Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jarní vzhled - nejmódnější outfity 2024

Chcete-li jít s dobou, bude dobré, když budete znát aktuální trendy jarní sezóny. Jestliže nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích se totiž na nynější hity na poli módy podíváme pěkně zblízka. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat. Bude to stát za to a své outfity na jaro dovedete k dokonalosti.

Jaké oblečení bude trendy tuto jarní sezónu a jak ho spolu sladit?

V letošní sezóně budou dobrou volbou pohodlné volnější baggy jeans dámské i pánské. Tyto kousky se hodí výborně do ležérních a do streetwearových outfitů. Nosit je můžete např. s tričky s potiskem. Samotný potisk může mít různou podobu. Někdo upřednostní maxi potisk s velkým nápisem nebo obrázkem, jiný zase preferuje spíše minimalistické logo své oblíbené značky. Vždy vsaďte na to, co je vám blízké a co by mohlo korespondovat s vaším charakterem. Na jaro pak můžete do svých outfitů zařadit i teplákové kalhoty nebo mikiny s kapucí. Kapuce plní v jarním outfitu nejen estetickou, ale i praktickou funkci. Vsadit můžete konec konců i na kompletní teplákovou soupravu. V módě budou také cargo kalhoty s praktickými kapsami. Ty vám budou slušet v jarních outfitech společně s kratšími crop topy. Do sportovně laděných outfitů můžete ke crop topům vybrat i trendy legíny s vyšším pasem. Výše zmíněné outfity pak lze doplnit i koženými módními doplňky. V kurzu budou např. kožené batohy v urban stylu s potiskem nebo semišové tašky přes rameno. V módě jsou dále i ledvinky. Ty se do módy opakovaně vrací a právě teď je čas na to je opět vynést na scénu. Do outfitů lze zařadit i smart hodinky, baseballové čepice nebo truckerky.

Které barvy zakomponovat do stylových šatník na jaro?

Letos budou hrát prim přírodní a pastelové tóny barev. Modré, khaki i oříškové dámské džíny mom či baggy tak budou pro letošek dobrou volbou. Zvolit si můžete i oblečení v černém a v bílém provedení. Bílá i černá jsou totiž barvy univerzální, které jsou stálice. Z módy tedy jen tak nevyjdou. Chcete-li být středem pozornosti, vsaďte na rudý odstín. S tím se v davu určitě neztratíte! K jarním outfitům patří i vzory a motivy. Letos budou v módě abstraktní a květinové kousky. Také zvířecí vzory vyniknou v jarních modelech. Ale pozor! Vsadíte-li na pestrobarevná trika nebo na trika s potiskem, volte k nim už nejlépe jen decentní jednobarevné spodní díly. Naopak k jednobarevným svrškům se můžete více odvázat a zvolit i výraznější kalhoty nebo sukni. Také v módě platí, že méně znamená mnohdy více. Příliš vzorů a motivů v jednom outfitu by mohlo působit až chaoticky a nesourodě.

Jaké boty zařadit do módních outfitů na jaře 2024?

Na jaře tohoto roku vám budou v stylových outfitech slušet mladistvé sneakersy. Kecky mohou mít mnoho podob. In budou kotníkové i nízké tenisky. Opravdovým trhákem však budou kecky na silné platformě. Vzít si na sebe můžete např. dámské džíny Cropp a doplnit je sneakers na robustní platformě. Opět můžete vsadit na potisk. Ten se v letošních outfitech rozhodně neztratí. K botám pak vybírejte do outfitu i stejně barevné módní doplňky. Měly by ladit nejen barvou, ale také svou strukturou.



Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.

Odpadů bylo více a lidé méně třídili, Studénka zaplatila téměř jedenáct a půl milionu

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

V DK Poklad se rozdávaly Ceny Jantar. Umělci si za mimořádné výkony odnesli 15 skleněných sošek

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Stovky vozidel a tisíce návštěvníků zahájily pod Slezskoostravským hradem veteránskou sezónu

Téměř čtyři stovky historických vozidel mohli návštěvníci vidět na prvního máje před slezskoostravským hradem. Už po desáté tu byla zahájena veteránská sezóna a do Slezské Ostravy se tak sjeli majitelé veteránů ze širokého okolí.

Na letním koupališti Jindřich už stojí nová skokanská věž a začíná stavba tobogánů

Na letním koupališti už stojí nová desetimetrová skokanská věž a do areálu byla přivezena i konstrukce na tobogány. Práce probíhají i na výstavbě volnočasového areálu v ulici Jurije Gagarina. Radnice věří, že firmy práce dokončí včas.

Moravskoslezský kraj pokračuje v opravě silnice mezi Hvězdou a Ovčárnou

Včera 16:31 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí 13. května začne další oprava části silnice na Praděd. Pracovat se bude na 740 metrech vozovky, které využívají hlavně turisté. Původní silnice mezi parkovištěm Hvězda a Ovčárnou už dosluhuje. Je potřeba zajistit stabilitu dalšího úseku a pracovat se bude i na odvodnění.

Muž si lehl si do kolejiště u Nového Jičína. Policisté ho stáhli 10 metrů před vlakem

Dnes 12:12 | Nový Jičín | Jiří Cileček

Pohotová reakce dvou policistů a nasazení vlastních životů zachránilo 36letého muže před smrtí. V Šenově u Nového Jičína viděli policisté muže, který si lehl do kolejiště před přijíždějící vlak. Bleskově přiběhli a muže doslova strhli z kolejí těsně před vlakem a zachránili mu tím život.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v dubnu klesla na 5,3 procenta

Dnes 15:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Úřady práce v Moravskoslezském kraji ke konci dubna evidovaly 43 244 lidí bez práce. Jejich počet byl o 802 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je vyšší o 2 839 osob. Celkově ale nezaměstnanost klesla o 0,1 procentního bodu na 5,3 procenta. Volných pracovních míst v dubnu v kraji mírně přibylo, a to na 11 137.

Večerní slet čarodějnic přilákal na hrad Hukvaldy davy návštěvníků

Stovky návštěvníků z celého regionu zamířily o víkendu na Hukvaldy, jeden z největších hradů na Moravě, na Večerní slet čarodějnic. Jeho provozovatel Muzeum Beskyd se rozhodl letos akci pojmout samostatně, na rozdíl od předchozích let, kdy byla jen součástí zahájení sezóny.

Běh do vrchu v Moravském Berouně se konal již pošestadvacáté

Oblíbený a náročný Běh do vrchu v Moravském Berouně proběhl již po šestadvacáté. Na trať 190 metrů dlouhou, která ovšem překonává převýšení 35 metrů, se vydalo úctyhodných 236 závodníků. To je za celou dobu existence běhu druhá nejvyšší návštěvnost.

Historická rychta v Karlovicích již brzy ožije prvními akcemi pro veřejnost

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Majitelé s dobrovolníky společně zachránili a rekonstruují zlatorudnou chalupu v Suché Rudné

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischkeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

Začíná Mistrovství světa v hokeji. Na zápasy jezděte raději MHD

Začíná Mistrovství světa v hokeji. Vzhledem k rozsahu akce ho doprovází rozsáhlá bezpečnostní opatření. V Ostravar Aréně se o ně postará hlavně pořadatelská služba, ale všude jinde čeká spoustu práce policisty, strážníky a samozřejmě i všechny ostatní složky Integrovaného záchranného systému.