Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nechtějí být jen seniorkami, založily v Novém Jičíně aktivní spolek

Skupina novojičínských žen, které, byť už mají svou pracovní kariéru za sebou, se rozhodla iniciativně zapojit do místního dění. Založila spolek s názvem “Být spolu aktivní”. Pořádá taneční odpoledne a hraje divadlo.

Trofej vítěze AHL skončila v rukou domácího týmu

15. dubna 2024 17:42 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Zimní sezonu na ledové ploše ve Studénce uzavřelo finále amatérské hokejové ligy. Rozhodující zápas se odehrál poslední březnovou sobotu. Těsným rozdílem jediného gólu jej vyhrál tým domácích.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

Protidrogový vlak se po tříleté pauze vrátil varovat a odradit

Do Nového Jičína se po tříleté pauze vrátil protidrogový vlak. Revolution train tu zastavil na jeden den, otevřen byl pro školní skupiny i veřejnost zdarma.

Začínali v tělocvičně, teď tančí v největším sále ve městě

Žáci odborného učiliště a praktická školy s lehčím a středním mentálním postižením nechodí do klasických tanečních. Přesto jim tanec není cizí. Lekce absolvovali ve školní tělocvičně a slavnostní kolonu si užili ve velkém sále.

Florbalový turnaj přípravek a žákovských týmů v hale ABC

Středisko volného času Fokus pořádalo florbalový turnaj přípravek a žákovských kategorií. Zaplněná hala ABC ukázala, že tento sport je mezi mladými hráči stále velmi oblíbený.

Město rozkvetlo do jarních barev, přibyly nové záhony

Město rozkvetlo tisíci tulipány, narcisy a dalšími jarními květinami. Barevná podívaná je zejména kolem centra, ale vznikly i tři nové záhony. Nepřehlédnutelný je ten v Janáčkových sadech.

První závod Novojičínské běžecké ligy, Jarní ovál, trhal rekordy počasím i účastí

Jarním oválem začal další ročník Novojičínské běžecké ligy. Na jeho start se postavil rekordní počet běžců, zejména v dětských kategoriích.

Revolution train zamířil do Moravskoslezského kraje, zastavuje ve dvou městech

Protidrogový vlak, Revolution train, zamířil do Moravskoslezského kraje. Zastaví tu jen ve dvou městech, Ostravě a Novém Jičíně, kam se vrací po tříleté pauze.

Kotvice po revitalizaci zajistí lepší domov chráněným druhům, vstup na naučnou stezku je nyní zakázán

11. dubna 2024 13:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

V přírodní rezervaci Kotvice u Studénky začala obnova rybníků a mokřadů. Rozsáhlá revitalizace území je nutná pro další ochranu vzácných druhů vodních ptáků a obojživelníků, kteří tu žijí.

Do tanečních nechodí, ale kolonu si užili v největším sále v Novém Jičíně

Žáci novojičínského odborného učiliště a praktická školy, kteří se potýkají s lehčím a středním mentálním postižením, nechodí do klasických tanečních. Přesto jim tanec není cizí. Lekce absolvovali ve školní tělocvičně a slavnostní kolonu si užili ve velkém sále.

Výtvarnou rozmanitost Fokusu ukazuje výstava na Staré poště

V galerii na Staré poště probíhá výstava Střediska volného času Fokus. Výjimečná je tím, že kromě prací dětí na ni představují svá díla také jejich lektorky z výtvarných kroužků.

Přijímačky na Sjednocení připravili tak, jako by to bylo doopravdy

11. dubna 2024 12:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Na základní škole Sjednocení si mohli deváťáci vyzkoušet, jak to bude za pár dní vypadat během přijímacích zkoušek. Škola jim přijímací řízení nasimulovala nejen připravenými testy, ale i celým organizačním postupem.

