Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Svátek jógy a tance skončil, euforie trvá. Přidejte se k instruktorům jógy!

Dubnový YOGA & DANCE Spring Festival si nezadal s podobnými svátky evropského formátu. Energické, pozitivní a přátelské setkání milovníků pohybu a vzájemné inspirace přilákalo do ostravské Dolní oblasti Vítkovic přes stovky účastníků. „Každým rokem lepší a lepší. Už to tak vypadá, že se tento festival řadí mezi nejlepší v ČR, ne-li úplně nejlepší,“ napsala na sítě nadšená Andrea.

Energie, která nemizí

Podle jedné z organizátorek vstoupili během tří dnů všichni do jedné, společné řeky. „Dimitris Dibelo to rozpumpoval svým temperamentem, Jessica Sage Stickler jako zkušená hipsterská jogínka z New Yorku vdechla festivalu trochu punku, Daniel Sonic Rojas do něj zase vnesl jemnost a preciznost,“ popisuje Lenka Knag. Přednášky dokázaly přítomné uvolnit, rozesmát, rozplakat i motivovat. A ceremoniály přidaly patřičný šamanský a komunitní šmrnc.

Přes 80 lekcí, workshopů a seminářů propojilo národy, generace i kultury. „Děkujeme všem, kdo festival podpořili, všem, kdo si na něj našli cestu a strávili s námi alespoň malou chvíli. Jsme si jisti, že pozitivní energie, kterou si odvezli do svých domovů, nikam nezmizela. Že pomáhá v růstu a posiluje rovnováhu, kterou každý hledáme,“ říká Lenka Knag.

Celý realizační tým už připravuje festivalový program pro 10. - 13. Duben 2025. Stačí sledovat sociální sítě YOGA & DANCE Spring Festival, a nic vám neuteče.

Pokračujte a zlepšujte se

Pokud patří jóga do vašeho života stejně pevně jako chuť se posouvat a vzdělávat, nenechte si ujít měsíční akreditovaný kurz Instruktor jógy, který spolu s Danielou Vaškovou a Vlastimilem Víchou lektoruje právě Lenka Knag.

„Kurz obsahuje jak základy anatomie, fyziologie a zdravovědy, tak pedagogiky nebo psychologie. Největší část tvoří samozřejmě témata jógy, koncipování lekcí, životní styl i relaxace. Nechybí ani jógová praxe,“ vysvětluje L. Knag.

Kurz splňuje standardy RYT-200 a mezinárodní organizace Yoga Alliance a je možné nechat si ho proplatit Úřadem práce. Uskuteční se od 12. července do 4. srpna v Pranava Joga Centrum (Ostrava – Mariánské Hory a Hulváky), organizuje ho Škola jógy Bhavasya a YOGA & DANCE Spring Festival.

„Jde o skvělou příležitost, jak získat akreditaci k vedení jógových lekcí pro veřejnost. Čeká nás 150 hodin práce i zábavy. Po složení závěrečných zkoušek získají absolventi osvědčení platné v celé České republice,“ zve lektorka s tím, že kurz je vhodný pro každého s alespoň roční jógovou praxí.



Na Pustevnách mohou lidé opět obdivovat sochy z písku, tentokrát zobrazují mořský svět

Návštěvníci oblíbených Pusteven v Beskydech mají zase o jednu atrakci více. Sochaři tam právě dokončili několik soch z písku. Vydržet by měly až do podzimu.

Železničáři dokončili modernizaci tratě mezi Dětmarovicemi a hranicí s Polskem

Včera 12:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rychlejší a tišší je nyní provoz vlaků na železničním úseku mezi státní hranicí s Polskem v Petrovicích u Karviné a Dětmarovicemi, kde se trať napojuje na koridor Jablunkov - Bohumín. Modernizace stála přes 3 miliardy korun.

