Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

DDM nabízí prostor i pro divadlo a hudbu

3. srpna 2012 9:07 | Orlová | David Stejskal

Divadlo Slunečník je další z aktivit, které vám představíme v seriálu kroužků z Domu dětí a mládeže. Zájemci o herectví se zde naučí spousty zajímavých a užitečných věcí. Nabídka uměleckých kroužků ale obsahuje také oddělení hudby.

Hokejová sezona se rozjíždí letní přípravou

3. srpna 2012 9:03 | Orlová | David Stejskal

V plném proudu je již příprava na další orlovskou hokejovou sezonu. Své tréninky již začaly žákovské týmy a mladí hokejisté tak již v parném létě poprvé vyjeli i na ledovou plochu.

Také o prázdninách je na školách rušno

31. července 2012 18:27 | Orlová | David Stejskal

Tak jako každoročně jsou prázdniny obdobím, kdy neutichá ruch ani ve školních zařízeních. Město i letos investuje několik desítek milionů korun do nutných rekonstrukcí a oprav svých školních budov tak, aby v září opět v plné parádě mohly přivítat školáky a pedagogy.

Cyklisté a in-line bruslaři nedodržují pravidla

31. července 2012 18:25 | Orlová | David Stejskal

Sezóna rekreační cyklistiky a jízdy na inline bruslích je právě v plném proudu. Stejně jako každým rokem ale někteří vyznavači těchto sportů nerespektují daná pravidla a zákony. A jezdí způsoby, kterými ohrožují nejen sami sebe, ale také ostatní lidi na našich silnicích.

Aktuálně z Orlové 31. 7. 2012

31. července 2012 18:22 | Orlová | David Stejskal

Pozvánka motokros

Spirála nabízí v srpnu nejen příměstské tábory

31. července 2012 18:20 | Orlová | David Stejskal

Příměstské i pobytové tábory a další mnohé aktivity. To vše nabízí po celé prázdniny Nízkoprahový klub pro děti a mládež Spirála. Bohatá nabídka je připravena i na měsíc srpen.

DDM nabízí prostor i mladým výtvarníkům

31. července 2012 18:16 | Orlová | David Stejskal

Nejrůznější výtvarné techniky a práce. To vše nabízí další z oddělení Domu dětí a mládeže, které vám představíme v našem letním mini seriálu. Dnes se tak podíváme na Oddělení estetiky a do Kreativního studia Artík.

Festival Rocktherapy předal výtěžek potřebným

28. července 2012 10:01 | Orlová | David Stejskal

Více jak 50 tisíc odevzdali ve čtvrtek organizátoři dobročinného festivalu Rocktherapy letošním tvářím akce, kterými byli ženy z karvinského onkologického klubu. Samotné ženy neskrývaly obrovské dojetí, ale i radost. A Rocktherapy tak opět splnil svůj účel.

Soustředění krasobruslařů má opět vysokou úroveň

28. července 2012 9:52 | Orlová | David Stejskal

Okolo 120 účastníků má letošní ročník tradiční mezinárodní akce, soustředění krasobruslařských talentů, které pořádá Krasobruslařský klub Orlová. Akce si již získala své renomé a mnozí účastníci se do Orlové vracejí pravidelně každým rokem.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více