Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Luxusní šperky: Do kterých kousků se vyplatí investovat?

Mezi módními nadšenci v poslední době rezonuje trend zvaný quiet luxury, který sází na kvalitní materiály a nadčasové střihy. Stojí za ním přesvědčení, že stylový vzhled nelze založit na velkém množství křiklavých módních kousků osázených logy. Mnohem větší službu nám prokáže perfektně zpracované oblečení, které nám vydrží v šatníku roky. Na poli šperků je to podobné. Místo levné bižuterie, která má životnost sotva dvě sezóny, si můžete udělat radost několika málo kousky, které nikdy nezestárnou.

Kvalita místo kvantity

Klíčem k poskládání sbírky nadčasových luxusních šperků je zaměřit se na to, z čeho jsou vyrobené. Chybu neuděláte, když vsadíte na šperky z pravého zlata, protože to je kov, který poměrně dobře odolává mechanickému poškození a vypadá i po mnoha letech nošení stále výborně. Zlaté šperky lze také ve většině případů nechat obnovit, aby se leskly a zářily jako nové. Dalším důležitým faktorem je design. Zapomeňte na překombinovaný a příliš dekorativní styl a nenechte se zlákat módními výstřelky. Klasický styl, případně minimalismus bude ve spojení se zlatem a drahými kameny sázkou na jistotu. Před pořízením nového šperku myslete také na to, aby dobře ladil k těm, co již nosíte. To vám umožní vrstvit šperky podle chuti a vytvářet neotřelé kombinace.

Sestavili jsme pro vás výběr ikonických luxusních šperků, na které se můžete spolehnout v každé situaci.

Prsten s drahokamem

Po krásném třpytivém prstenu, který nelze jen tak přehlédnout, touží nejedna žena. Pokud mezi ně patříte, dopřejte si jeden kvalitní s pravým drahokamem. Široké pole možností poskytují laboratorní diamanty. Ty mají stejné vlastnosti jako diamanty přírodní, ale jsou mnohem cenově dostupnější i ve velikosti nad 1 karát. Dobrou investicí budou i drahokamy tzv. velké trojky – modrý safír, ohnivě červený rubín a zelený smaragd.

Perlový náhrdelník

Perly byly tradičně považovány za symbol luxusu a společenského statusu. Kontrast elegantních perel a méně formálního oblečení vytvoří dojem, že vypadáte perfektně, aniž byste se o to musela příliš snažit. Pokud byste si měla pořídit jen jeden perlový šperk, měl by to být rozhodně kratší náhrdelník ke krku. Ten vám dodá nepřekonatelný pocit ženskosti a elegance.

Tenisový náramek

Luxusní náramek zaujme jednou řadou na sebe navazujících drahokamů, většinou čirých diamantů. Tento kousek bude dokonalým doplňkem pro každou příležitost. Moderního vzhledu docílíte tak, že ho zkombinujete s jemnými řetízkovými náramky.

Diamantové náušnice pecky

V seznamu šperků, které pozvednou váš osobní styl, nesmí chybět diamantové peckové náušnice. Ty sluší opravdu každé ženě bez ohledu na věk nebo barvu vlasů. Vsaďte na univerzální kulatý brus diamantu, který lichotí každému tvaru obličeje. Podle toho, jestli chcete docílit spíše decentního nebo výraznějšího efektu, pak zvolte velikost diamantů.



Lidé v Moravskoslezském kraji se připravují na velkou vodu, přehrady snižují hladiny

Dnes 13:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na varování meteorologů před hrozícím nebezpečím při extrémně vydatných srážkách reagují jednotlivci, radnice obcí a měst, kraj a nejrůznější spolky či instituce, které mohou učinit opatření k zabránění škod.

Gigafactory i blízké domy ve Věřňovicích mají ochránit protipovodňová opatření

Nová továrna, kterou chce na polích v Dolní Lutyni na Karvinsku stavět zahraniční investor, už začíná mít svou konkrétní podobu. Odborníci už také spočítali, jaká opatření musí při stavbě provést, aby ji neohrozila povodeň.

Podobu historické části města může ovlivnit veřejnost, dotazník je aktivní do neděle

Radnice nechává zpracovat studii, která navrhne podobu historické části města v oblasti ulic Tyršova a Generála Hlaďo. Vyjádřit se k ní může i veřejnost, a to prostřednictvím dotazníku.

