Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

S blížícím se víkendem tradičně stoupla návštěva v areálu Dolních Vítkovic. Pod vysoké pece v pátek dorazilo lehce přes 40 tisíc lidí. „Vždy je příjemné přehoupnout se přes tu magickou hranici. A věřím, že v sobotu budeme atakovat i číslo, které začíná pětkou,“ řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf, který už vyhlíží závěrečný den Beats for Love. To v Ostravě vystoupí světoznámý a jeden z nejslavnějších hudebníků světa David Guetta i v Česku ohromně populární dvojice Chase & Status.

Ještě před nimi ale na hlavní LOVE stage zazářil italský projekt Meduza se svým hitem „Piece Of Your Heart“. Následoval Andy C, který z Velké Británie přivezl poctivý nášup D&B. A z ostravských fanoušků byl nadšený. „Nechtělo se mi vůbec končit. V hlavě jsem si říkal: Kéž bych mohl vystoupit i zítra a dát si to celé znova…,“ vyprávěl v zákulisí 48letý producent.

Po něm následoval zmíněný Brazilec Alok, který je v mezinárodním žebříčku DJs na 4. místě. A spolu s publikem vytvořil energii, která by mohla napájet i větší okresní město. Většina z návštěvníků Beats for Love se navíc nespokojila s koncem Alokovy show, a ještě zamířila na žánrové scény. Tam se tančilo až skoro do rozednění.

Na D&B Forge by Ostrava!!! stage rozhýbali dav Friction, Sota nebo ShockOne. Ten potvrdil, že drum and bass je v Česku i Austrálii doma. Sám umělec navíc bojoval se zdravotními problémy, pohled na zaplněnou plochu pod pódiem ho ale přinutil vystoupit – i když místy seděl na barové židličce. „To jsou přesně příběhy, které náš festival dělají tak oblíbeným a povedeným. Pochopili bychom, kdyby ShockOne odmítl kvůli zdraví hrát, on ale přišel a doručil unikátní show,“ radoval se Kamil Rudolf.

Pro změnu s natrženým lýtkovým svalem odehrál svou show na Future by Proud stage Will Atkinson, podle kterého ale bouřící fanoušci vyhráli nad bolestí nohy. A dodal to i přes to, že ho pořadatelé museli z letadla do auta převézt na vozíčku. A Nizozemec Ferry Corsten označil areál v Dolních Vítkovicích za nejkrásnější areál, ve kterém kdy hrál. Od muže, který je na scéně od roku 1991, je to skvělá pochvala.

Unikátní pivo i kytka pro ženy

Všichni účinkující z ohnivé D&B Forge by Ostrava!!! stage se od organizátorů dočkali speciálního dárku. Díky zálibě stage managera Jakuba Havláka v pivovarnictví dostali speciální festivalové pivo. A každý měl i svou vlastní etiketu. „Byl to perfektní tah. Všichni hudebníci z toho byli nadšení. Chceme, aby na návštěvu Ostravy nezapomněli a rádi se vraceli zpátky. Podobná věc jako vlastní etiketa je drobnost, která ale může ohromně pomoct,“ usmíval se Havlák.

Stage Harmony House Square by Evropa 2 zase patřila ženám – v závěru programu britskému triumvirátu Jess Bays, Jenn Getz & Alfie a Hannah Wants. Právě jakýsi „festivalový den žen“ je další perličkou v programu Beats for Love. Každá žena navíc po svém setu dostane od pořadatelů kytku. A mezi „běžné návštěvníky“ se inkognito na pár desítek minut vklínil i krajan zmíněných umělkyň Sonny Wharton, který na Harmony House Square vystupoval ve čtvrtek. Na chvíli hodil bokem a zamířil na letiště.

Společně pro Isabel a Doriana

V pátek pokračovala i nedílná součást festivalu, sbírka Beats for Charity. Tentokrát můžou lidé pomoct devítileté Isabel Kavalové z Petrovic u Karviné a sedmiměsíčnímu Dorianu Příborskému z Havířova.

Návštěvníci mohli a stále můžou přispívat uvnitř areálu u stánku, nebo skrz QR kód na webu a sociálních sítích. „Lokálně zaměřená charita doprovází Beats for Love takřka od prvního ročníku. Je to pevná součást našeho programu. Jsme rádi, že se lidé zastavují u stánku, odpustí si třeba pivo, nebo posílají peníze digitálně. Děkujeme jim za to. A ty, kteří ještě na dobrou věc nepřispěli, chceme poprosit, aby to udělali během posledního dne letošního ročníku,“ oznámil ředitel Beats for Love Kamil Rudolf.

V sobotu čeká fanoušky strhující závěr jubilejního 10. ročníku. A program na hlavní LOVE stage vybízí k tomu, že by mohl padnout návštěvnický rekord. Zpěvačka Becky Hill je totiž kometou letošního roku, když spolu s duem Chase & Status nahrála hit „Disconnect“. Střihnout si ho může i v Ostravě, právě Chase & Status totiž vystoupí hned po ní. A pak přijde na řadu zlatý hřeb programu, show francouzské superhvězdy Davida Guetty, kterého organizátoři získali po skoro osmi letech vyjednávání.



Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Mladíci v Havířově spáchali dvě loupeže, jeden byl obviněn, druhý není trestně odpovědný

Včera 10:42 | Havířov | Lukáš Zavadil

Kriminalisté v Havířově během pátečního odpoledne 27. září rychle dopadli dva mladíky, kteří měli na svědomí loupežné přepadení seniorky. K přepadení došlo ve chvíli, kdy žena vyrazila na nákup. Během pátrání ale muži zákona objasnili i další loupež, ke které došlo o dva dny dříve.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Svatováclavská jízda zastavila také u zámku ve Studénce

Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novojičínskem. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů zastavila také u zámku ve Studénce.

V Opavě pokračují s odklízením následků povodně, těžká technika brzy zamíří i do zahrádkářských osad

3. října 2024 17:59 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Práce na odklízení následků ničivé povodně stále nekončí. Lidé stále uklízí své domovy, veškeré zničené věci mohou nechávat před domy. Hromady poté odváží těžká technika.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.