Revitalizace rezervace Kotvice u Studénky je nutná, lépe ochrání vzácné druhy

V přírodní rezervaci Kotvice u Studénky začala obnova rybníků a mokřadů. Revitalizace území je nutná pro další ochranu vzácných druhů vodních ptáků a obojživelníků, kteří tu žijí. Práce potrvají rok.

Ve Studénce loni o sto procent narostly krádeže v obchodech

9. dubna 2024 15:00 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Městská policie vypracovala zprávu o bezpečnostní situaci ve Studénce za rok 2023. Ta je víceméně stabilní. Výraznější nárůst zaznamenala pouze v majetkových přestupcích, tedy zhruba na dvojnásobek stoupl počet drobných krádeží.

Dobrovolníci uklidili okolí potoka Rakovce, některé nálezy se ani do pytle nevešly

Desítky dobrovolníků se společně vydaly uklidit okolí toku Rakovce. Jarní brigáda se konala v rámci kampaně Ukliďme Česko.

Policisté v rámci “zebry” hlídkovali u přechodů pro chodce u Tyršovy školy

Policisté napříč Moravskoslezským krajem vyrazili k přechodům pro chodce v blízkosti škol. V rámci kampaně Zebra se za tebe nerozhlédne hlídkovali i v Novém Jičíně na Tyršově ulici.

Ze zablokovaných peněz má město 98 milionů zpět na účtě

Nový Jičín obdržel 98 milionů korun, které měl dva roky zablokované ve Sberbank. Celková pohledávka města u této banky byla 102,8 milionů korun. Radnice bude usilovat i o vyplacení zbývající část

Studénka bude v květnu hrát všemi barvami

8. dubna 2024 11:00 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka se připravuje na barevnou párty. Zhruba za měsíc se zde bude konat sportovní festival Rainbow run. Dějištěm akce bude městské koupaliště.

Nový Jičín má většinu peněz ze Sberbank zpět, čeká ještě na 5 milionů

Nový Jičín obdržel 98 milionů korun, které měl dva roky zablokované ve Sberbank. Celková pohledávka města u této banky byla 102,8 milionů korun. Radnice bude usilovat i o vyplacení zbývající částky.

Návštěvnické centrum Nového Jičína nabízí náhled do bohaté historie "Města klobouků"

8. dubna 2024 10:36 | Nový Jičín | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Ne nadarmo se Novému Jičínu přezdívá Město klobouků. V historickém domě na Masarykově náměstí, kde v roce 1790 zemřel slavný rakouský vojevůdce Gideon von Laudon, vzniklo Návštěvnické centrum, které mimo jiné skrývá interaktivní expozici přibližující bohatou tradici kloboučnictví ve městě.

Zámek Kunín ukázal svou krásu veřejnosti právě na Velký pátek před Velikonoci

7. dubna 2024 18:52 | Nový Jičín | Karel Soukop | Kulturní okénko

Barokní zámek Kunín byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády. Teprve převod zámku do majetku obce Kunín a spolupráce s Muzeem Novojičínska umožnily realizovat projekty na jeho záchranu.

Truhlářští učni nestloukají jen ptačí budky

Střední škola technická a zemědělská v Novém Jičíně se věnuje také učňovskému vzdělávání. Velmi výrazný je obor truhlář, jehož učeň je i mistrem republiky. Se svými spolužáky teď ukázal, že své řemeslo už dokážou využít i prakticky.

BEZ KOMENTÁŘE: Hokejová trofej AHL zůstala ve Studénce

6. dubna 2024 8:17 | Studénka | Jan Plášil | Novojičínský expres

Zimní sezonu na ledové ploše ve Studénce uzavřelo finále amatérské hokejové ligy. Finálový zápas svedl dohromady domácí tým Makle sport fitness, který vyhrál i dlouhodobou část soutěže, spolu s ostravskými Chachary. Domácí za vydatné podpory publika skvěle rozjetou sezonu ukončili výhrou 2:1.