Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nové vývojové centrum světelné techniky bude vyvíjet technologie pro indický automobilový trh

Přední indický výrobce osvětlovací techniky pro automobilový průmysl Lumax Industries Limited otevřel nové vývojové centrum v České republice. Technologické centrum, umístění v průmyslové zóně CTPark v Ostravě-Hrabové, je první vývojovou kanceláří společnosti Lumax v Evropě. Cílem je technologický vývoj automobilových světel pro indický trh. V Ostravě se budou vyvíjet technologie a světelné komponenty také pro značku Škoda a její osobní automobily vyráběné v Indii.

Společnost Lumax Industries Limited se sídlem v Gurugramu v Indi je lídrem na indickém trhu s automobilovým osvětlením. Hlavním cílem českého vývojového centra (Lumax Industries Czech) bude vývoj špičkových technologií automobilového osvětlení a jejich přizpůsobení indickému trhu.

„Obecně platí, že v automobilovém průmyslu se nové a inovativní technologie zavádějí nejprve v Evropě a poté se dostávají na ostatní světové trhy. Právě prostřednictvím technologického centra v Ostravě chceme urychlit zavádění inovací v Indii,“ uvedl Vineet Sahni, CEO & Senior Executive Director, Lumax Industries Limited, a doplnil: „V Indii spolupracují evropští a indičtí výrobci OEM s konstrukčními centry v Evropě, takže české technologické centrum Lumax pro ně bude takovou vstupní branou, která jim pomůže v komunikaci a v urychlení vývojového procesu vozidel.“

Kromě vývoje samotných technologií se české technologické centrum bude zabývat zvyšováním inženýrských kompetencí v rámci celé mezinárodní skupiny Lumax. To zahrnuje činnosti spojené s procesy inženýrského vývoje, s vytvářením vlastních inženýrských nástrojů a softwaru nebo se školením.

„Konkrétně se jedná například o design optiky, elektronického hardwaru nebo softwaru světel pro automobily včetně různých CAE analýz a simulací. Soustředit se budeme zejména na vývoj elektroniky a softwaru, což jsou jednoznačně hlavní stavební kameny budoucích technologií,“ popisuje Todd C. Morgan, Chief Technology & Innovation Officer, Lumax Industries Limited.

V současné době má technologické centrum Lumax v Ostravě 14 zaměstnanců. Během následujících tří let je v plánu jejich počet rozšířit na minimálně 35 lidí, hlavně vysoce kvalifikovaných inženýrů, designérů, programátorů nebo konstruktérů.

„Nové obchodní příležitosti pak mohou přinést další rozšíření ostravského týmu. Ostrava a její okolí je pro nás klíčovým místem pro hledání nových talentů v oboru automobilového osvětlení. Je tady skvělá a uznávaná technická univerzita VŠB-TU Ostrava, se kterou plánujeme navázat bližší spolupráci, například v oblasti zadávání diplomových prací nebo stáží pro studenty,“ doplňuje na závěr Zuzana Vitamvásová, HR & Legal Senior Manager, Lumax Industries Limited.

O společnosti Lumax Industries Limited (skupina DK Jain Group):

Skupina DK Jain Group zahájila svou činnost v roce 1945 a v roce 1956 spustila výrobu osvětlovacích zařízení. Lumax Industries Limited je přední společnosti v indickém automobilovém průmyslu a dodavatelem široké škály automobilových řešení (např. osvětlovací moduly, řadicí páky, sací systémy, rámy a mechanismy sedadel atd.). Společnost Lumax má v Indii 60% podíl na trhu osvětlovací techniky pro automobily a je tak preferovaným dodavatelem téměř všech předních výrobců OEM v Indii. Mezi klíčové zákazníky patří společnosti Honda, Suzuki, Toyota, Mahindra, Daimler nebo Tata Motors. Více informací o skupině a jejích aktivitách je k dispozici na webu www.lumaxworld.in.



Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

24. dubna 2024 13:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.