝ ŽIVOT V SOUČASNÉ DOBĚ. Své zkušenosti k tomto tématu budou sdílet Lenka Flurášková a Iveta Šťastná - přednáška začíná 21. ledna v 18 hodin V polovině února a na začátku března proběhne na Masarykově náměstí Novojičínský jarmark. Podnikatelé, kteří zde chtějí prezentovat a prodávat své zboží se mohou přihlásit do 24. ledna.
titulek: kontakt: hrolna@novyjicin-town.cz nebo rbobkova@novyjicin-town.cz

Přepadená důchodkyně z Nového Jičína poslala policii 10 tisíc korun

16. ledna 2014 11:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nezvyklou a poměrně vysokou odměnu obdrželi novojičínští policisté. Důchodkyně, kterou zloděj v srpnu přepadl přímo na ulici jim v obálce poslala 10.000 korun. Mělo to být nálezné za kabelku a osobní věci. Peníze ji ale policisté samozřejmě vrátili.

I porodnice v Novém Jičíně reaguje na změny v obč. zákoníku

16. ledna 2014 10:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jedna ze změn v novém občanském zákoníku se týká všech porodnic. Od ledna musí lékaři umožnit propuštění zdravé rodičky i novorozeněte jen 12 hodin po porodu. Zjišťovali jsme, jestli je na tuto změnu připravena i Novojičínská nemocnice.

Aktuální výstavy v novojičínském Návštěvnickém centru

16. ledna 2014 9:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dvě výstavy, které se zabývají historií, můžete v těchto i následujících dnech vidět v Návštěvnickém centru Město klobouků na Masarykově náměstí. V minigalerii na vaši návštěvu čeká putovní expozice Židovských památek. Miroslava Janoušková, Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků Fotografie, které jsou pořízeny na klasický film, pochází z okresních archivů a od lidí, kteří s Liborem Cabákem spolupracují. Výstava bude v minigalerii návštěvnického centra k vidění až 28. února. Jen o pár schodů nahoru to máte kousek nejen ke kloboukové expozici, ale také k další historické výstavě. Miroslava Janoušková, Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků Ivan Bartoň a pracovníci Návštěvnického centra plánují i další výstavy s unikátními listinami. Ty stávající můžete vidět do 31. března.

Nový jízdní řád MHD v Novém Jičíně

13. ledna 2014 17:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už měsíc je platný nový jízdní řád Městské hromadné dopravy. U některých linek byla na základě podnětů občanů změněna trasa nebo odjezdový čas. Na ulici Sokolovské také přibyla nová zastávka. Město dále zrušilo dva noční spoje, které lidé nevyužívali. Hromadná doprava funguje ve městě od roku 2006, zajišťují ji technické služby města se třemi autobusy. Tato služba vyjde Nový Jičín ročně na 4 miliony korun. Je také možné, že vzniknou dva jízdní řády - zimní a letní - v zimě totiž lidé ve městě využívají spoje častěji než o prázdninách. Nový jízdní řád najdete i s mapkou na stránkách technických služeb
titulek: www.tsnj.hys.cz

Policie dopadla zloděje z Nového Jičína

13. ledna 2014 11:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kriminalisté z Nového Jičína vypátrali muže, který má na svědomí několik trestných činů na území města. Vykradl dvě restaurace, rodinný dům a vloupal se i do dalších budov. Podezření policie potvrdilo vyhodnocení všech zajištěných stop.

Novoroční koncert sboru ZUŠ Ondrášek v Novém Jičíně

13. ledna 2014 11:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Předzvěst a přivítání nabitého roku 2014. Ani letos v Novém Jičíně nechyběla hudební lahůdka v podání sboru Ondrášek Základní umělecké školy. V Beskydském divadle představili divákům své plány a hlavně nabitý program tradičního Novoročního koncertu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 13. 1. 2014

13. ledna 2014 11:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín vyhlašuje Zápis žáků do 1. tříd základních škol ve městě a jeho místních částech pro školní rok 2014-2015. Zápis proběhne ve čtvrtek 6. února od dvou do šesti hodin odpoledne. Ministerstvo zdravotnictví schválilo změnu u takzvaných ambulantních porodů. Rodičky mohou v případě bezproblémového porodu opustit nemocnici už po 12 hodinách. Na tyto případy se připravila i Nemocnice Nový Jičín a matkám jsou lékaři schopni vyjít vstříc. Více informací se dozvíte v pátečním expresu. Na ulicích Hoblíkova a Žižkova nepoteče voda. Přerušení dodávky je v plánu v pondělí 27. ledna od osmi do 12 hodin. Novojičínští zahrádkáři pořádají v pátek 17. ledna tradiční ples Tančíme v Květech. V sále závodního klubu na Suvorovově ulici zahrají skupina Diamant a cimbálovka Radhošť. Do společnosti zve i základní škola Komenského 66. Těšit se můžete na dopolední karneval s Hopsalínem a následné karnevalové veselí pro dospělé. Vše proběhne v sobotu 18. ledna, také v závodním klubu bývalého Autopalu. Milovníci hudby si přijdou na své v Galerce, kam se o víkendu chystají kapely Vlože kočku a bluegrassoví BG Cvrkot. Čajovna Archa připravila na sobotu 18. ledna seminář o mužské a ženské energii a následné promítání.

Anketa Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti

10. ledna 2014 12:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Před několika dny začal další ročník ankety "Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti." Hlasovat mohou všichni občané města - a zvolit tak krále nebo královnu novojičínského sportu a také nejoblíbenější kolektiv.