Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Předvánoční čas v Novém Jičíně

25. listopadu 2013 10:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína, na Masarykovo náměstí už dorazil vánoční strom. Zhruba 12 metrů vysoká jedle přijela z nedalekého Straníku v pátek dopoledne. Bude svědkem pestrého adventního programu - ten vám krátce přiblížíme.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 25. 10. 2013

25. listopadu 2013 10:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní škola Nový Jičín, Komenského 68 zve všechny na tradiční Vánoční jarmark ve čtvrtek 28. listopadu od 15 hodin v jídelně školy. Kvůli školení občanského zákoníku bude 26. listopadu a 5. prosince částečně omezen provoz Městského úřadu. Skvělá zpráva přišla z novojičínského ledu. Favorizovaný Přerov prohrál s našimi muži v sobotním utkání 2:1. Skvělý výkon odvedl domácí gólman Lukáš Šrámek. Další zápas čeká novojičínského hokejisty v Orlové. Městské kulturní středisko připravilo na následující dny dvě zajímavé hudební události. 28. listopadu vystoupí v Kině Máj Tomáš Kočko. Na pódiu ho doprovodí orchestr. 3. prosince, také v kině, vystoupí Robert Křesťan a Druhá tráva. Nenechte si ujít tyto jedinečné koncerty ve výjimečném prostředí.

Výstava fotografií Nového Jičína na Baště

25. listopadu 2013 10:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel ve spolupráci s městem vytvořil zajímavou výstavu, která je v těchto dnech k vidění na Baště. Jedná se o fotografie, které spousta novojičíňáků zná, a to z městského zpravodaje.

NJ Cheer Open 2013

22. listopadu 2013 13:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se o víkendu proměnil v moravské centrum cheerleadingu. Vůbec poprvé tady proběhl mezinárodní pohár. Dorazilo celkem 12 týmů z celé republiky i zahraničí a s nimi i nadšení diváci, kteří zaplnili místní halu.

Charitní noclehárna v Novém Jičíně je připravena na zimu

22. listopadu 2013 13:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Blížící se zima a stále nižší teploty znamenají pro lidi bez domova každoroční problém. Město a novojičínská charita jsou i letos připraveni nabídnout pomocnou ruku těm, kteří nemají kam složit hlavu. O noclehárnu v charitním domě blahoslavené Matky Terezy je už teď obrovský zájem.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 22. 11. 2013

22. listopadu 2013 13:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Beskydského divadla se v pondělí 25. listopadu chystají herci divadla Sklep s představením Besídka 2013. Ta je každoročně obměňována těmi nejlepšími nápady, písněmi a scénkami.
Městské kulturní středisko připravilo na následující dny dvě zajímavé hudební události. 28. listopadu vystoupí v Kině Máj Tomáš Kočko. Na pódiu ho doprovodí orchestr. 3. prosince, také v kině, vystoupí Robert Křesťan a Druhá tráva. Nenechte si ujít tyto jedinečné koncerty ve výjimečném prostředí.
Další dvě utkání mají za sebou muži HC Nový Jičín. O víkendu nestačili na rozjetou Porubu. Hosté zpečetili své vítězství 2:4 v power play. Ve středu naši odjeli do Hodonína, ani tady ale nesáhli po bodech a prohráli stejným poměrem branek 4:2. Muži jsou v tabulce na 10. místě, před Orlovou a Valašským Meziříčím.

Zastupitelstvo města odvolalo ředitele MěP Nový Jičín

22. listopadu 2013 13:29 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelé Nového Jičína odvolali ředitele Městské policie. Rozhodli o tom na svém posledním zasedání. Podle vedení města byla situace neudržitelná a dosavadní ředitel René Škoda udělal řadu manažerských a personálních chyb. O jeho odvolání hlasovalo 22 ze sedmadvaceti přítomných zastupitelů.

V Novém Jičíně odvolali ředitele MěP

21. listopadu 2013 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

V Novém Jičíně odvolali ředitele Městské policie. Rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním zasedání. Podle vedení města byla situace neudržitelná a dosavadní ředitel René Škoda udělal řadu manažerských a personálních chyb. O jeho odvolání hlasovalo 22 ze sedmadvaceti přítomných zastupitelů.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 15. 11. 2013

15. listopadu 2013 16:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín je druhým nejlepším městem pro byznys v kraji
Vyplynulo to ze srovnávacího výzkumu nazvaného Město pro byznys, který probíhá už šestým rokem. Nový Jičín obsadil v rámci Moravskoslezského kraje druhé místo v kvalitě podnikatelského prostředí a přístupu veřejné správy. Bodoval také v kvalitě elektronické komunikace radnice. V oblasti přístupu veřejné správy dostal dokonce nejvyšší ohodnocení v Moravskoslezskémkraji. Zároveň je jeho druhým nejméně zadluženým městem. Štěstí začíná uvnitř - to je název série projektových dnů pro dospívající mládež od 13 do 17 let. Pořádá je Středisko volného času Fokus - první začíná v sobotu 23. listopadu, lektorkou je Renáta Cholevíková. Ve stejný den si ve Fokusu můžete vytvořit originální adventní dekorace. Poradí vám profesionální floristka - adventní dílna má každý rok velký úspěch. Respektovaný a známý anglický hudebník se zlatým hlasem - James Harries míří do Galerky. Jeho vystoupení si nenechte ujít v pátek 22. listopadu od osmi hodin. Jednoznačně vás čeká hudební událost nejen letošního podzimu.

