Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Rekonstrukce prostoru před ostravskou poliklinikou v Hrabůvce je momentálně pozastavena

Také na rekonstrukci prostoru před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce dolehlo zimní počasí spojené se sněžením a mrazy. Stavba je proto aktuálně pozastavena a trvají s ní spojené dopravní omezení. Zahajovací práce se ale podařilo zvládnout.

Do 5. února mohou Ostravané podávat nové projekty na zkrášlení veřejného prostoru

Nejpozději do 5. února mohou lidé předložit vlastní projekty v rámci dotačního programu města Ostravy - Tvoříme prostor. Na zkrášlení veřejného prostoru mohou obyvatelé získat až půl miliónu korun. Na Jihu se takto podařilo zrealizovat pět komunitních projektů.

Příchod roku draka aneb lunárního roku 2024 oslavila vietnamská komunita MS kraje v Ostravě

31. ledna 2024 9:54 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Vietnamská komunita Moravskoslezského kraje oslavila lunární nový rok. Ten oproti tradičního západního kalendáře přichází o měsíc později. Letošní rok je zasvěcen znamení draka, jenž má přinést prosperitu.

25 nových SOS tlačítek potěší osaměle žijící seniory z Ostravy-Jihu. Nakoupila je radnice

31. ledna 2024 9:45 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Osaměle žijící senioři v Ostravě-Jihu se dočkají nových tísňových tlačítek. Nakoupí je vedení obvodu v rámci projektu Senior linka. Tlačítka jsou napojena na dispečink Městské policie, který v případě aktivace, na místo okamžitě vysílá pomoc.

První muzeum na Jihu se otevře v neděli v Jubilejní kolonii. Návštěvníky vrátí do 30. let

30. ledna 2024 10:26 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Už tuto neděli se v Hrabůvce otevře bytové muzeum v Jubilejní kolonii. To návštěvníky vrátí o století v čase, kdy tato výstavní kolonie postavená na počest stoletého trvání Vítkovického hutnictví vznikla. Jedná se o první muzejní instituci v celém obvodu.

Vietnamská komunita Moravskoslezského kraje oslavila lunární nový rok. Bude ve znamení draka

Vietnamská komunita Moravskoslezského kraje oslavila lunární nový rok. Ten oproti tradičního západního kalendáře přichází o měsíc později. Letošní rok je zasvěcen znamení draka, jenž má přinést prosperitu.

Jižané mohou získat dotace pro zkrášlení svého okolí v rámci projektu Tvoříme prostor

28. ledna 2024 12:15 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Nejpozději do 5. února mohou lidé předložit vlastní projekty v rámci dotačního programu města Ostravy - Tvoříme prostor. Na zkrášlení veřejného prostoru mohou obyvatelé získat až půl miliónu korun. Na Jihu se takto podařilo zrealizovat pět komunitních projektů.

Osaměle žijící senioři v Ostravě-Jihu se dočkají nových tísňových tlačítek

Osaměle žijící senioři v Ostravě-Jihu se dočkají nových tísňových tlačítek. Nakoupí je vedení obvodu v rámci projektu Senior linka. Tlačítka jsou napojena na dispečink Městské policie, který v případě aktivace na místo okamžitě vysílá pomoc.

Výtěžek z vánočního městečka v Bělském lese putuje do Záchranné stanice v Bartošovicích

Vedení záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Bartošovicích si převzalo výtěžek z vánočního městečka v Bělském lese. Z dobrovolných příspěvků návštěvníků se zde od konce listopadu vybralo přes 270 tisíc korun. Peníze chtějí na stanici investovat do modernizace svého zařízení.

Žáci základních škol připravovali saláty v gastronomické soutěži O čokoládovou vařečku

Žáci z jedenácti základních škol se sjeli do Hrabůvky, aby připravili zdravé pokrmy odborné porotě. Soutěžili totiž v gastronomické soutěži O čokoládovou vařečku, která je jedinou svého druhu v Moravskoslezském kraji. Tématem letošního ročníku byl: Salát zdravě a chutně.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více