Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Novým Jičínem zní zbrusu nová zvonkohra

18. prosince 2013 9:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Obyvatelé Nového Jičína se dočkali slavnostního spuštění zvonkohry k 700 letům oslav Nového Jičína. Tu objevli minulý rok zástupci města na výstavě památek v Praze. Stanislav Bartoň, vedoucí odboru, Obecní živnostenský úřad
live Slavnostní pokřtění zvonkohry proběhlo na novojičínském náměstí 17. prosince v 17 hodin za účasti jak občanů, tak i firmy, která instalaci na radniční věž prováděla. Náměstí tak ozvučí celkem 17 zvonků v rozsahu 1,5 oktávy. To znamená 12 celých tónů a 5 půl tónů. To z důvodu, aby se na tuto zvonkohru daly zahrát i složitější melodie. Jiří Janus, technik
live Zvonkohra bude hrát vždy před 9., 12., 15. a 18. hodinou a po ní zazní klasické odzvonění časového údaje. V nočních hodinách bude zvonkohra vypnuta. Přemysl kramoliš, místostarosta Nového Jičína Na zvonkohru se dá v podstatě zahrát všechno. Proto vedení města na křtu vyzvalo mladé hudebníky ke spolupráci na dalších melodiích. V současné době zní melodie jako Generál Laudón, tichá noc a další.

Kuželkáři v Novém Jičíně ukončili podzimní sezónu

13. prosince 2013 21:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ženy a muži novojičínského oddílu kuželek v letošní lize hrají tři soutěže. Jsou to 3. Liga žen skupiny B, krajský přebor MS kraje A družstvo mužů a přebor mezi okresů hraje mužské B. Ženy v třetí lize jsou zatím na posledním místě v tabulce. Tuto soutěž obhospodařuje 6 družstev.
Iva Volná
Letošní kuželkářská sezóna se i přes slabší výsledky vydařila a to co se týče obsazení.
Iva Volná
Oddílu kuželek se podařilo přilákat i mladá žáky, kteří prozatím trénují a připravují na velký start v nadcházející sezóně.
Iva Volná
Oddíl kuželek je otevřenou organizací, která do svého kolektivu přijme jak muže, ženy tak i mladé žáky. Prostě drsňáci hrají kuželky.

Český pohár žáků - 3. kolo východ v Novém Jičíně

13. prosince 2013 16:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do novojičínské haly ABC se sjeli k 3 turnaji českého poháru východ mladí volejbalisté. Tento pohár se hraje rozdělen do dvou skupin. Na západní a východní. Naše tedy východní skupina obsahuje 16 družstev. Ty jsou ještě rozděleny do osmiček, přičemž Nový Jičín hraje v té první. Turnaj mladých volejbalistů má za sebou již dvě kola, ve kterých jsou na celkovém 5. Místě. Oldřich Valenta
Martin Šalda Hned první zápas se nesl ve znamení slunečního svitu. Naši začínali se sluncem v obličeji a tak se dal tušit výsledek. Po změně stran se hráči dostali do opačné pozice. I přes to, že to vypadalo na výhru, soupeř se vyhecoval a dotáhnul skóre. Koncovka byla již ve znamení týmu Beskyd Frýdek Místel.
Daniel Hurtík
Martin Šalda Ani trenér s výkonem moc spokojený nebyl, nicméně i on připisoval prohru také na vrub haly. Oldřich Valenta To byl sice úvodní zápas. Naše mladé volejbalisty čekaly ještě čtyři další. A jak hodnotí dosavadní sezónu trenér? Oldřich Valenta Po dvou dnech strávených v novojičínské hale ABC se na prvním místě usídlilo družstvo Beskyd z Frýdku Místku. Žáci NJ se umístili na celkovém 6 místě s 3 výhrami a 4 prohrami.

Novojičínský Ondrášek plánuje vyrazit do USA

11. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

47 sezón - přesně tak dlouho koncertuje dětský pěvecký sbor Ondrášek. V těchto dnech má nabitý program plný adventních a vánočních koncertů. Členové sboru mají taky další vysoký a smělý cíl - vyrazit v příštím roce do Spojených států amerických.

