Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

10. výročí Beats for Love vyhlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům!

Jubilejní výročí festivalu Beats for Love s sebou přinese kromě programu plného hvězd a bohaté nabídky doprovodných aktivit i celou řadu vylepšení. Jednou z hlavních změn je zavedení tzv. cashless, tedy systému bezhotovostních plateb. Návštěvníci se tak mohou těšit nejen na své oblíbené interprety světového formátu, vylepšený design zón a pódií, prostornější areál ale také větší finanční pohodlí a bezpečnost během festivalových dní.

Více než 500 interpretů na jednom místě, i takto by se dal popsat oblíbený maraton taneční hudby pod širým nebem. Festival Beats for Love ovšem neláme rekordy pouze v počtu vystupujících umělců.

„Jsme nejnavštěvovanějším hudebním festivalem v České republice a největším žánrovým open air festivalem ve střední Evropě a bereme to jako závazek vůči všem fanouškům. I díky tomu jsme se loni dostali do Top 10 nejvýznamnějších festivalů v Evropě,“ vysvětluje ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Organizátoři festivalu slibují skokový rozdíl oproti předchozím ročníkům. Reagují na přání samotných fanoušků vzešlých z rozsáhlého dotazníkového šetření z minulých let. Zvětšen tak bude například areál festivalu, což v důsledku znamená více místa, pohodlí a odpočinkových zón pro návštěvníky.

Drobných úprav se dočkal i festivalový program, tzv. line-up. “Letos jsme se nově programově zaměřili i na kořeny taneční hudby, čemuž odpovídá i název nové stage Captain Morgan The Roots. Hrát se na ní bude čistě z vinylových desek a převážně hudba z 90. let a přelomu milénia, kdy taneční hudba zažívala největší boom,” uvádí programový ředitel festivalu Jiří Ramík. Novinkou bude také posun designu a propracovanosti jednotlivých žánrových stagí. “Nechceme prozradit vše, ale překvapením bude určitě i nový design našich pódií. Například Zion stage letos určitě nenechá nikoho chladným,” doplňuje.

Novinky v areálu přináší i generální partner festivalu pivo Proud, za kterým stojí Plzeňský Prazdroj. „Proud zóna bude unikátní svým konceptem. Naprosto vychází vstříc potřebám návštěvníků. Ti kromě hudby chtějí i příjemné, útulné a designově propracované místo k tzv. chill outu, tedy odpočinku s přáteli,” přibližuje Rudolf.

Unikátní bude mimojiné muzeum festivalu, v rámci kterého chtějí organizátoři připomenout všechny uplynulé ročníky a jejich nezapomenutelné okamžiky. Za zmínku stojí i vůbec první reálná svatba fanoušků Beats for Love, která se odehraje přímo v areálu během konání festivalu.

V programu upoutá pozornost i populární konference Talking Beats, která bude mít letos druhý ročník. Konference se zúčastní oblíbení tuzemští i zahraniční umělci, organizátoři největších českých festivalů a další zkušení aktéři nejen hudební branže. Rozebírat se budou například začátky DJingu v Česku, psychické zdraví umělců, organizace hudebních akcí nebo skloubení DJ kariéry a rodinného života. “Na své si přijdou návštěvníci z Česka i zahraničí, celou konferenci totiž budeme simultánně překládat do angličtiny. Kromě zmíněných oblastí jsme se letos rozhodli zaměřit i na aktuální témata jako je například prevence sexuálního násilí, kterou nás interaktivně provedou lektoři Moderní sebeobrany a dámy z populárního podcastu Vyhonit ďábla,” přibližuje program konference marketingový ředitel festivalu, Matyáš Ožana.

Návštěvníci se mohou těšit i na jedinečné performance, které se odehrají v různých částech areálu, před podiem Love stage by ČSOB i v uličkách mezi jednotlivými zónami. “Zavítá k nám mnoho performerů z tuzemska i různých koutů světa. Ať už se jedná o taneční exhibice, fireshow, vystoupení pouličních umělců nebo naprosto jedinečný průvod s pojízdnou a pohyblivou sochou obřího mýtického stvoření, které zatím nechceme blíže specifikovat,” vyjmenovává nové body doprovodného programu produkční manažerka Marcela Kučová.

