Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Horská služba Beskydy se stala laureátem ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023. Poslání horské služby je poskytovat první pomoc návštěvníkům, provádět záchranné a pátrací akce, provozovat záchranné stanice nebo spolupracovat s dalšími institucemi a organizacemi v regionu. „Všichni lidé, kteří žijí nebo navštěvují naši jedinečnou beskydskou krajinu, se mohou spolehnout, že je beskydská horská služba nikdy nenechá na holičkách. Proto jsem nesmírně rád, že jsme ocenění pivovaru věnovali právě všem členům Horské služby Beskydy. Je v těch nejlepších rukách,“ připomněl Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.

Společně s výročním oceněním Radegastův Strážce Hořkosti 2023 získali beskydští horští záchranáři také jedno netradiční uznání. Pivovar Radegast po nich pojmenoval jeden ze svých ležáckých tanků. Nošovičtí sládci následně stočili z Ležáckého tanku Horské služby Beskydy pivo do dřevěného soudku, který si přímo v pivovaru převzal náčelník Horské služby Beskydy Radan Jaškovský: „Velmi si toho vážíme, protože stejně jako pivovar Radegast se s mými kolegy z horské služby snažíme, abychom o náš region pečovali co nejlépe.“

Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti, a s tím spojené pojmenování ležáckého tanku, uděluje pivovar Radegast jednotlivcům nebo organizacím. „Naše výroční ocenění chceme směřovat k jedincům nebo organizacím, jejichž životní cesta není poseta jen úspěchy, ale také výzvami různé velikosti, kterým se dokázali postavit bez ohledu na to, zda v nich měli šanci na úspěch. To jsou hodnoty, které jsou nám blízké a které si zaslouží, abychom je vyzdvihli,“ doplňuje Josef Jalůvka, senior brand manažer značky Radegast. Prvním držitelem ocenění Radegastův Strážce Hořkosti byl v roce 2022 in memoriam Karel Loprais.

  • V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970 a 3. prosince 2020 oslavil 50 let od uvaření první várky piva. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti.
  • Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví téměř 50 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, kam patří nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.
  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu
    a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj získal v roce 2023 v žebříčku aliance Byznys pro společnost TOP Odpovědná firma tři první místa: v hlavní kategorii „TOP odpovědná velká firma“ a v oborových kategoriích „TOP odpovědná firma v inovacích“ a „TOP odpovědná firma v životním prostředí“.


Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Dnes 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Dnes 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Dnes 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.


Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

17. května 2024 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Výtah dopravující uhlí z kilometrové hlubiny Dolu ČSM dostane nový motor

Dnes 10:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Těžební společnost OKD vymění motor těžního stroje, který se v severní lokalitě Dolu ČSM už od roku 1972 stará o dopravu vytěženého uhlí s hlušinou na povrch, za kompletně opravený. Renovace probíhá od ledna do června a vyjde na 10 milionů korun.

Základní škola a Mateřská škola Motýlek v Kopřivnici je modernější a prostornější

Dnes 10:02 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezský kraj nechal zrekonstruovat Základní školu a Mateřskou školu Motýlek v Kopřivnici. Součástí projektu Moravskoslezského kraje coby zřizovatele školy bylo kromě rekonstrukce jejích stávajících prostor i vybudování nového objektu, který je napojený na hlavní budovu školy. Celá investice vyšla na 26 milionů korun.

Hosté ve studiu: Lukáš Curylo (KDU-ČSL), náměstek hejtmana MS kraje

17. května 2024 14:59 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

MS kraj navýšil finance na obnovu kulturních památek

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

17. května 2024 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Hosté ve studiu: Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy

17. května 2024 14:03 | Celý MS kraj | Renáta E. Orlíková

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

16. května 2024 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.