Nový Jičín investoval do výměny oken

7. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

10, 5 milionu korun, to je částka, kterou investovalo město do výměny oken v budovách, které má ve vlastnictví. Dobrou zprávou je, že díky elektronické aukci, ve které se zakázky soutěžily, se podařilo snížit původní náklady o 25 procent.

Předvánoční výstavy v novojičínském muzeu a MKS

6. prosince 2013 15:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín i před vánocemi žije výstavami. Děti z mateřských, základních škol a družin připravily letos svou Čertovskou. Jestli jste ji ještě neviděli, je nejvyšší čas vyrazit na Starou poštu. Zajímavá expozice na vás čeká i v Žerotínském zámku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 23. 12. 2013

6. prosince 2013 15:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Technické služby budou během vánočních svátků svážet odpad. Podrobný a kompletní rozpis termínů najdete na webových stránkách města. Kvůli otevírací doby skládky bude denní vývozní doba od čtvrté hodiny ranní a skončí v poledne. Plánovaný vývoz se ale z provozních nebo klimatických důvodů může o jeden až dva dny opozdit. Svozy v úterý 24. prosince a ve středu 1. ledna neproběhnou. Veřejné osvětlení s LED diodami se v během zkušebního provozu na ulici Jubilejní osvědčilo. Po jeho skončení pracovníci Technických služeb namontovali nová svítidla i ve druhé polovině ulice a ponechají je tam natrvalo. Muzeum Novojičínska zve na tradiční Štěpánský koncert Komorního orchestru Pavla Josefa Vejvanovského se sólisty Romanem Mžikem, Alenou Ondrisikovou a Daliborem Pimkem. Proběhne ve čtvrtek 26. prosince v 16 hodin v Trámovém sále muzea.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 27. 12. 2013

6. prosince 2013 15:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pěvecký sbor Ondráš pořádá pro všechny své příznivce závěrečný vánoční koncert. Proběhne v sobotu 28. prosince v 17.00 hodin ve farním kostele. Dějištěm silvestrovských oslav bude i letos Masarykovo náměstí - v úterý 31. prosince tady proběhne promítání videomapingu. Slavnostní ohňostroj začne kvůli dětem dříve - a to ve 20 hodin. Všichni bruslaři jsou zváni také na Silvestrovské disco bruslení od půl jedenácté dopoledne na zimním stadionu. Veřejné bruslení proběhne i 1., 2., 3. a 5. ledna.
titulek: podrobnosti a možné změny v programu na www.zsnj.cz.
Plavecký bazén je na Silvestra i na Nový rok uzavřen.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 16. 12. 2013

6. prosince 2013 11:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel města Nového Jičína zve na přednášku Lenky Chobotové na téma Nový Jičín a kloboučnický rod Hücklů. Proběhne v úterý 17. prosince v 16.30 hodin na Baště. Další pozvánka je na závěrečný koncert k oslavám 700. výročí založení města. V programu s názvem Zvony zní Gloria se představí Pěvecké sbory Ondráš, Puellae et Pueri a Komorní orchestr Kopřivnice s hosty. Koncert začíná v pátek 20. prosince v 18.00 hodin v Beskydském divadle. Středisko volného času připravuje i na závěr roku akce pro děti i dospělé. V pátek 20. prosince to bude Běh o vánočního kapra na Masarykově náměstí. O týden později, v pátek 27 prosince jste zváni do Smetanových sadů na VÁNOČNÍ DISCGOLFOVÝ turnaj pro začátečníky i pokročilé.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 9. 12. 2013

6. prosince 2013 11:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín spustil pilotní projekt „Bezpečně do školy". V první fázi se bude jednat o sérii opatření v dopravě v okolí škol Komenského 66 a 68. Žáci i rodiče z uvedených škol mohou do 13. prosince vyplňovat dotazníky s mapou. Pokud se projekt osvědčí, bude aplikován i na další školy ve
městě. Návštěvnické centrum v Novém Jičíně vyhlásilo soutěž pro školy s názvem "Nakresli Laudona". Všechny obrázky, které byly doručeny do návštěvnického centra jsou vystaveny v tamní galerii. Vítězná třída, kterou určí veřejnost, získá volný vstup na filmové představení do Kina Květen. Hlasovat můžete přímo na výstavě, ta potrvá do 31. prosince. Další úspěch pěveckého sboru Ondrášek, ten získal na Mezinárodním festivalu adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena zlaté pásmo, cenu poroty a ocenění vítěz kategorie.
Koncertní sbor se v příštím roce chystá na cestu do Spojených států amerických, bližší informace chystáme v jednom z dalších expresů.

