Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kanceláře ORGANICA budou využívat chytrý software Sharry

Administrativní budova ORGANICA bude po svém dokončení v příštím roce jednou z nejchytřejších kancelářských budov v Moravskoslezském regionu. O digitalizaci jednotlivých služeb a komunikačních nástrojů se postará software Sharry, který mimo jiné využívají i newyorské mrakodrapy. Sharry propojí mobilní aplikaci, chytré parkování a software pro recepční a návštěvy.

V srdci Ostravy staví developerská společnost Contera novou administrativní budovu ORGANICA, která se po svém dokončení bude pyšnit přívlastkem „chytrá budova“. Všichni uživatelé budovy, ve které by mělo pracovat až 2500 lidí, mohou využít unikátní software Sharry včetně mobilní aplikace, která jim odemkne nejen jejich kanceláře, ale i další služby v objektu.

Místo plastové karty si zaměstnanci budou moci turnikety a dveře od společných prostor otevírat telefonem či chytrými hodinkami. Jedním kliknutím si v aplikaci rezervují místo k parkování, zasedačku nebo objednají jídlo. Zároveň je telefon propojí s okolními podniky, které jim mohou posílat speciální nabídky nebo upozorňovat na polední menu.

„Projekt ORGANICA jsme od samotného počátku pojali jako maximálně přátelskou budovu, jak pro uživatele, tak i pro životní prostředí. Kromě aplikace od Sharry zde najdou uživatelé nabíjecí stanice pro elektromobily i elektrokola. U laviček v klidovém prostoru atria bude možné USB nabíjení. O distribuci čerstvého vzduchu pro zaměstnance se postará inteligentní systém. ORGANICA bude schopna sama řídit ohřev a chlazení budovy dle období a předpovědi počasí, protože její součástí bude i meteostanice. Počítáme také se systémem využívání dešťové vody na zálivku i střešními fotovoltaickými panely, díky nimž bude ORGANICA částečně energeticky soběstačná,“ říká Martin Budina, projektový ředitel Contery.

„ORGANICA je jedním z nejvýraznějších projektů nové tváře Ostravy. Jsme rádi, že Sharry může projekt obohatit o nejmodernější technologie, které využívají lidé v prémiových kancelářích od New Yorku, přes Chicago, Varšavu, až po Budapešť. Vnímám Sharry jako technologickou platformu, která skvěle doplňuje vysokou kvalitu stavby a excelentní architekturu ORGANICY,“ uvedl David Hartl, Head of Sales and Business Development ve firmě Sharry.

VIRTUÁLNÍ RECEPCE & ANALÝZA DAT

ORGANICA nabídne 25 545 m2 kancelářských, retailových a dalších prostor. Návštěvníky šestipodlažní budovy přivítá designová recepce dominující společným prostorám v přízemí. Díky softwaru Sharry lze hlavní recepci budovy nastavit jako virtuální, která umožní registraci návštěv bez nutnosti kontaktu s recepční.

Pozvaný host si bude moci online rezervovat místo k parkování. Speciální QR kód, který dostane na e-mail, bude následně fungovat jako jednorázová vstupenka, jež mu v přízemí otevře vstupní turnikety ve sdílených prostorách místo plastové karty. Po příchodu do ORGANICY se může u společné recepce budovy sám zaregistrovat do digitální knihy návštěv, podobně jako při odbavení na letišti, a pokračovat na schůzku do dané firmy.

Správci budovy budou mít k dispozici centrální portál Sharry, přes který na jedno kliknutí nastaví, kdo má přístup do jakých prostor, nebo zjistí, jaké prostory jsou nejvíce využívané. Právě na základě detailních dat lze poté snadno nastavit efektivní provoz v budově, která získala prestižní ekologickou certifikaci BREEAM Excellent.

PROPOJENÍ LIDÍ A TECHNOLOGIÍ

Majoritním nájemcem v budově ORGANICA bude firma Tietoevry, významný skandinávský dodavatel IT služeb a softwaru s působností po celém světě, který sem přestěhuje svou českou centrálu.

„ORGANICA přesně vystihuje hodnoty naší společnosti jako jsou otevřenost a inovativnost, čemuž nasvědčuje i fakt, že naši zaměstnanci svými návrhy přispěli k designu kanceláří. Věříme, že díky stěhování z nynější vertikálně postavené budovy do horizontálně koncipované si budeme na pracovišti blíže. V otevřeném prostoru, kde do sebe lidé přeneseně ‚narážejí‘ vznikají skvělé nápady a inovace. Díky technologiím, které nám budova poskytne, budeme v užší kooperaci i s lidmi, kteří se v kancelářích zrovna nenachází,“ říká Jana Krajcarová, HR manažerka Tietoevry.

ORGANICA

  • Developer: Contera
  • Architekt: Schindler Seko Architekti
  • Chytré technologie: Sharry
  • Celková plocha: 25 545 m2
  • Parkování: 317 míst
  • Termín dokončení: Q3 2023

SHARRY | O FIRMĚ

Sharry je softwarová platforma pro chytré kanceláře a administrativní budovy. Propojuje mobilní aplikaci, webový portál, software pro recepční a další technologie. Uživatel díky tomu může používat mobilní telefon místo plastové karty k otevírání dveří, v aplikaci si rezervuje parkování či zasedací místnost nebo objedná jídlo do kanceláře. Sharry zároveň funguje jako systém pro chytré parkování a chytrou recepci. Cílem je uživatelům a návštěvám poskytnout prvotřídní zážitek v budově a správcům a manažerům výrazně usnadnit práci díky digitalizaci a datové analýze. Sharry podporuje přechod firem na hybridní model práce a zvyšuje bezpečnost a zdravotní standardy v post-covidové době. Software Sharry využívají stovky tisíc lidí na třech kontinentech, mimo jiné v ikonickém mrakodrapu One Vanderbilt v New Yorku. Více informací o Sharry najdete na www.sharry.tech a na sociálních sítích LinkedIn, Instagram a Facebook.