TĚLOVÝCHOVNÁ JEDNOTA Nový Jičín pořádá III. Ročník nohejbalového turnaje tříčlenných družstev „O putovní pohár TJ Nový Jičín". Turnaj proběhne v sobotu 23. listopadu, prezentace bude probíhat na hale ABC v Novém Jičíně od půl deváté ráno.

Lagunáři z Nového Jičína obhájili ligový titul

15. listopadu 2013 16:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Další titul v lize mládeže české republiky v plavání s ploutvemi a také další velký úspěch do sbírky lagunářů - ti se minulý víkend blýskli před vlastním publikem. Za domácí tým startovalo celkem 14 závodníků ve třech kategoriích.

Senioři v Novém Jičíně se učí sebeobranu

15. listopadu 2013 16:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

I novojičínští senioři se učí bránit. Městská policie pro ně před několika dny spustila kurz sebeobrany. Zájem sice není tak velký, jak očekávali, ale penzisti, kteří se přihlásili, strážníkům nic nedarují.

Muži HC Nový Jičín se odrazili ode dna tabulky

14. listopadu 2013 12:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dva skvěle odehrané zápasy a skok o dvě místa v tabulce mají za sebou muži HC Nový Jičín. V sobotu 9. listopadu hostili na domácím ledě tým VHK Vsetín. Zápas bohatý na branky vyšel lépe pro naše. Favorizovaný tým se ani jednou nedostal do vedení, skvělý výkon Nového Jičína ozdobil hattrick Martina Kabeláče, který navíc zpečetil lehce nahnuté skóre v 55. minutě na konečných 6:4.
Uprostřed týdne pak muži odjeli na led Techniky Brno. Tabulkově lepší soupeř se z pátého místa jistě těšil na skalp novojičínského týmu. Po dvou odehraných třetinách to bylo nerozhodně 1:1. Nový Jičín ale zazářil v závěrečné části hry: skórovali Sprušil, Hanák a Gulda - naši tak domů přivezli 3 body. V tabulce jsou aktuálně na 10. místě.

Speciální postřik brání krádežím stromků v Novém Jičíně

14. listopadu 2013 12:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ani letos nebudou mít zloději vánočních stromků v Novém Jičíně do čeho říznout. Ve městě totiž jehličnany ošetřují speciálním postřikem. Ten při pokojové teplotě začne zapáchat a případným zlodějům tak stoprocentně zničí sváteční atmosféru.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 13. 11. 2013

13. listopadu 2013 13:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 18. listopadu proběhne 20. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín. Začátek je ve tři hodiny odpoledne v aule budovy radnice na Masarykově náměstí. In memoriam tam bude slavnostně předán pamětní list s udělením čestného občanství Jaroslavu Merendovi. Pozvánka i s programem je ke stažení na webu města. Novojičínská nemocnice zve všechny na preventivní akci ke Světovému dni chronické obstrukční plícní nemoci. Zdarma se tady můžete nechat vyšetřit například na spirometru a díky včasné diagnóze a prevenci předejít plicním a srdečním komplikacím. Chronickou obstrukční plicní nemocí trpí v české republice 700 - 800 tisíc dospělých. Na pozoru by měli být hlavně kuřáci. Akce proběhne ve středu 20. listopadu - od 9 do 15 hodin. Karolína Vránová a Zuzana Hrňová ze Střediska volného času Fokus skvěle reprezentovaly Nový Jičín. V neděli 10. listopadu se probojovaly do celorepublikového finále soutěže One in group v aerobicu a zumbě v Kopřivnici.
Informační kiosek, který byl nedaleko radnice, na ulici Lidická, je momentálně z technických důvodů mimo provoz. Bude přemístěn na Masarykovo náměstí, k budově Návštěvnického centra.

Židovská synagoga v Novém Jičíně si připomněla smutné výročí

13. listopadu 2013 13:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Více než 100 let stará židovská synagoga na Havlíčkově ulici v Novém Jičíně otevřela své brány. Historicky cenná budova jako jedna z mála přežila Křišťálovou noc v roce
1938. Teď ji využívá státní okresní archiv a je veřejnosti nepřístupná. U
příležitosti významného výročí si ji ale zájemci mohli na pár chvil prohlédnout.

Oddíl zápasu TJ Nový Jičín hlásí další úspěchy

13. listopadu 2013 13:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Oddíl zápasu TJ Nový Jičín hlásí další úspěchy. Kromě stále rostoucího počtu členů, si někteří přivážejí i skvělé výsledky ze závodů. Naposledy to byli Tomáš Čambal a Dominka Dostálová.

Víkendové zápasy házenkářů TJ Nový Jičín

11. listopadu 2013 15:55 | Nový Jičín | Jan Plašil

Házenkáři TJ Nový Jičín odehráli o víkendu závěrečná utkání podzimní části sezóny. S kamerou jsme sledovali zápas mladších žaček. V hale ABC v neděli přivítaly Karvinou.

Senioři v Novém Jičíně mají nové hřiště

11. listopadu 2013 15:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Senioři v Novém Jičíně mají nové a hlavně vlastní hřiště. Své brány otevřelo jen pár kroků od Domu s pečovatelskou službou Pod lipami. Senioři tady získali aktivní a zároveň relaxační zónu. Tento projekt je jeden z mála v Moravskoslezském kraji.

Ze zápisníku Městské police v Novém Jičíně

11. listopadu 2013 14:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Čerstvě narozené štěně, které našlo domov, mladíci, kteří popíjeli na dětském hřišti nebo opilá žena s dítětem - to je krátký výčet případů, které v posledních dnech řešila Městská policie. Blíže je okomentuje Ilona Majorošová.