8. ročník soutěže dovedností studentů s MS Office

6. prosince 2013 11:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Mendelově střední škole proběhl před několika dny už osmý ročník soutěže v dovednostech studentů při práci s balíčkem kancelářským programů Office. Zúčastnilo se 24 středních škol z celého kraje. Všichni soutěžící povinně prošli třemi kategoriemi.

Nízkoprahové centrum Bunkr slaví 1. rok v Novém Jičíně

6. prosince 2013 11:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bunkr pro mladé lidi v Novém Jičíně - ve městě působí už více než rok. Za tu dobu si dokázal najít své klienty, kteří tady docházejí i několikrát týdně. Během posledního půl roku se jejich počet téměř zdvojnásobil.

Den s Mikulášem a rozsvícení vánočního stromu v Novém Jičíně

6. prosince 2013 11:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Den s Mikulášem, takový byl čtvrtek 5. prosince na Masarykově náměstí. V rámci Vánočního jarmarku tady od rána probíhal program určený dětem. Ty mohly napsat a poslat svá vánoční přání přímo ježíškovi. Výměnou za to dostali malý dárek. živě Náměstí se zaplnilo během odpoledních a podvečerních hodin. Na programu byly nejprve vánoční koledy s Bedřichem Rýdlem a dětmi. Všichni ale čekali hlavně na rozsvícení vánočního stromu. živě rozsvícení Jaroslav Dvořák (ČSSD), starosta Nového Jičína
anketa: občané Nového Jičína Koš plný vánočních přání pak ze Staré pošty zamířil na radniční věž, odtud pak anděl všechna vystřelil nebeskou poštou přímo k ježíškovi. živě Den s Mikulášem zakončili bubeníci ze Základní umělecké školy v Odrách. Novojičínský vánoční jarmark s nabitým programem pokračuje do třiadvacátého prosince.

Město Nový Jičín repasuje staré internetové kiosky

5. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Internetové kiosky v Novém Jičíně - vznikaly jako součást projektu metropolitní sítě a ve městě postupně přibývaly od roku 2002. Mezitím se ale změnily technické i další podmínky a město se rozhodlo jejich velkou část zrušit. O internetové připojení na veřejných místech ale lidé nepříjdou.

Probační a mediační služba v Novém Jičíně nabízí pomoc

4. prosince 2013 15:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pomoc obětem trestných činů. To je téma, kterým se zabývá nový zákon, ten vstoupil v platnost v srpnu tohoto roku. Vyplynul hlavně z dlouholeté diskuze o tom, že pachatelé trestných činů mají silnější postavení než jeho oběti. Ty mohou požádat o pomoc probační a mediační službu. Její středisko najdete i v Novém Jičíně.

Mikulášský jarmark na zámku v Novém Jičíně ovládli čerti

4. prosince 2013 13:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ukázky tradičních řemesel, prodej vánočních výrobků, dárků a lidová hudba. Na obou nádvořích Žerotínského zámku proběhl o víkendu další Mikulášský jarmark. Klidnou adventní atmosféru ale narušila početná družina čertů.

Muži HC Nový Jičín mají nového trenéra

4. prosince 2013 13:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muži HC Nový Jičín mají nového trenéra. Vedení klubu sáhlo ke změně po dalším prohraném utkání, kdy muži doma podlehli Valašskému Meziříčí. živě

10. Nový Jičín a 11. Valašské Meziříčí - toto tabulkové i regionální derby pro Nový Jičín nedopadlo dobře hlavně kvůli brankáři Jiřímu Slovákovi, který naše doslova vychytal a byl hlavní postavou utkání. Nový Jičín podlehl Valašskému Meziříčí 1:3, po této porážce se vedení klubu rozhodlo vyměnit trenéra. Davida Handla nahradil Aleš Flašar, který minulý rok vedl Karvinou. Do Nového Jičína přivedl i svého kolegu a asistenta Radomíra Grimma.

II. liga se mezitím přehoupla přes polovinu, už brzy se ukáže, jestli naši mohou pomýšlet na play-off.