Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slavnosti LIBERTY FAMILY DAY se zúčastnilo na dva tisíce zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků

Více než dvě tisícovky zaměstnanců LIBERTY Ostrava a jejich rodin si užily první ročník LIBERTY FAMILY DAY, který se konal před hutním areálem v neděli 25. září 2022. Mezi hosty akce byly také národní i místní parahokejové hvězdy i ukrajinští uprchlíci před válkou, kteří našli azyl v hotelovém domě Kovák patřícím huti. Účastníci slavnostního setkání mohli navštívit řadu zábavných i vzdělávacích atrakcí, užít si exkurze v huti a bavit se u série koncertů kapel jako Mňága a Žďorp, Doga, Maxim Turbulenc a R'n'R' Band Marcela Woodmana.

Návštěvníci rodinného setkání se mohli setkat jak se členy české parahokejové reprezentace, tak i s hráči z nového parahokejového týmu Flamingos Ostrava, který huť podporuje. Vyzkoušeli si své vědomosti o změně klimatu v zábavném kvízu akademie GREENSTEEL. Připravena byla i science show Nadace GFG, jež zaujala i ty, kteří toho o vědě zatím moc neví. Milovníci techniky si mohli prohlédnout nejdelší nákladní automobil Tatra na světě, hasičské vozy, sanitky i další zajímavá vozidla, která se v huti používají. Téměř 700 lidí také využilo příležitosti zúčastnit se exkurzí v hutním areálu.

Děti se bavily v dětském parku nebo si mohly odpočinout v relaxační zóně s malováním na obličej a fotokoutkem, rodiče navštívili stánek Mental café, kde jsou v rolích baristů osoby s postižením. Nejmladší návštěvníky nadchla možnost získat autogram zaměstnance huti a spisovatele Richarda Skláře, autora detektivek z prostředí Ostravy, který představil svou novou knihu pro děti Zcela nové příběhy pejska a kočičky.

„Takovéto dny, kdy se všechny naše rodiny mohou setkat a užít si společně přátelské atmosféry, jsou nejen příjemné, ale dokonce nutné. Protože rodina je středem našeho života a tvoří i srdce ostravské huti,“ napsal ve svém osobním vzkazu zaměstnancům LIBERTY Ostrava Sandžív Gupta, výkonný předseda LIBERTY Steel Group a dodal: „LIBERTY Ostrava, která je už nyní největším hutním podnikem a jedním z největších exportérů a plátců daně v České republice, je nyní na cestě se připojit ke světové špičcce. Vzhledem k tomu, že transformace ostravské huti směrem k výrobě zelené oceli za 8,6 miliardy korun je po nedávném podpisu smlouvy na výstavbu hybridních pecí a zahájení první fáze našeho velkého solárního projektu v plném proudu, mohu vám slíbit, že se podniku bude i nadále dobře dařit a bude úspěšný."

Sandžív Gupta také poděkoval více než 750 zaměstnancům, kteří v letošním roce slaví významná pracovní jubilea, od těch, co v huti pracují 15 let až po 140 pracovníků, kteří už v huti odpracovali 40 a 45 let: " Vy jste tím, co je pro podnik životně důležité. Lidé, kteří jste pomáhali tento podnik utvářet po celá desetiletí. Děkuji vám všem, jste pro nás velkou inspirací.“

LIBERTY Ostrava je integrovaná ocelářská společnost s roční výrobní kapacitou 3,6 milionu tun oceli, která se používá především ve stavebnictví, strojírenství a petrochemickém průmyslu. Je domácím lídrem ve výrobě silničních bezpečnostních zábran a trubek. Kromě českého trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. Společně se svými dceřinými společnostmi má 6 000 zaměstnanců. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí své výrobky s co nejmenším dopadem na životní prostředí. Mlýn patří do skupiny LIBERTY Steel Group.

LIBERTY Steel Group plánuje v příštích osmi letech investovat do transformačního programu LIBERTY Ostrava GREENSTEEL 8,6 miliardy korun. Klíčovým prvkem programu CN30 bude nahrazení stávajících čtyř tandemových pecí ocelárny dvěma nejmodernějšími hybridními elektrickými obloukovými pecemi a vybudování nového elektrického vedení. Nové pece, na které byly podepsány smlouvy na začátku července, dodá společnost Danieli, přední světový výrobce strojů a zařízení. Při stejném slavnostním podpisu podepsala LIBERTY Ostrava Deklaraci o spolupráci s ČEZ ESCO na identifikaci a rozvoji obnovitelných energetických a vodíkových technologií a oznámila spuštění Nadace GFG v České republice.

Kromě modernizace ocelárny bude transformace zahrnovat také rozsáhlou modernizaci válcoven oceli, která zlepší kvalitu oceli a rozšíří produktové portfolio o výrobky s vysokou přidanou hodnotou. V rámci investičního programu bude také vytvoření obnovitelných elektráren pro výrobu elektřiny a rozvoj akademie GREENSTEEL, jejímž cílem je zvýšit kvalifikaci současné pracovní síly elektrárny a povzbudit nové lidi do tohoto odvětví.

LIBERTY Steel Group je součástí globální aliance GFG, kterou vlastní Sanjeev Gupta a jeho rodina. Aliance GFG má tři nezávislé průmyslové značky: LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminum Group a SIMEC Energy Group, které sdílejí stejné hodnoty a usilují o dlouhodobě udržitelnou budoucnost pro průmysl a společnost. GFG Alliance působí ve 30 zemích po celém světě s celkovým počtem 35 000 zaměstnanců a obratem přes 20 miliard USD.

www.libertysteelgroup.com/cz/

www.libertysteelgroup.com

www.gfgalliance.com



111 vyloučených z MHD při noční razii v Ostravě, nejčastěji jeli bez lístku

Dnes 10:01 | Ostrava-město | Jiří Cileček

903 zkontrolovaných cestujících v celkem 35 spojích, a z toho 111 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku na sobotu. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v Ostravě-Jihu a tramvajových linkách v centru města.

