Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Podcast FNO: Co je smyslem paliativní péče?

V tomto podcastu bychom vám rádi přiblížili Ambulanci paliativní a podpůrné péče. Pacientům s nevyléčitelnou diagnózou i jejich rodinným příslušníkům se ve FN Ostrava věnuje tým, jehož součástí jsou sociální pracovníci a nemocniční kaplan. Je nutné se paliativní péče obávat? Jaké formy léčby lékaři upřednostňují? Odpovědi i na tyto otázky poskytla MUDr. Jarmila Kušnírová, lékařka zmíněné ambulance, která je součástí Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

K poslechu na: https://open.spotify.com/episode/58lA9HPa8fXjEvINmgh8Ab.



Nejtěžší Královská etapa Závodu míru odstartovala z Bruntálu na vodní nádrž Dlouhé Stráně v Jeseníkách

23 týmů z 22 zemí celého světa se účastnilo letošního 11. ročníku Závodu míru v novodobé historii. Z Bruntálu startovala nejtěžší, tzv. Královská etapa. Měla sice jen 99 kilometrů, její cíl byl však ve výšce 1354 metrů nad mořem u vodní nádrže Dlouhé Stráně v Jeseníkách.

Krajský sokolský slet v Opavě nabídl ukázku 10 hromadných skladeb. Předvedlo se na něm 1200 cvičenců

V Opavě se uskutečnil krajský sokolský slet. Na Tyršově stadionu se předvedlo okolo 1200 cvičenců z celého Moravskoslezského kraje a divákům nabídli ukázku 10 hromadných skladeb. Regionální slety jsou nedílnou součástí XVII. všesokolského sletu.

Běžci na Skalkách podpořili nemocného Šimonka, rodiče doufají v genovou terapii

Na Skalkách se uskutečnil 3. ročník benefiční akce Krok za Šimonka. Běžeckého závodu se zúčastnili i hasiči, policisté a zdravotničtí záchranáři - konal se na podporou chlapce, který trpí vzácnou metabolickou nemocí.

Mega kvíz hrály ve velkém sále dvě stovky soutěživých Novojičíňáků

V sále Střediska volného času Fokus v Novém Jičíně se konala jedna z největších vědomostních soutěží v regionu. Otestovat své znalosti v různých oborech tu dorazilo na Mega kvíz dvě stě lidí.

Požár čapího hnízda v Albrechtičkách nepřežila čtyři mláďata

Včera 19:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Čtyři jednotky hasičů se v neděli odpoledne zapojily do likvidace požáru čapího hnízda na sloupu vysokého napětí v Albrechtičkách na Novojičínsku. Požár bohužel nepřežila čtyři mláďata.

50. ročník Rolo ligy v koloběhu otevřel závod mistrovství ČR v Rýmařově

Trhni si nohou! To nebyla nadávka, ale tradiční startovní povel všech závodních koloběžkářů. Na trati u Rýmařova zazněl nejméně desetkrát a odstartoval všechny kategorie letošního prvního mistrovství Rolo ligy. Koloběh v současnosti zažívá velký boom a Česká republika patří do světové špičky.

Z Barcelony šli i pro handicapovanou Natálku pěšky 2 350 kilometrů

Dva kamarádi z Nového Jičína, kteří se rozhodli překonat sami sebe, vyrazili pěšky z Barcelony zpět domů. Teď už jsou v cíli. 2 350 kilometrů za 75 dní zdolali i pro handicapovanou Natálku.

Cyklista se těžce zranil po pádu v Bikeparku Kopřivná

Včera 18:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři spolu s horskou službou zasahovali u vážně zraněného cyklisty na Bruntálsku. Po těžkém pádu v Bikeparku Kopřivná byl několik minut v bezvědomí. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Janovičtí si užili Den obce, hosty byli Kristína a Buty

Ve sportovním areálu v Janovicích se 1. června konal Den obce. Program byl sestaven pro všechny věkové kategorie. Na podiu vystoupili místní školáci, folklorní soubor i pozvaní hosté.

Na Den dětí se v Těrlicku konaly letní sportovní hry

Na hřišti v centru Těrlicka a v jeho okolí se konaly další letní sportovní hry. Spojené byly i se Dnem dětí.

Na florbalový turnaj v Hlučíně přijely týmy z Polska i Slovenska

Odborné učiliště a Praktická škola v Hlučíně pořádala florbalový turnaj. Mezinárodní podnik byl primárně určen pro žáky středních škol zařazených do speciálního vzdělávání.

Krajské střední školy vzdělávají v energetice žáky i dospělé

Česká republika včetně MS kraje intenzivně řeší problém nedostatku kvalifikovaných pracovníků v energetice. Jednou z cest, jak této problematice čelit, je účelná spolupráce firem a středních škol.

O logistické obory je v Opavě velký zájem

Obchodní akademie a SOŠ logistická v Opavě pořádala netradiční soutěž. Závodilo se v řízení ručního paleťáku a soutěž evidentně bavila soutěžící žáky i přihlížející.

Řidička kamionu porušila zákaz předjíždění na dálnici

31. května 2024 17:24 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Jela po dálnici s kamionem a rozhodla se předjíždět. Nízkou rychlostí a navíc v místě, kde je to zakázáno. Policisté jeli zrovna za kamionem, vše natočili, řidičku zastavili a pokutovali. Při dvou speciálních akcích pak dopravní policisté zaznamenali přes padesát překročených rychlostí i nadrozměrné náklady.

Ve Městě Albrechticích vystoupali na Mount Everest v den 71. výročí jeho dobytí

31. května 2024 8:58 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V těchto dnech před 71 lety dobyl Edmund Hillary s šerpou Tenzingem nejvyšší horu světa. Toto výročí si žáci základní školy ve Městě Albrechticích spolu s veřejností i vedením obce připomněli velkou sportovně zábavní akcí.

Přehrada Hrabina v Českém Těšíně má nové vyhlídkové plovoucí molo

30. května 2024 21:19 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Další vyhlídkové plovoucí molo, které zatraktivní a zpříjemní pobyt turistům na vodních plochách v Moravskoslezském kraji, začalo sloužit návštěvníkům přehrady Hrabina v Českém Těšíně. Doplnilo tak mola na Větřkovické přehradě v Kopřivnici, Karvinském moři a Slezské Hartě, která byla loni instalována s dotací Moravskoslezského kraje ve výši 5,5 milionu korun.