Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Lenny Kravitz přichází s novou deskou Blue Electric Light. V červenci vystoupí na Colours of Ostrava

Na počátku jeho kariéry z něj měl být nový Jimmy Hendrix nebo Prince. On se však vzepřel veškerému srovnávání a vytvořil zcela originální koncept své hudby, kterého se drží dodnes. A s obrovskými úspěchy. Je rekordmanem hudebních cen Grammy v letech 1999 – 2002, kdy hned čtyřikrát za sebou získal tuto sošku za nejlepší mužský rockový vokální výkon. A dnes vydává své dvanácté studiové album Blue Electric Light, jemuž předcházely úspěšné singly Human, TK421 a Paralyzed.

Dlouho očekávané album Blue Electric Light je tady. Nová deska Lennyho Kravitze vychází dnes a obsahuje celkem dvanáct tracků, včetně prvních tří úspěšných singlů TK421, Human a Paralyzed. Lenny Kravitz se pro časopis Forbes svěřil s tím, že jeho nová hudba je odrazem nepřetržitého poznávání sebe sama a touhy být lepším člověkem. Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava se o tom budou moci přesvědčit v červenci.

První album vydal v roce 1989 a od té doby oslovil miliony fanoušků. Jeho originální spojení žánrů černé hudby, ale i současného rock’n’rollu propojuje s charakteristickým a nezaměnitelným feelingem. Hity jako It Ain’t Over ’til It’s Over, Fly Away nebo Are You Gonna Go My Way se staly v devadesátých letech a na přelomu milénia stálicemi v hitparádách a playlistech světových rádií.

„Tato deska je zábavná. Je to oslava. Je to pozitivní. Je to smyslné, je to sexuální, je to duchovní. Jsou tam všechny věci, které rád řeším. Ale zábava je základ,“ nechal se slyšet Lenny Kravitz pro Forbes. S dovětkem, že v životě jde přece nejvíce o to být autentický. Na Colours of Ostrava přiveze Lenny Kravitz kromě jeho kultovních hitů i zbrusu novou show k nové desce. Fanoušci se tedy rozhodně mají na co těšit. Nová deska Blue Electric Light vychází 24. května 2024 pod hlavičkou hudebního vydavatelství Universal Music.

Další nová alba na letošním ročníku Colours of Ostrava

Kromě Lennyho Kravitze přivezou nové desky, vydané v tomto roce, i další hvězdy letošního ročníku Colours of Ostrava. Hity z nové desky Venus například zazní v podání švédské popové divy Zary Larsson. Album letos rovněž vydala éterická Emilíana Torrini, umělkyně Bat For Lashes nebo texaské trio Khruangbin, na které se těší množství fanoušků festivalu. Dále nové desky představí José James, Gary Clark Jr., The Caracal Project, Yogetsu Akasaka a Sutari. Množství nové hudby doplní koncerty dalších zahraničních i tuzemských umělců.

____________________________________________________________________________________

21. ročník Colours of Ostrava se uskuteční 17. až 20. července 2024 v Dolních Vítkovicích. Součástí festivalu je mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, projekce filmů z MFF KV a řada divadelních představení a uměleckých instalací. Festival se od roku 2015 koná v areálu unikátní, revitalizované, industriální oblasti Dolní Vítkovice v centru Ostravy. Na osmi hudebních scénách vystoupí každoročně více než stovka kapel, v rámci 11 scén diskusního fóra Meltingpot pak více než dvě stě řečníků z celého světa.

V projektu Colours bez bariér festival nabízí speciální služby pro návštěvníky se zdravotním znevýhodněním. V roce 2023 servisu využilo 850 osob s pohybovým, zrakovým nebo sluchovým postižením i lidé s poruchou autistického spektra. Festival tradičně nabízí sobotní vstup zdarma pro osoby starší 65 let, v roce 2023 jich bylo 1216. Pravidelně se účastní také děti, pro které festival připravuje ČEZ Family Park se speciálním dětským programem. V roce 2023 festival navštívilo celkem 4212 dětí.

Kromě hlavního festivalu Colours team každoročně pořádá také mezinárodní showcase festival Czech Music Crossroads pro hudební odborníky a volně přístupný Art & Life festival v ulicích Ostravy. Team rovněž organizuje samostatné koncerty v průběhu celého roku na různých místech ČR, letos vystoupili v Praze The Longest Johns a zpěvačka LP.