Vylepšená bude i letošní exkluzivní kolekce merche, tedy oblečení a módních doplňků pro všechny fanoušky festivalu. “Chceme potěšit i ty nejnáročnější návštěvníky, i proto jsme vsadili na neotřelé střihy, příjemné a kvalitní materiály a na praktický design. Naším cílem bylo vytvořit kousky, které upoutají pozornost, ale zároveň po nich budete chtít sáhnout i při každodenním nošení,” popisuje novou kolekci manažerka produkce Barbora Kocubová.

Že Beats for Love nepředstavuje jen zábavu, festival dokazuje již mnoho let svou charitativní sbírkou s názvem Beats for Charity. Letošní rok nebude výjimkou. Organizátoři festivalu navíc každoročně vybranou částku zvýší svým vlastním štědrým vkladem a všechny vybrané peníze poputují tam, kde pomohou nejvíce - vybraným bojovníkům s nepřízní osudu. Letos bude sbírka zaměřena na pomoc devítileté Isabel Kavalové a šestiměsíčního Doriána Příborského. „Oběma dětem pomohou peníze se zajištěním potřebné péče, rehabilitačních pomůcek a obecně ke zlepšení kvality života. Brzy našim návštěvníkům představíme Doriánka a Isabel a jejich příběhy a odstatujeme sbírku. Jsme rádi, že náš festival může pomoci dobré věci,” představuje koncept sbírky Gabriela Rudolfová z produkčního týmu Beats for Love.

"Cashless je jeden z trendů, které rezonují mezi našimi návštěvníky”

„Návštěvníci mohou nechat doma všechnu hotovost a nemusí myslet na vybírání z bankomatu nebo nošení drobných po kapsách. Na festivalu mohou platit kartou Visa či Mastercard, mobilem i hodinkami, zkrátka tak, jak jsou zvyklí. Obecně víme, že dnes už chce nadpoloviční většina lidí platit raději bezhotovostně, dvě třetiny mladých preferují platby mobilem či hodinkami. Chceme jim proto jít naproti a nechat je soustředit se jen na festivalové zážitky,“ uvádí Martin Jarolím, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail.

Dále uvádí řadu výhod pro zákazníky banky: „Naše klienty chceme ocenit například speciální VIP zónou, ze které krásně uvidí přímo na pódium Love stage.”

V době konání festivalu bude nápomocná i virtuální asistentka Kate, kterou mohou klienti ČSOB znát ze své mobilní aplikace.

Návštěvníci mohou k platbám využít i speciální anonymní dobíjecí karty, které si mohou pořídit na místě za 100 Kč. Tyto karty budou stejně praktické jako běžné platební karty. Bude možné je průběžně dobíjet hotovostí i platební kartou. Platit s nimi ale bude možné jen na festivalu.
Všechny potřebné informace ohledně novinek, merche, charity a cashless jsou k dispozici na festivalovém webu www.b4l.cz a v průběhu času přibudou i odpovědi na nejčastěji pokládané dotazy návštěvníků. Na zmíněném webu fanoušci najdou i všechny typy dostupných festivalových vstupenek.


Na Pustevnách mohou lidé opět obdivovat sochy z písku, tentokrát zobrazují mořský svět

Návštěvníci oblíbených Pusteven v Beskydech mají zase o jednu atrakci více. Sochaři tam právě dokončili několik soch z písku. Vydržet by měly až do podzimu.

Železničáři dokončili modernizaci tratě mezi Dětmarovicemi a hranicí s Polskem

Včera 12:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rychlejší a tišší je nyní provoz vlaků na železničním úseku mezi státní hranicí s Polskem v Petrovicích u Karviné a Dětmarovicemi, kde se trať napojuje na koridor Jablunkov - Bohumín. Modernizace stála přes 3 miliardy korun.

