Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Jak nakládat s odpady učí žáky ZŠ a SŠ Centrum odpadové výchovy OZO, a to už 21 let

Už 21 let funguje v rámci organizace OZO Ostrava Centrum odpadové výuky. To děti základních a středních škol vychovává k ekologicky šetrnějšímu nakládání s odpady. Forma výuky se neustále aktualizuje a přibývají další interaktivní prvky.

Sběrné dvory v Ostravě budou mít s příchodem jara více napilno

Příchod jarních měsíců znamená více návštěv sběrných dvorů. Lidé totiž dělají jarní úklid. V Ostravě je takovýchto sběrných dvorů 11. Od dubna se prodlouží i jejich otevírací doba.

Výprava seniorů z Polska tráví týden v Ostravě-Jihu. Společnost jim dělají tamní senioři

Deset seniorů a seniorek z Polska dorazilo v pondělí 26. února do Ostravy-Jihu. Čekal je týden plný poznávání tohoto obvodu společně s místními seniory. Jedním z bodů programu byla návštěva Integrovaného výjezdového centra v Dubině.

Kulturní zařízení Ostrava-Jih bude během jarních prázdnin pořádat příměstský tábor

27. února 2024 16:56 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Jarní prázdniny v Ostravě letos přijdou na druhý týden v březnu, konkrétně od 11. do 17.3. Ne všichni rodiče si ale mohou vzít v práci dovolenou. Jedním z řešení jsou příměstské tábory, jež se pořádají i na Jihu.

Senior Expres v Ostravě-Jihu má nového provozovatele. Cena zůstává stejná

27. února 2024 16:46 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Senior Expres na Jihu využívá více než 3,5 tisíce Jižanů. Od únoru má tato služba nového provozovatele, avšak pro její klienty se nic nemění. Cena zůstává stanovena na 25 korun za jízdu a využít ji mohou senioři starší 77 let.

Žáci osmých tříd si vyzkoušeli své odborné dovednosti v soutěži středních škol

27. února 2024 16:29 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Kdo zná a umí, ten si píská. Tak zní název oblíbené interaktivní soutěže v praktických dovednostech pro žáky osmých tříd základních škol. Letošního ročníku se zúčastnilo 300 dětí ze třiceti základních škol Ostravy a přilehlých měst.

Senior Expres Jih má nového provozovatele. Pro klienty se ale nic nemění

Senior Expres na Jihu využívá více než 3,5 tisíce Jižanů. Od únoru má tato služba nového provozovatele, avšak pro její klienty se nic nemění. Cena zůstává stanovena na 25 korun za jízdu a využít ji mohou senioři starší 77 let.

Muzeum nákladních automobilů Tatra startuje svou třetí turistickou sezónu

26. února 2024 15:06 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

80 vozů, přes 20 motorů a také množství modelů a jiných drobných exponátů. To vše je vystaveno v rámci 14 tematických celků s ohledem na časovou posloupnost výroby. Vítejte v Muzeu Nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici.

Reprezentačním plesem vyvrcholila plesová sezóna na Jihu. Slavilo se i stoleté výročí Ostravy

25. února 2024 13:32 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Obyvatelé Ostravy-Jihu završili plesovou sezónu velkolepým reprezentačním plesem obvodu. Dorazilo okolo šesti stovek návštěvníků a zaplnili tři patra kulturního domu Akord. Ples se letos nesl v duchu stoletého výročí Velké Ostravy.

V Beskydech žije asi 10 rysů a stejný počet vlků. Občas ze Slovenska dorazí i medvěd

Asi desítka dospělých rysů s mláďaty plus zhruba stejný počet vlků. Ti se podle závěrů únorového mapování velkých šelem aktuálně pohybují v Beskydech. Mapování provádí zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny České Republiky ve spolupráci s Hnutím Duha Šelmy.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více