Festival Colours of Ostrava se koná za podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje.

Více informací na: www.colours.cz / www.meltingpotforum.com

Nákup vstupenek: www.colours.cz/e-shop/koupit-vstupenku



Havířov se vrátil do doby krále Ludvíka XIII. a mušketýrů

Na náměstí Republiky v Havířově se konala dvoudenní akce Den historie pro všechny z doby mušketýrů a francouzského krále. Lidé mohli vidět dvorní tance, rytířské souboje i královský ples.

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Běžci závodili na trasách rekultivovanou karvinskou krajinou, ti nejzdatnější si dali 50 kilometrů

Na několik tratí o délce 6, 10, 21 a dokonce i 50 kilometrů se v sobotu vydali běžci v Karviné. Trasy vedly podél řeky Olše a rekultivovanou pohornickou krajinou kolem Karvinského moře.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.

Kvůli požáru se deváťáci se školou rozloučili o týden dříve

O týden dříve už převzali vysvědčení deváťáci ze Základní školy Butovická ve Studénce. Jejich loučení se školou uspíšil požár, který budovu vyřadil z provozu.

Zámek v Kuníně oslavil 20 let své existence dvěma dny plnými hudby a výstav

23. června 2024 21:07 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Zámek v Kuníně zažil svůj nejvýznamnější a současně nejkrásnější víkend v letošní sezóně. Oslavil totiž své 20. narozeniny v novodobé historii. Byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády.

Jezdec na elektrokoloběžce se těžce zranil při pádu, policii mohou pomoci svědci

23. června 2024 16:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krvavé zranění si způsobil 42letý muž, který havaroval na Mánesově ulici v Havířově, když jí projížděl na silnější elektrokoloběžce.

Policistům vyšetřujícím smrtelný pád cyklisty mohou pomoci svědci

Včera 19:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Okolnosti úmrtí cyklisty, která havaroval v neděli 16. června 2024 na silnici v Kujavách na Novojičínsku jsou stále předmětem vyšetřování a policisté by uvítali pomoc svědků, kteří nešťastnou událost přímo viděli, nebo projížděli místem v době nehody či těsně před ní a mají z té doby záznam z palubní kamery.

Odstartoval Trautom, projekt na podporu vzdělávání dopělých

Včera 8:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Kompetence pro 21. století. To je strategický projekt Moravskoslezského kraje, který se v nejbližších letech zaměří na vzdělávánípracovníků ve firmách, zvyšování jejich kompetencí nebo rekvalifikace. Projekt získal finance z Fondu pro spravedlivou transformaci.

Cyklistu na Bruntálsku našli u kola v bezvědomí, byl vážně zraněn

23. června 2024 8:16 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Záchranáři zasahovali v sobotu večer u vážně zraněného cyklisty poblíž Jindřichova na Bruntálsku. Našli ho v bezvědomí a vážně zraněného u kola na cyklostezce. Do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Síť cyklostezek v Moravskoslezském kraji se stále rozrůstá

22. června 2024 21:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj podporuje cykloturistiku na svém území dlouhodobě. Přispívá na budování i projektování cyklostezek, jejich opravy i doplňkovou infrastrukturu. Cyklisté tak mají k dispozici kvalitní a bezpečné stezky, ale také odpočívky, informační tabule nebo třeba lavičky a odpadkové koše. V krajském rozpočtu je pro tento a příští rok pro tuto oblast připraveno 20,5 milionu korun.

Moravskoslezští policisté soutěžili ve střelbě ze služební zbraně

22. června 2024 20:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Policisté pořádali na třinecké střelnici dvoudenní moravskoslezský přebor ve střelbě z krátké služební zbraně. Ti nejlepší postoupili na republikové mistrovství.

Jakub Unucka: Zelený vodík je drahý

22. června 2024 9:03 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Energie a kraj

Posláním Vodíkového klastru MS kraje je aktivní podpora rozvoje ekosystému vodíkového údolí Moravskoslezského kraje a uplatnění vodíkových technologií při hospodářské transformaci našeho kraje.