Amatérští pyrotechnici odpalovali své bomby v okolí Ostravy

Včera 12:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Více než dost skutečných explozí s tragickými následky řešili v nedávné minulosti policisté v Moravskoslezském kraji. Teď jim práci přidělali dva amatérští pyrotechnici, kteří své bomby sestrojovali podle internetových videonávodů. Odstřely pak prováděli v okolí Ostravy.

V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Prověřila je v poskytování první pomoci

26. června 2024 14:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Uskutečnilo se tam regionální kolo soutěže pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, kterého se zúčastnilo na 70 žáků základních škol a víceletých gymnázií. Šlo o vítěze základních kol.

Pivobraní bylo o evropských vztazích i skotské legendě, v Novém Jičíně zahrál Nazareth

26. června 2024 12:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Konal se 10. ročník Pivobraní. Jubilejní festival byl dvoudenní a byl také oslavou mezinárodních vztahů města. Před tisícovkami lidí zahrála na Masarykově náměstí skotská kapela Nazareth.

Lůžkový blok FNO prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Budova má moderní kabát, novou vzduchotechniku i okna

26. června 2024 11:24 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Pavilon L, neboli Lůžkový blok Fakultní nemocnice Ostrava prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Díky ní má novou vzduchotechniku, zateplenou fasádu i střechu a kompletně vyměněná okna.

Za převrácením pracovního stroje na dálnici před Ostravou zřejmě mohla technická závada

26. června 2024 20:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Automobilová sekačka používaná k údržbě zeleně podél silnic se převrátila a zatarasila dálnici ve středu dopoledne. Při jejím vyprošťování museli kolem poledne na chvíli zastavit i opačný směr.

Botanická zahrada v Orlové zve veřejnost na prohlídku

26. června 2024 14:24 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Ve městě Orlová je spousta zajímavých míst a jedním z nich je také botanická zahrada pana Otakara Potyky, který se tomuto koníčku věnuje již od dětství.

Stonavští zemědělci i včelaři opět mohou žádat o dotaci

26. června 2024 18:42 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Chovatelé hospodářských zvířat a včelstev budou moci opět žádat o dotaci pro svůj chov. Stonavští zastupitelé na svém 12. zasedání schválili mimo jiné již zaběhnutý dotační program na období 2024-2025.

Hasiči na Stříbrném jezeře pořádali akci k bezpečnému koupání, loni tam v jednom týdnu zasahovali třikrát

26. června 2024 6:29 | Opava | Libor Běčák

Opavští hasiči byli loni v létě v průběhu jednoho týdne voláni třikrát k tamnímu Stříbrnému jezeru k zásahu u tonoucích. Letos proto před prázdninami uspořádali preventivní akci pro školní mládež a veřejnost.

Město Albrechtice - Nejstarší jednotka dobrovolných hasičů v okrese oslavila 150. výročí

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Zástupci oblasti zdravotnictví v MSK projednali otevřeně problémy v rámci diskuzního fóra

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty Ostravské univerzity diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Soukromá škola Amos se rozloučila se školním rokem a svým 30. výročím autorským divadlem pro školy i rodiče

Včera 13:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Soukromá Základní škola Amos je v Bruntále jedinou, která píše a hraje autorské divadelní hry. Svým posledním divadle s názvem Návštěva u Aničky se děti rozloučily se školním rokem i svým 30. výročím, které si letos škola připomínala.

RÚ Hrabyně prochází rozsáhlou modernizací. Pacienti i zaměstnanci se tak dočkají ještě většího komfortu

Rehabilitační ústav Hrabyně je místo, které lidem navrací chuť a radost do života. Patří mezi 3 největší a nejmodernější rehabilitační centra v Česku a je jediný svého druhu na Moravě. Aktuálně prochází modernizací za 350 milionů korun.

Muzeum automobilů Tatra přechází pod kraj. Chystají se velké investice

26. června 2024 8:53 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj chce zcelit unikátní sbírku vozidel Tatra a proto se s Kopřivnicí dohodl na převzetí muzea osobních vozidel. K nákladním autům, tak tedy nabídne návštěvníkům komplexní expozici všech tatrováckých skvostů, včetně legendární Slovenské strely.