Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Havířovská nemocnice slavnostně otevřela dvě stanice LDN

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V havířovské nemocnici byly otevřeny dvě nové stanice následné péče. Jejich kapacita je 46 lůžek a město na vybudování přispělo 600 tisíci korunami.

Nadační fond Nehemia poslal na postižené Haiti 800 tisíc korun

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Téměř 800 tisíc korun přispěli lidé nadačnímu fondu Nehemia, který vyhlásil sbírku na pomoc lidem postiženým ničivým zemětřesením na Haiti.

Projekt regenerace bývalého areálu dolu Dukla může začít

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V úterý, 16. února, došlo k slavnostnímu podepsání smluv mezi městem Havířov a společností Dukla Industrial Zone, a.s. týkající se přípravy území bývalého areálu Dukla.

Počet dětí v prvních třídách základních škol se opět sníží

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Je sečteno. Do prvních tříd základních havířovských škol nastoupí téměř o sto dětí méně než v loňském školním roce. K zápisu celkově přišlo 722 předškoláků, do lavic však usedne jen 639 z nich.

Známý narkoman z Havířova už sedí za krádeže ve vazbě

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířovští policisté dopadli známého recidivistu, který se vloupával a kradl v různých objektech. Nyní je muž ve vazbě a zřejmě skončí na několik let za mřížemi.

Havířovská ZŠ Na Nábřeží má vítěze školního kola ČEZ Street Hockey

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V tělocvičně na Základní škole Na Nábřeží, kde proběhlo semifinále a následné finále školního kola ČEZ Street Hockey 2010, panovala skvělá nálada. Tým Koblížků, Draků, Žraloků, Tygřic i Maniaků bojoval opravdu naplno. Mladí florbalisté nejsou v této soutěži žádnými nováčky a jednou už se dostali i do čtvrtfinále. Letos dokonce pomýšlí na medaili.

Zachráněná štěňata z rybníku si bere mladý havířovský pár

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Dvě dvouměsíční fenečky Jája a Pája, které na počátku ledna hasiči zachránili ze zamrzlého rybníka, mají za sebou náročný boj o život. Dnes už zdravá štěňata našla nové majitele v mladém páru z Havířova.

Havířovští dobrovolní hasiči pořádali už 21. ročník halové pohárové soutěže

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

21. ročníku halové pohárové soutěže mladých dobrovolných hasičů v Havířově se zúčastnilo téměř 70 družstev z celé České republiky i Slovenska. Domácí družstva se rozhodně nenechala zahanbit.

Nájemníkům bytů RPG v Havířově okupují sklepy bezdomovci

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Stížnosti občanů bydlících v domech RPG snad nemají konce. Nájemníci na ulici ČSA v Havířově se nemohou zbavit ve svých sklepech bezdomovců. Od společnosti chtějí jen jediné - lepší zabezpečení domu.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více