CONTERA | O FIRMĚ

Společnost Contera založená v roce 2009 vlastní a provozuje průmyslové a retailové parky v prvotřídních lokalitách v ČR (Praha, Ostrava, Teplice, Hustopeče, Ústí nad Labem) a na Slovensku (Bratislava, Žiar nad Hronom, Prešov). Ve svém portfoliu poskytuje klientům možnost nájmu i řešení upravená a vybudovaná na míru (built-to-suit). Specializuje se na přestavbu a revitalizaci nevyužívaných areálů (brownfieldů) v lokalitách s dobrou infrastrukturou a klade důraz na soulad parků s okolním prostředím. V roce 2021 započala s výstavbou chytré administrativní budovy ORGANICA, která se nachází na bývalém brownfieldu v centru Ostravy. Portfolio zahrnuje přibližně stávajících 540 000 m2 a plánovaných 150 000 m2 průmyslových nemovitostí. V roce 2019 vytvořila Contera společný podnik s TPG Real Estate Partners, specializovanou platformou pro kapitálové investice do nemovitostí, kterou vlastní globální společnost TPG. Ve stejném roce Contera vstoupila na slovenský trh.



Krojovaní horníci si pietním aktem připomněli důlní neštěstí na Dole Gabriela

Před 100 lety zahynulo při důlním neštěstí na Dole Gabriela 15 horníků. Tuto tragickou událost si připomněli krojovaní horníci v Karviné-Dolech pietním aktem a také bohoslužbou v šikmém kostele sv. Petra z Alkantary.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Včera 15:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

Kniha očima pamětníků „K poslední šichtě – Zdař Bůh!“ mapuje důlní neštěstí před 100 lety

V pátek 12. dubna 2024, v den stého výročí ničivé exploze v Dole Gabriela byla v Karviné slavnostně pokřtěna kniha, která očima pamětníků mapuje nejen tuto ale i další, největší důlní katastrofu na Karvinsku, při které zahynulo 235 horníků.

Protidrogový vlak se po tříleté pauze vrátil varovat a odradit

Do Nového Jičína se po tříleté pauze vrátil protidrogový vlak. Revolution train tu zastavil na jeden den, otevřen byl pro školní skupiny i veřejnost zdarma.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Za srážení lidí čeká bezdomovce vězení. 69letá seniorka spadla dokonce na koleje

Včera 10:44 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Otřesný případ agresivity řeší v těchto dnech ostravští policisté. Opilý bezdomovec se zcela bezdůvodně vrhal na kolemjdoucí na Svinovských mostech a srážel je na zem. Téměř 70letá žena dokonce skončila v kolejišti.

ŘSD do léta opraví dálniční mosty na hranicích Moravskoslezského a Olomouckého kraje

Včera 7:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Ředitelství silnic a dálnic bude pokračovat v opravě mostů na dálnici D1. Po zimě se práce obnoví na hranicích Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Práce vyjdou na 118 milionů korun a hotovo by mělo být v červenci.

Provoz na D1 před Ostravou půl roku omezí oprava mostu, další se opravuje v opačném směru

Dnes 9:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nejbližších 5 měsíců budou muset řidiči strpět omezení na dálnici D1, kde na 340. kilometru ve směru na Ostravu probíhá celková rekonstrukce mostů.

Podvodníci připravili několik lidí na Opavsku o téměř milion korun

Včera 14:56 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Podvodů na internetu a po telefonu stále přibývá. Kriminalisté na Opavsku aktuálně prověřují případy několik případů, kdy se lidé nechali zlákat na výhodné investice, falešný přeplatek na daních nebo také na osobní setkání, inzerci, či přesvědčení o napadení osobního účtu v bance. Podvodníci tak připravili důvěřivé lidi dohromady o téměř milion korun. Vypátrat takové podvodníky je téměř nemožné. Policie proto stále varuje veřejnost, aby byla obezřetná.

V archeoparku se lidé seznámili s bohy a démony Slovanů

Návštěvníci Archeoparku v Chotěbuzi se mohli seznámit s Bohy a démony, kteří kdysi provázeli životem Slovany. Přednášku zpestřila ukázka replik nálezů z celé Evropy.

Motorkář se na Novojičínsku srazil s nákladním autem, zasahoval vrtulník z Olomouce

14. dubna 2024 19:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U Palačova na Novojičínsku se během sobotního podvečera vážně zranil sedmačtyřicetletý motocyklista. Jeho stroj se srazil s nákladním automobilem. Příčina nehody je v šetření dopravních policistů, stala se asi patnáct minut po sedmnácté hodině.

V Lomnici na Bruntálsku působí jediná státní Montessori škola v celém okrese

14. dubna 2024 18:38 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Když se řekne Montessori škola, vybaví se každému jakýsi alternativní systém vzdělávání. Málokdo však přesně ví, na čem je založen. V Lomnici nedaleko Bruntálu existuje v okrese jediná škola Montessori pro děti 1. stupně, která je státní. Zajeli jsme se tam podívat.

Revolution train zamířil do Moravskoslezského kraje

Protidrogový vlak, Revolution train, zamířil do Moravskoslezského kraje. Zastaví tu jen ve dvou městech, Ostravě a Novém Jičíně, kam se vrací po tříleté pauze.