V porubské ZŠ Dětská proběhla oblíbená interaktivní výstava Svět fantazie z kostek

Už pošesté se v Porubě uskutečnila výstava modelů ze stavebnice Lego nazvaná Svět fantazie z kostek. Probíhala v prostorách Základní školy Dětská a opět byl o ni velký zájem.

U Dolních Tošanovic začal za jízdy hořet autobus na zemní plyn

Včera 19:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek dopoledne vyjely tři jednotky hasičů k požáru autobusu na zemní plyn na okraj Dolních Tošanovic na Frýdecko-Místecku. V autobuse jeli čtyři lidé, kteří ho stihli včas opustit. Po uhašení hasiči pomáhali při odtahu autobusu a uklidili komunikaci, která byla během zásahu neprůjezdná.

Policisté se v pátek zaměřili silniční piráty. V MS kraji se měřilo na desítkách silnic

Včera 10:46 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté v pátek provedli v celé naší zemi monstrózní dopravní akci, zaměřenou na silniční piráty, kteří jezdí rychle. V Moravskoslezském kraji měřili například v Petřvaldu na Karvinsku, kde řidiči často překračují povolenou padesátku.

Ministerstvo schválilo záměr stavby Severního spoje. Ostrava o propojení Poruby a centra usiluje dlouho

Dobrá zpráva pro Ostravu přišla z ministerstva dopravy. Záměr výstavby tzv. Severního spoje, který propojí Porubu a centrum města je schválen. Investorem stavby je Moravskoslezský kraj.

Marica už nebude strašákem Poruby. Po letech trápení se mění na bytový dům

Marica. Ruina, která několik let strašila obyvatele porubského 5. obvodu, se konečně mění k lepšímu. Poté, co získala nového majitele, vzniká tady moderní bytový dům.

Sdílená kola už jezdí, první půlhodina je zdarma

Nový Jičín nabízí lidem nový způsob dopravy. Začal tu fungovat bikesharing, neboli sdílená kola. Současně tento projekt zavádí i Kopřivnice a lidé tak mohou mezi těmito dvěma městy na vypůjčených kolech přejíždět.

OKD může dál těžit uhlí, schválilo to ministerstvo životního prostředí

Včera 12:38 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Těžební společnost OKD získala od Ministerstva životního prostředí souhlasné závazné stanovisko v procesu posuzování vlivu hornické činnosti na životní prostředí. Takzvaná EIA platí pro období roku 2024 až do ukončení činnosti. Posuzovaná hornická činnost zahrnuje dobývání uhlí i technickou likvidaci Dolu ČSM, která bude následovat po ukončení těžby.

Bobr se stal hlavním hrdinou oslavy Dne Země

Na náměstí Republiky se v pátek konal Den Země, který se váže k ochraně životního prostředí. Žáci škol si užili bohatý program.

Nevyužívaná hřiště v Porubě nahradila zeleň. Proces proměn mapuje výstava na Hlavní třídě

Poruba proměnila 14 nevyužívaných betonových ploch v ostrovy plné zeleně. A to díky financí z Norských fondů. Veškeré proměny dokumentuje výstava ve středovém pásu Hlavní třídy pod kruhovým objezdem.

20 kubíků odpadu vysbírali krajští úředníci z okolí Heřmanického rybníka v Ostravě

Dnes 10:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

I letos se zaměstnanci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě zapojili do akce Ukliďme Česko, která se koná u příležitosti Dne Země. Přes 30 lidí uklízelo kolem Heřmanického rybníka v Ostravě.

Únik radioaktivní látky na ostravském letišti byl námětem cvičení hasičů

Včera 18:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Při nakládání do auta došlo k poškození balíčku, který přepravoval radioaktivní materiál. To byl námět mimořádného cvičení hasičů v areálu letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Nejlepší dezert upekla na krajské soutěži žákyně střední školy v Českém Těšíně

Včera 17:18 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Už posedmé se konala soutěž pro budoucí cukráře MARLENKA CUP. Zúčastnili se jí žáci ze všech 7 krajem zřizovaných škol, které nabízejí obor Cukrář. Letos byla hlavní surovinou čokoláda a kakao, které nejvíce proslavil dort à la Sacher. Své dovednosti a kreativitu předvedlo celkem 14 budoucích cukrářů.

Policie hledá padesátiletého muže z Havířova, naposledy ho viděli před měsícem

Včera 15:22 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Kriminalisté vyhlásili pátrání po padesátiletém muži z Havířova. Naposledy ho viděli před měsícem v centru města a od té doby, jakoby se po něm slehla zem.

Summit v Abú Dhabí přinesl inspiraci pro energetiku v našem kraji

Delegace MS kraje přijala pozvání na World Future Energy Summit ve Spojených arabských emirátech. Světová obchodní událost pro budoucí energii a udržitelnost se konala v Abu Dhabi a přinesla spoustu inspirativních příkladů i pro náš region.

Podíl obnovitelných zdrojů v Německu prudce roste

18. dubna 2024 21:49 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Před rokem, v polovině dubna 2023, skončil v Německu provoz tří posledních jaderných reaktorů. V jaderných elektrárnách Německo v té době vyrábělo již jen zhruba pět procent elektřiny.