Srážka tramvaje a nákladního auta v Ostravě

Ve čtvrtek ráno se v Ostravě-Martinově srazila tramvaj s nákladním autem. Náraz byl tak silný, že tramvaj vykolejila. Podle policie se naštěstí nikomu nic nestalo.

Neurologové MNO získali Diamantové ocenění v iktové péči

Neurologové z Iktového centra Městské nemocnice Ostrava se pyšní nejvyšším Diamantovým oceněním za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou. Ocenění získali již po několikáté a je důkazem, že patří ke špičce ve svém oboru.

Charita Studénka je stavět připravena, čeká zprávu z ministerstva

Charita Studénka se zahradní slavností rozloučila s létem. Pokud se vše bude vyvíjet dobře, tak příští rok se tu žádná konat nebude. V sousedství by totiž mohla začít stavba nového domova svatého Jáchyma.

Anonym vyhrožoval střelbou na Filozofické fakultě v Ostravě, policie ho dopadla

Včera 14:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policisté dnes přijali informaci o možné hrozbě střelby na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. Všechny její budovy nechali okamžitě evakuovat a zároveň pátrali po původci anonymního oznámení. Ten byl následně ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadržen.

O komentované prohlídky Bredy je velký zájem. Nabízejí i pohled ze střechy památkově chráněné budovy

Včera 13:27 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opava spustila komentované prohlídky bývalého obchodního domu Breda. Lidé tak mají jedinečnou příležitost prohlédnout si tento památkově chráněný objekt od přízemí až po střechu.

Policisté poskytli první pomoc kolabujícímu diabetikovi v Třinci

Včera 11:47 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dva policejní instruktoři pomohli u záchrany kolabujícího diabetika. Vraceli se zrovna z výcviku střelecké přípravy, když registrovali na chodníku v Třinci ležícího muže. Okolní svědci už přivolali sanitku a policisté využili svých znalostí a zdravotnického vybavení, aby muži poskytli první pomoc do příjezdu záchranářů.

Děti ze ZŠ K. Světlé v Havířově měly o týden delší prázdniny, další škola otevře až 16. září

V Havířově dostaly dvě školy výjimku od ministerstva školství, která povoluje pozdější začátek školního roku. Radnice totiž pokračuje v modernizaci budov. Jedna ze škol bude mít prázdniny až do 16. září.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku FN Ostrava má zcela novou ambulantní část

Ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku ostravské fakultní nemocnice po letech získala novou podobu. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření.

Interna MNO nabízí po rekonstrukci větší komfort

Interna Městské nemocnice Ostrava funguje v novém moderním prostředí. Po rekonstrukci se z náhradních prostor v rámci nemocnice přesunula do zmodernizovaného pavilonu E.

Složky IZS darovaly v Ostravě krev. Mnozí členové jsou pravidelní dárci

Nedostatek krve trápí snad všechny nemocnice v celé zemi a proto je každý dárce důležitý. Krevní centrum v Ostravě proto uvítalo akci členů složek Integrovaného záchranného systému "I Tobě koluje v žilách naše krev!", v rámci které přišli darovat krev.

Piráti v MS kraji kandidují s podporou Zelených. Lídryní kandidátky je Zuzana Klusová

O hlasy voličů v Moravskoslezském kraji se bude ucházet také Česká pirátská strana, kteří si za svou lídryni zvolila Zuzanu Klusovou z Karviné. Piráti chtějí v regionu zlepšit pracovní i životní podmínky natolik, aby už lidé neodcházeli do jiných částí země.

Chceme nadále podporovat jak neziskové organizace, tak i města a obce, říká Lukáš Curylo (KDU-ČSL), koalice SPOLU MSK

Koalice SPOLU chce v následujícím volebním období podpořit stavbu dalšího domova pro seniory a podle L. Curyla (KDU-ČSL) bude pokračovat v pomoci seniorům, ale i handicapovaným spoluobčanům.

Mladý řidič se těžce zranil po nárazu auta do stromu u Frenštátu pod Radhoštěm

Včera 9:30 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v úterý večer u vážné dopravní nehody u Frenštátu pod Radhoštěm. Auto tam narazilo do stromu a dvacetiletého řidiče musel s těžkým zraněním přepravit do nemocnice vrtulník.