Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Lidé mají často tendenci hledat způsoby, jak svá data zachránit. Tvorba fotoknihy umožňuje nejen přenesení snímků mimo digitální svět, ale i editaci příběhu u každého z nich.

Rostoucí zájem o individuální produkt, který spojuje tradiční hodnoty alba s autorstvím a designem, v posledních letech prudce stoupá. Tento trend je oblíbený zejména díky jednoduché tvorbě v online editoru, ve kterém fotoknihu zvládne vytvořit opravdu každý.

Jak vytvořit fotoknihu

Připravte si fotografie a zvolte motiv

    Nejtěžším úkolem při tvorbě fotoknihy bude vybrat správné fotografie. Připravte si cílovou složku, ze které pak snímky snadno nahrajete do projektu naráz. Rozhodně není potřeba mít pouze profi fotky, naopak - správně zvolený design knihy dodá život i obyčejné fotografii pořízené telefonem. Vybírat můžete z více než 120 různých motivů, které najdete v přehledných kategoriích podle nejčastěji vyhledávaných témat.

    Zvolte typ vazby

      Po výběru motivu věnujte pozornost typu vazby, která se liší nejen vázáním a deskami, ale také rozsahem stran. Z měkkých vazeb jsou v nabídce fotokniha s kroužkovou vazbou a fotosešit. Kroužková vazba se snadno otáčí a nabízí k zaplnění fotkami 12 až 92 stran. Sponkami sešívaná vazba neboli fotosešit je jednoduchou cestou, jak své vzpomínky zachovat za příznivou cenu. K dispozici má 12 až 62 stran. Nejoblíbenější fotoknihou je klasická pevná vazba s tvrdými deskami, která nabízí až 144 stran pro váš příběh. Pokud však hledáte luxusní dárek, zvolte fotoknihu Exklusiv lay flat která je vyráběna ručně. Vysoká gramáž papíru 250g/m2 se postará o překrásný kousek na první dotek i pohled. Všechny typy fotoknih jsou ve formátu přibližné A4.

      Nahrajte fotky a tvořte

        Fotoknihu snadno vytvoříte z pohodlí domova. Fotky nahrajte z počítače nebo

        přímo z telefonu přes QR kód. V editoru můžete s fotkami hýbat, přibližovat je, přesouvat a rámovat je, lze je také chronologicky seřadit dle data pořízení. Obávat se rozmazaného tisku nemusíte, kontrola dat je automatická. Při vložení fotografie v nedostatečné kvalitě je zákazník upozorněn varovným vykřičníkem. Samozřejmostí je možnost vkládání vlastních textů a klipartů z naší bohaté nabídky, kde najdete více než 25 témat s ručně malovanými obrázky. Klipartem lze mimo jiné také efektivně zamaskovat nevzhledné místo na fotografii.

        Rozložení fotografií a finální úpravy

          Počet fotografií na jednotlivé strany fotoknihy je v každé šabloně navržen. Pokud vám však uspořádání nevyhovuje, je možné počet snímků na kterékoliv straně změnit dle libosti v ikoně “Rozložení.” V editoru lze také zvolit různá barevná pozadí. Na závěr ozdobte knihu kliparty nebo věnováním.

          Doručení

            Po odeslání objednávky se můžete těšit na unikátní dílo nejpozději do 5 pracovních dnů od úhrady.

            Tip: Jak tvořit fotoknihu bezpečně

            Vytvořte si účet na stránkách www.tiskarik.cz a objevte výhody, které registrace přináší:

            • potěší vás sleva 100 Kč na první objednávku při nákupu nad 1000 Kč
            • budete mít přehled o všech akcích, soutěžích a novinkách
            • svou tvorbu můžete průběžně ukládat a vracet se k ní později
            • váš projekt můžeme (s vaším svolením) otevřít a poradit s tvorbou v případě potřeby
            • Vaše data budou ve vašem účtu po uložení v bezpečí

            Staňte se autorem dárku, který skutečně potěší!



            Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

            Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

            V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

            Včera 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

            Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

            Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

            24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

            Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

            Při nehodě u Starých Heřminov zemřel řidič osobního auta

            Včera 15:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

            V Katastru Starých Heřminov na Bruntálsku se v pátek dopoledne stala tragická dopravní nehoda. O život přišel řidič, jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice.

            Do letošních oprav chodníků a silnic jde 10 milionů, děravá cesta na Kojetín ještě musí počkat

            Radnice každý rok investuje určitou částku z rozpočtu do oprav chodníků a komunikací. Letos na ně vyčlenila téměř 10 milionů korun.

            Dálnici z Ostravy na Olomouc nad ránem zatarasil převrácený kamion a jeho náklad

            Včera 11:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

            Několik hodin trvalo vyšetřování a odklízení trosek po nehodě kamionu na dálnici D1 na úrovni Nové Vsi v Ostravě. Provoz ve směru na Olomouc byl zastaven a odkláněn na objízdné trasy.

            Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

            24. října 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

            Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

            Na městských domech v Havířově probíhají výměny střech i celkové sanace

            Střechy na některých městských havířovských domech jsou ve špatném stavu. Začalo přes ně už zatékat a kvůli nedostatečné izolaci, mají nájemníci ve vrchních bytech chlad. Proto v letošním roce Městská realitní agentura investuje právě do těchto sanací.

            Ostravská univerzita provádí rozsáhlý výzkum na základních školách

            V Moravskoslezském kraji probíhá rozsáhlý výzkum. Vědce z Ostravské univerzity bude zajímat, co dětem zejména ze znevýhodněného prostředí, bude pomáhá zvládat školní výuku. Do projektu se zapojí 24 náhodně náhodně vybraných škol.

            Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

            24. října 2024 15:55 | Celý MS kraj | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

            V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.

            Technologie v CEETe mění budoucnost energetiky

            Centrum energetických a environmentálních technologií – Explorer (CEETe) vzniklo zásluhou vědců Centra energetických a environmentálních technologií v areálu Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a od svého otevření v říjnu 2023 se zaměřuje na výzkum a vývoj nízkouhlíkových technologií, které mají nahradit fosilní paliva a přispět k udržitelné energetice, a to jak na národní, tak mezinárodní úrovni.

            Příroda pohlcuje méně uhlíku, může za to oteplování

            Cíl dosáhnout čisté nuly z pohledu uhlíkových emisí v roce 2050 kalkuluje i s tím, že část vypuštěného CO2 pohltí lesy a oceány. Vědci se ale obávají, že celý proces zachytávání CO2 přírodou by mohl v důsledku klimatické změny zkolabovat. Křehkost ekosystému se ukázala v minulém roce, kdy se pohlcování uhlíku půdou prokazatelně snížilo.

            Opravené a rekonstruované divadlo v Bruntále zahájilo provoz

            Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

            Den archeologie na bruntálském zámku bavil a poučil

            Na zámku v Bruntále navštívíme Den archeologie. Je to již pravidelná akce, která se však každý rok zaměřením tematicky liší. Ve sklepeních zámku najdou návštěvníci nejen poučení, ale i zábavu a možnosti vlastního tvoření.

            V krnovském Střeleckém domě proběhlo setkání starostů povodní postižených obcí a měst s ministry vlády

            Financování obnovy území, pomoc státu, výstavba protipovodňových opatření i zpětná vazba ze strany povodněmi zasažených obcí. O tom všem v Krnově jednali ministři práce a sociálních věcí, financí, místního rozvoje, životního prostředí, zemědělství a dopravy se starosty a zástupci vedení měst Moravskoslezského kraje.