Amatérští pyrotechnici odpalovali své bomby v okolí Ostravy

Včera 12:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Více než dost skutečných explozí s tragickými následky řešili v nedávné minulosti policisté v Moravskoslezském kraji. Teď jim práci přidělali dva amatérští pyrotechnici, kteří své bomby sestrojovali podle internetových videonávodů. Odstřely pak prováděli v okolí Ostravy.

V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Prověřila je v poskytování první pomoci

26. června 2024 14:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech v Opavě si zasoutěžili mladí zdravotníci. Uskutečnilo se tam regionální kolo soutěže pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj, kterého se zúčastnilo na 70 žáků základních škol a víceletých gymnázií. Šlo o vítěze základních kol.

Pivobraní bylo o evropských vztazích i skotské legendě, v Novém Jičíně zahrál Nazareth

26. června 2024 12:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Konal se 10. ročník Pivobraní. Jubilejní festival byl dvoudenní a byl také oslavou mezinárodních vztahů města. Před tisícovkami lidí zahrála na Masarykově náměstí skotská kapela Nazareth.

Lůžkový blok FNO prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Budova má moderní kabát, novou vzduchotechniku i okna

26. června 2024 11:24 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Pavilon L, neboli Lůžkový blok Fakultní nemocnice Ostrava prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Díky ní má novou vzduchotechniku, zateplenou fasádu i střechu a kompletně vyměněná okna.

Za převrácením pracovního stroje na dálnici před Ostravou zřejmě mohla technická závada

26. června 2024 20:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Automobilová sekačka používaná k údržbě zeleně podél silnic se převrátila a zatarasila dálnici ve středu dopoledne. Při jejím vyprošťování museli kolem poledne na chvíli zastavit i opačný směr.

Botanická zahrada v Orlové zve veřejnost na prohlídku

26. června 2024 14:24 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

Ve městě Orlová je spousta zajímavých míst a jedním z nich je také botanická zahrada pana Otakara Potyky, který se tomuto koníčku věnuje již od dětství.

Stonavští zemědělci i včelaři opět mohou žádat o dotaci

26. června 2024 18:42 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Chovatelé hospodářských zvířat a včelstev budou moci opět žádat o dotaci pro svůj chov. Stonavští zastupitelé na svém 12. zasedání schválili mimo jiné již zaběhnutý dotační program na období 2024-2025.

Hasiči na Stříbrném jezeře pořádali akci k bezpečnému koupání, loni tam v jednom týdnu zasahovali třikrát

26. června 2024 6:29 | Opava | Libor Běčák

Opavští hasiči byli loni v létě v průběhu jednoho týdne voláni třikrát k tamnímu Stříbrnému jezeru k zásahu u tonoucích. Letos proto před prázdninami uspořádali preventivní akci pro školní mládež a veřejnost.

Město Albrechtice - Nejstarší jednotka dobrovolných hasičů v okrese oslavila 150. výročí

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Zástupci oblasti zdravotnictví v MSK projednali otevřeně problémy v rámci diskuzního fóra

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty Ostravské univerzity diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Soukromá škola Amos se rozloučila se školním rokem a svým 30. výročím autorským divadlem pro školy i rodiče

Včera 13:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Soukromá Základní škola Amos je v Bruntále jedinou, která píše a hraje autorské divadelní hry. Svým posledním divadle s názvem Návštěva u Aničky se děti rozloučily se školním rokem i svým 30. výročím, které si letos škola připomínala.

RÚ Hrabyně prochází rozsáhlou modernizací. Pacienti i zaměstnanci se tak dočkají ještě většího komfortu

Rehabilitační ústav Hrabyně je místo, které lidem navrací chuť a radost do života. Patří mezi 3 největší a nejmodernější rehabilitační centra v Česku a je jediný svého druhu na Moravě. Aktuálně prochází modernizací za 350 milionů korun.

Muzeum automobilů Tatra přechází pod kraj. Chystají se velké investice

26. června 2024 8:53 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj chce zcelit unikátní sbírku vozidel Tatra a proto se s Kopřivnicí dohodl na převzetí muzea osobních vozidel. K nákladním autům, tak tedy nabídne návštěvníkům komplexní expozici všech tatrováckých skvostů, včetně legendární Slovenské strely.